La Roche-Posay Anthelios XL 50+ [ревю]

Преди две седмици ви запознах с кампанията на La Roche-Posay- Skin Checker. Отново призовавам всички ви да се пазите от слънцето и наблюдавате вашите бенки.

Много от вас читателите знаете, че аз съм със супер бяла кожа и също така бих допълнила свръх чувствителна. Колкото и да си я харесвам, тя изисква много грижи и от край време слънцето я дразни. Аз лично никога не съм се виждала наистина черна. Нямам намерение да посягам към изкуствен тен и от няколко години пазя стриктно всяка една част от кожата си.
С лицето ситуацията  е по-специфична понеже него го излагам най-често на слънце и в случай, че не се защитя, ми излизат лунички, като в допълнение имам и няколко бенки там.
Опитвам се и зимата да се пазя от слънцето, което ме подсети, че не бива да подценявате влиянието на слънчевите лъчи и в студено време, също и извън плажа. От планина също се връщат често опърлени хора поради лоша преценка на времето и мястото.
Щом започна да се стопля аз пак почнах да се чудя с какво да се защитя през годината. Днес ще ви представя един продукт, който от първото нанасяне ми хареса и нося редовно откакто го имам. Вероятно трябваше да почакам малко, но наистина е отличник в моите очи и за моите изисквания.
Опаковката е много симпатична. малко ми прилича на телефон с антена :Д От онези старите. Тънка е и някак изглежда стилно.
Това, което аз оприличавам на антена всъщност е самия отвор, от където изтича продукта.
Флуида е наистина супер течен и препоръчвам да внимавате с дозирането. Аз първо поставям на опакото на ръката си от него.
Колко точно ще ви е нужно? Зависи от вашето лице. Аз не смятам, че мажа обилно, макар че често срещам съвета да не се пести фактора щом се нанася на кожата. Изливам толкова, колкото лицето ми може да поеме и го правя след като хидратиращия ми крем е попил добре и преди да положа грим.


Изчаквам La Roche-Posay Anthelios XL да се намести на лицето ми и тогава полагам тънък слой СС крем. За сега съм супер доволна от тази комбинация.
Този флуид с е води супер лек и съдържа термална вода, която по принцип има много добри успокояващи свойства, но на мен най-много ми допада, че продукта  е оцветен, тоест ми дава малко цвят. Понеже не оставя лицето ми голо, напоследък съм се отпуснала повече да слагам главно коректор, където имам нужда и по-малко фон дьо тени и подобни мазила.
Когато попие, а това се случва бързо, оставя един много приятен загар на кожата. Моята си е супер бяла и цвета на Anthelios 50+ определено не е моя естествен. На моето лице кафенее. Мога обаче да го накарам да изглежда прилично. Все пак да предупредя, че серията има чист флуид без цвят и този, който е в един долу-горе приличен избор за всеки отенък кожа.
Май не разгледах подробно самата консистенция. Тя  е наистина супер течна. Това е флуид, така че е нормално явление. Наистина е лек и не утежнява кожата на лицето ми. Води с е за чувствителна кожа, а аз самата мога да потвърдя, че се чувствам отлично с него и нямам оплаквания. Фактора е и нужния за моята кожа ;)
Нека напомня, че имам силно омазняваща се кожа през лятото. Ние момичетата с мазна кожа трудно намираме нещо със слънцезащитен фактор, което да попие напълно. Повечето такива продукти имат склонност да стоят на повърхността на кожата, а и имат един лъскава ефект на кожата и това може само да допълни мазната картинка.
Когато добавих флуида към вече функциониращата ми задоволително за моята кожа рутина се притеснявах, че ще лъсвам по-бързо.Самостоятелно с флуида без никакви други помощни средства се случва. Ако добавя спрея си на Urban Decay положението се подобрява, но под грима малко ми лъщи, затова добавям леко пудра да запечата и малко матира.
От ляво на дясно: Без грим и с La Roche-Posay Anthelios XL 50+ 
Продукта въобще не прави кожата лепкава и не знам аз ли си въобразявам, когато го нанасям, че леко охлажда кожата.
Преди време бях подминала La Roche-Posay Anthelios в аптеката и сега разбирам, че съм направила грешка. Веси, която притежава също мазна кожа също харесва този продукт, затова съветвам да прегледате и нейното ревю :)

Цена: 35лв
Количество: 50мл
Можете да намерите в: аптеките предлагащи асортимента на марката

*Продуктите са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

5 коментара

  1. Имах доста мостри на белия флуид и без проблем мога да кажа, че е най-отвратителния слънцезащитен крем, с който съм се мазала. Не само, че ме правеше като лоена топка в лицето, а кожата ми дори не е мазна, ами и ме изпъпчи като бонус.

    ОтговорИзтриване
  2. :D :D Дано се сработите!
    Между другото точно тази марка все още не съм я пробвала, а всеки път ми я бутата в аптеката :)

    ОтговорИзтриване
  3. Никакви такива проблеми не съм имала с него. Аз го нося дори под грима и се изненадах на коментара ти, но както често повтарям с бялата козметика всичко е индивидуално.

    ОтговорИзтриване
  4. Да, аз нещо не се долюбвам с химичните филтри, а в Европа ми е ужасно трудно да намеря само физичен крем.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно ревю <3 Моят е безцветен, но също нямах проблем с него и никакви изгаряния миналото лято на плажа :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!