Една марка, два продукта:Smashbox Lip Enhancing gloss&Photo Finish Foundation primer

Като се спомене американската марка Smashbox, винаги в съзнанието ми изникват техните бази за лице и факта, че много хора ги хвалят и харесват. Всъщност те имат много разновидности на базите си за лице. Дори сред асортимента им има такава без силикон, но аз днес ще ви покажа най-популярната им наред с един гланц, който ако не ме лъже паметта е сред последните им излезли продукти на пазара.


Smashbox Lip Enhancing gloss има най-странно изглеждащия апликатор, за който често се шегувам, че ми наподобява на крак. Не мисля, че са измислили нещо революционно за по-лесното нанасяне на продукта. Факт обаче, че е доста голям и обхваща по-голяма площ от устните. Забавно е да си го зяпам и да изненадвам хората около мен, като го извадя. Сериозно на всички вниманието им е приковано в този огромен накрайник,  с който се нанася глоса ;дд. 
Понеже имам сладурско мини на продукта, най-много го носих зимата в чантата си: първо заради цвета-червено розов ( не бих казала точно фуксия); второ заради компактността му- по-малко място заема и не утежнява и без това вечно пълната ми чанта; трето заради трайността му- наистина се задържа доста дълго на устните ми и не изисква постоянни подновявания; и не на последно място-поради неговите овлажняващи свойства, а всички знаем как зимата не прощава на чувствителните ни устни :)

Аз съм момиче, което главно носи червила и гланцовете се появяват от време на време в козметичния ми несесер. Въпреки това смело мога да заявя, че този си го носих с голям ентусиазъм, защото е доста пигментиран и стоеше доста дълго на устните ми. Не ми е направил впечатление да лепне много, но към края на деня, когато изчезва от устните се усеща съвсем леко те да лепнат. Има едно правило, че колкото повече лепне един гланц, толкова по-траен е. Винаги има изключения, разбира се.

Лично, като привърженик на червилата не бих му писала чак отлична оценка, но не е лош продукт :)
Базата накарала толкова много хора да  говорят за нея, бях обикнала пак по същото време, защото прави една страхотна подложка за фон дьо тена и лицето става гладко, като порцелан. 
Продукта е на базата на силикон, но както е описано на етикета не съдържа масла. Сигурно съм споменавала не веднъж отношението ми към силиконовите бази. Гледам да не прекалявам с употребата им. 

Тази наистина страшно много ми допада за моментите, когато ще се снимам. Просто наистина изравнява релефа ми за дълго време, което бих измерила, като трайност например цяла вечер. 

Прилагам снимки в следната последователност: чисто лице, с база и на последната съм добавила и малко фон дьо тен. Това ми напомня да отбележа, че базата намалява нужното количество от  фон дьо тен, което използвам обикновено.
Не бих я причислила към онези бази, които карат лицето да не се омазнява през деня. Не дразни кожата ми, дори си мислех да ви определя, като продукт, който не е кой знае какво, но гледайки мои снимки с нея и лицето си в огледалото, не мога да си затворя очите пред това, колко красива и перфектна прави кожата ми.

Исках поста  да не е точно ревю, защото задържам публикацията от доста време, а пресните ми спомени от ползването на двата продукта се поизгубиха. Цялостно съм приятно изненада, до някъде въодушевена да пробвам и други неща на марката, но като цяло сякаш не бих дала пълната цена и на двата продукта.

Това е от мен за този неделен ден. Ако имате опит с продуктите на Smashbox ще се радвам да ами го споделите :)

7 коментара

  1. Прекрасни продукти, цветът на гланца много ми допада.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз имам тестер от базата, дори по-малък от твоя. И аз не забелязах да контролира омазняването, но наистина прави кожата много гладка и не е прекалено силиконест като усещане. Но все пак продължавам да предпочитам Clinique - не изглежда така кожата, но пък е по-лек и контролира омазняването.

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, тази база на Clinique... Ще ми развиеш листа с желанията ;дд
    Предполагам е супер база за цял ден, а докато тази за някои случаи ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина е много красив гланца :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз я използвам ежедневно в Т-зоната, за да удължи трайността на фдт и да контролира омазняването. Определено не е от силиконовия тип и засега не е запушвала пори, така че продължавам да си я ползвам. От време на време я редувам с тази на Макс Фактор - бялата, която и ти имаш.

    ОтговорИзтриване
  6. А, тя как ти се струва в сравнение с тази на Clinique? :)

    ОтговорИзтриване
  7. Хм, ами не успява да ми задържи толкова дълго фдт, колкото Clinique. Когато нанасям фдт върху нея, го усещам по-хлъзгав и понякога ми се случва да изтрия нанесеното преди малко, докато на Clinique е като крем, нанасяш я, попива и не стои върху кожата като филм, при нея дори и да сложа втори слой от фдт, не се изтрива долният. Не слагам Макс Фактор ежедневно, защото не ми издържа толкова дълго върху лицето, но за около 5-6 часа е идеална :) Добри са и двете според мен, Макс Фактор особено от дрогерийните си е супер :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!