Последни придобивки на Too Faced

Тази Коледа получих един много изненадващ подарък от моите родители с продукти на Too Faced. Всъщност понеже те посрещнаха новата година извън страната, ги бях помолила предварително да потърсят коледния комплект, който Меги бе показала в блога си, защото никъде не го намирах онлайн и в нашата Сефора бе изчерпан и въобще не предполагах, че накрая ще получа и четирите продукта в пълен размер. Вероятно се досещате и в чужбина е бил изкупен и поради тази причина те решили да ми подарят продуктите, но в оригиналния размер.
Наистина не мога да ви опиша с думи изненадата ми. За мен тази торбичка с неща на Too Faced значи повече от самото материално съдържание.

До този подарък бях пробвала само две неща от марката - всеобщия любимец Шоколадовата палитра и едно бонбонено червило, което за жалост има опаковка, която при мен и четейки чужди постове се оказа, че и при други хора се разваля с времето. Също така този продукт за устни свършва супер бързо, за което не бих имала нищо против, ако не бе засякъл маханизма за изкарване на продукта. Но какво да се прави. С него изтеглих късата клечка.
Като цяло започнах ентусиазирано да пробвам едната половина от пакета, а другата не чак толкова. Постепенно обикнах всичките и към днешна дата не мога да се насладя на Too Faced :)
От нова база за лице определено нямах нужда. Тази си спомням, че я имах записана на едно хвърчащо листче с желани покупки. Щом така разсеяно съм я записала значи не била покупка от първа необходимост, а именно заради причината, че вярвам на базите за лице само, когато ще ходя на някое важно събитие и искам дълготраен грим. Дори бих казала, че обикновено прибягвам до тях през деня, когато ще съм за дълго време навън.
До сега нямаше някоя, която да ме е смаяла или да ми е допаднала до такава степен, че да я нося няколко дни подред един след друг.
Primed&Poreless запълва леко порите и матира малко, като не се задържа при мен за дълго този ефект. Самата база е леко оцветена, но цвета не плътен и не скрива много несъвършенствата по лицето. Бих казала леко изравнява.
Базата има типичното силиконово, леко лепкаво усещане и да прави лицето копринено меко и после фдт-на се разстила  с лекота. 
С нея си спестявам известно количество от фон дьо тен и тя удължава трайността му. Наистина съм много доволна и не забелязвах кожата ми да реагира лошо на нея, когато зачестих употребата и. 
За цялото лице ми е нужно количество по-малко от грахово зърно.
Ако преди два месеца някой ме питаше кой е продукта начело на листа ми с желания щях да призная, че искам тъмния шоколадов бронзант на Too Faced. 
На пук на всички съвети, които получих миналата година аз упорито си се придържах към тъмния вариант на тази пудра. Просто на снимки ми изглеждаше по-студен и подходящ за моята кожа. А, да не ви обяснявам как с нетърпение отворих опаковката да проверя дали е желания от мен цвят, или съм получила млечния шоколад.
Не отичам, че заровя ли четката добре в него има шанс да си направя лицето сякаш е изцапано, но с лека ръка, когато всичко е в нормални количества става едно леко подчертаване на скулите и не бих се изразила точно контуриране, но много добре оформя лицето.
Самия нюанс е наистина шоколадов и на супер бялата ми кожа стои добре. Не оранжавее. Точно съдържа една шоколадова нотка в цвета си, а аромата на продукта е на какаова пудра. Малко по-истински мирис на шоколад в сравнение с шоколадовата палитра, която е по-сладка. 
Аз го нанасям в нещо подобно на триъгълна форма - минавам под скулата и когато преливам и стигна до високата част в близост до ухото ми, дръпвам с четката над естествената вдлъбнатина на скулите. По-добре не мога да го обясня, но надявам се сте добили представа във клипа ми с идея за грим, който посветих на празника на влюбените. 

Не на последно място ще похваля приятната консистенция за работа, защото самата пудра е много фина, но не се рони и разпрашва. Преливката върху кожата се получава много бързо и лесно се коригира наситеността.
От нова база за сенки също нямах, ама никаква нужда. За тази обаче вече ви обясних колко добра находка се оказа и как тотално преобърна всякакви мои представи за база и бързо избута всички добри спомени за подобни продукти на други марки. Писала съм вече за нея, затова ще ви приканя да надникнете в този пост.
Остана ми спиралата Better than sex или в моя случай love. И не това не е друга версия, нито някоя нова.. Това е същата нашумяла напоследък спирала, която в някои държави е с леко променено име заради религията в тях. Направо ми е чудно как продават там NARS :D :D

Да оставим името на страна и да ви разкажа за самия продукт. Обикновено при спиралите е 50/50 - едната част от ефекта се дължи на четката, а останалото е самия туш как запазва този постигнат резултат. 
В началото имах един много голям проблем с туша. Във влажно време въобще не държеше и оставах с неимоверно много трохи от самата спирала по бузите.
После се сгъсти, като и в началото не бе от най-течните спирали, което за мен си е плюс, и я обикнах повече, защото ефекта  е наистина поразителен и се получава за нула време.
Обикновено толкова обем и дължина постигам с други спирали на едва два-три пласта, а с тази и на един съм доволна. Много време и усилие пести.
Четката е с интересна форма наподобяваща пясъчен часовник и не е пластмасова. Определено е голяма и дори сега имам случаи на зацапан клепач, което ме дразни на моменти.
Извън това наистина подкрепям похвалите за нея и сами може да се уверите в ефекта и. Вече миглите са си моите. Ефекта от удължаващия серум вече отшумя.
Маха се и лесно и трудно. Лесно, понеже дегримиращия продукт лесно разтапя туша, а трудно понеже четката трупа стабилно количество от него и няма как то да се премахне с едно движение.
Съдържанието на продуктите
Страшно много съм доволна от всичко пробвано до сега от марката. Too Faced се утвърдиха, като любима и вече предпочитана марка за грим. За сега нямам желание да се хвърлям на нещо ново тяхно. Горещо ви ги препоръчвам обаче, макар че са висок клас марка. За мен си заслужават съдейки по всичко опитано от тях :)
Завършвам със снимка на днешния ми много естествен грим, за който съм използползвала и четирите продукта ;)

15 коментара

  1. И аз много харесвам Too Faced, и все искам да пробвам още нещо от тях. <3
    Което съм пробвала досега, не ме е разочаровало.

    ОтговорИзтриване
  2. Какъв хубав подарък само! Покрай теб и аз започнах да се интересувам от марката и много искам да си взема някоя от палитрите им.

    ОтговорИзтриване
  3. Хаха, как може да се продава Nars казваш - да не са били в Турция? :))))
    Страхотен пост! При мен все още държа Реалаша, но да видим до кога.

    ОтговорИзтриване
  4. Почти бях сигурна, че ти ще напишеш първия коментар ;)) Много са ми сладурски, но определено страхотно качество!
    Ще чакам да пишеш и ти за твоите нови придобивки на марката :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз се чудя все на Urban Decay. Всички ги харесват, но мен не ме грабват освен неутралните им мънички и чакам да кажеш какво мислиш за Naked 2.
    Иначе Too faced малко си повтарят цветовете, то коя марка не ги, но последната година.. Първо шоколада и после цялостни им облик на палитрите се промени и определено много ми харесват, като стил и качество :)
    Мисля, че си заслужава да ги пробваш :))

    ОтговорИзтриване
  6. Аз помня, че ноември спрях да го ползвам, така че дълго се запази, но по едно време си исках вече моите мигли, защото ми омръзна. Пък и моите естествени не са супер къси удудовлетвор и ме удовлудовлетворяват :)
    Сега обаче от седмица пак го ползвам, за да го изхабя. То има още много от този серум, чак ме изненадва.
    Иначе подаръка не е от Турци. Но е от място добре заредено с почти всички марки, които може да си представиш включително и NARS :)

    ОтговорИзтриване
  7. Всичко изглежда прекрасно! Искам да им пробвам всички неща като най-голям интерес май привлича спиралата :))

    ОтговорИзтриване
  8. Точа лиги по шоколадовия бронзант!Точно такъв си търся, по-скоро за контуриране.Можеш ли да ми препоръчаш нещо хубаво за контуриране?!

    ОтговорИзтриване
  9. Много хубави продукти, да ги използваш с удоволствие :))) бронзърът ти стои много нежно и естествено :)

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотен пост, на мен основата за сенки и бронзанта са ми в уишлиста от години вече.. И, страхотни родители, моите все още гледат леко противоречиво на манията ми по козметиката и едва ли някога биха ми подарили нещо подобно! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Спиралата е наистина жестока :) А, по принцип, не харесвам четки с косми ;)

    ОтговорИзтриване
  12. Хей! Малко късно отговарям, но според мен този ще те устройва с твоя тон кожа за задачата контуриране. Аз много харесвам NYX Taupe. Това е продукта, който кара лицето ми да изглежда скулптурирано. На теб бих ти предложила да погледнеш и Benefit Hoola. Нещо в цвета на този продукт ми вдъхва много доверие и добри предчувствия за хубава бронзираща пудра за контур. Но не съм го ползвала лично, затова ти предлагам да го разгледаш в Сефора, а също и бронзанта от този пост ;))

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря! И аз го обожавам :)) Няма свършване това нещо. Колкото и да търкам с четката ежедневно, не виждам никакви последици по повърхността и намаляване на продукта ;дд Ще сме заедно за дълго време :)

    ОтговорИзтриване
  14. Няма да си кривя душата и ще кажа, че мен ме изненадват точно, когато не очаквам. Половината неща майка ми дори е знае за какво са ;дд

    Пак не са във възторг от тази ми мания.Все пак изречения от рода на: "Е, ти нямаш ли вече всичко?".. честичко ги чувам :)), но ми указват подкрепа и не мога да моля за повече.

    ОтговорИзтриване
  15. Ахааа, винаги е така с пудрените продукти. При течните поне намаляват, обаче пудрените сякаш край нямат! Но пък в твоя случай е за хубаво, нали се обичате :)))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!