AHAVA Time to clear Cleansing gel [ревю]

Вълнувам се да започна тази публикация понеже включва един неотдавна пробван от мен бранд, който тази година стъпи официално на нашия пазар.
Става въпрос за AHAVAи аз научих за тях преди няколко години, когато все още не прекалено обсебеното ми аз от козметика получи голям подарък  с техни продукти. Понеже подаръка идваше от родината на марката Израел, разбрах, че там усилено се препоръчват продуктите им и още нещо имат фабрика, където са по-изгодни, като цени. Предполагам затова подаръка бе така голям и го имайте предвид, ако сте се запътили на екскурзия до там ;)

Още малко информация.. AHAVA имат едно допълнение към името си- Active Deadsee Minerals, понеже те използват минерали от мъртво море, както логично се превежда, но фактически са известни с този си интересен състав и че избягват някои вредни съставки, като SLS, парабени, и не тествет върху животни. Обещавам няма да ви тормозя много с история, даже въобще, но исках горещо да ви препоръчам техните маски с кал и дори тази предназначена за цялото тяло. Да, съществуват и такива маски ;)) Като цяло няма нещо тяхно, което да съм опитала и да не ми е харесало. Претърсих блога за един много стар пост за опита ми с техните продукти и ще ви оставя линк, но понеже е стар и вече писането ми се е променило много, ще ви оставя още няколко препоръки за крема им за крака и за ръце ;)
Малко се притесних, когато си отворих пакетчето от AHAVA, защото големия продукт предоставен ми за тест бе гел за лице предназначен за мазна кожа, а моя опит показва, че точно тези много ми изсушават кожата и рядко ги ползвам до край, затова ги избягвам. 


Трябва да призная, че консистенцията му въобще не ми се понрави при първия ми допир с нея. Прекалено течна, лигава и ако не внимавам се изплъзва от ръцете ми, така че благодарение на добрия дизайн на тубичката не съм изгубила половината от продукта. Опаковката е практична, удобна. Забелязвам, че са запазили матираната повърхност на опаковките си.
Гела идва с отвор увит в целофан подсигуряващ клиента, че никой преди това не е тествал продукта.

Консистенцията е течна, пак ще се повторя, от друга страна и икономична сама по себе си. Малко количество се разпенва добре и е достатъчно за измиването на цялото лице. Прави кремообразна пяна, тоест прозрачната течност побелява.
В началото засегнах темата за това как измивните гелове предназначени за мазна кожа ми изсушават кожата. Поне масовата част предлагана на пазара и такова влияние има върху моята кожа и когато прочета това определение на даден етикет, автоматично връщам продукта  на мястото му в магазина и вече не представлява интерес за мен. В случаят продукта ми бе изпратен и не съм правила сама избора, но сама се реших да го пробвам и мога смело да заявя, че нямам проблем с опъната кожа след употребата му. Измива добре и я оставя да ухае на свежо.
Не мисля, че е ефективен в премахването на грим обаче. Добре почиства кожата, но сякаш само, когато е по-леко замърсена.
Гелчето ми допада много и съм супер доволна от него макар и неочаквано за мен. Обаче няма да е сред личните ми фаворити от бранда.

Цена: 27лв
Количество:100ml
Можете да намерите в: аптеките


Не обичам да пиша или изразявам някакво твърдо мнение за тестери и проби, но нека наречем следващата чат на публикацията "Първи впечатления". Пробвах и тези малки комплименти към гела и понеже бях някои от новите попълнения на AHAVA реших да напиша няколко думи за тях :)
На снимката на са всички, затова ще карам по ред и пълните наименования:

Mineral Botanic Velvet душ гел и лосион за тяло - не ме спечелиха, макар че успях два пъти да ги пробвам. Да, нежни са към кожата, със свежа, но не изключителна миризма и като за задоволяване на любопитството сашетата ми бяха достатъчни.

Dead See OSMOTER серум за лице, за тяло и околоочен контур - Това са три продукта да уточня, но от една серия. Много ми допадна серума за лицето. Положен преди нощния ми крем спомагаше за по-бързото му абсорбиране и предварително успокояване на кожата. Искаше ми се двете сашета да не бяха свършили за седмица употреба, защото в последните студени дни много ме впечатли.
Серума за тяло миришеше и изглеждаше по същия начин. Пишеше да се използва подобно на серумите за лице, тоест да се ползва преди лосиона за тяло. По-специален ефект не забелязах, особено за една употреба. За толкова стигна.
Околоочния серум все още го ползвам. За там ми е нужно изключително малко количество. Не забелязвам нещо по-специално, като резултат, но и аз съм прекалено млада, за да търся кусури на такива продукти и като цяло да чукам на дърво изразени черни кръгове и бръчки съвсем нямам. На изкуствена светлина забелязах, че сякаш има блестящи частички в него. 
Остана ми да тествам хидратиращото кремче и ще съм приключила с тестването. Направиха ми впечатление и като тип опаковка тези сашета, защото имат тънък отвор, като се скъса отгоре и този отвор пуска малко от продукта. Така е оформен, че според мен не успява да влезе въздух така, както при обикновените сашета :)

Това е за днес от мен. Ще се радвам д ами сподееите вашия опит, ако сте се сблъсквали с марката, а също така искам да Ви споделя, че в момента тече игра на тяхната фейсбук страница за спечелване на маска за лице :)

*Благодаря на AHAVA България за предостатвената възможност да тествам техните продукти. Въпреки това изразеното мнение в ревюто е базирано изцяло и единствено на опита ми и резултатите с продуктите.

8 коментара

  1. Много хубаво ревю, Мърфи :))) За Ахава съм чувала от време на време и то доста добри неща, най ми е любопитно как се представя маската им за дълбоко почистване. Сашетата, които имитират тубички, са много сладки :)

    ОтговорИзтриване
  2. Маските им са много добри според мен. Малко изглеждаш все едно си се ровил в калта, като ги нанесеш, но резултатата е много добър.
    Те май също имат сашета, но трябва да позяпам пак щанда им. :)

    ОтговорИзтриване
  3. О, това е като с маската ми на Касиопея, чувствам се като малко прасенце, когато я нанасям, много е забавно :) А ако Ахава имат сашета, ще е супер, защото така ще мога да пробвам маските, преди да си избера някоя.

    ОтговорИзтриване
  4. Да, ще е много добре :)) Хихи, да, като прасенце. Ще ги погледна тези на Касиопея. На скоро търсех тази с маслина, която хвалиш и не я намерих :(

    ОтговорИзтриване
  5. Маслината беше при Montagne Jeunesse, на Касиопея съм ползвала само с кал от Мъртво море :)

    ОтговорИзтриване
  6. Даа знам. Отбелязвам просто :) На Касиопея ще потърся също ;))

    ОтговорИзтриване
  7. Оф, бавна работа, аз въобще не видях, че има точка между двете изречения и да, хахаха, нещо не ми се е получила комуникацията

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!