Дегримьори под формата на масло, които съм изпробвала


От началото на годината определено бавно и славно навлизам все повече във света на маслата. Не точно от познатите ви, които ще сипя в сместа с моята маска или просто ще масажирам в кожата, ами онези, които са предназначени за сваляне на грим и бързо се превърнаха във култов продукт за много блогъри и влогъри.

Преимуществото на тези масла е, че те няма да изсушат кожата ви, защото при свалянето на грима балансират ph-то на кожата и по този начин вашите естествени масла на кожата ви остават непокътнати. Те са добри, както за сухи кожи, защото не изсушават, така и за мазни, защото не би трябвало да предизвикат омазняване след процедурата. Съществуват много видове, които са предназначени за различните видове кожи.

В моята баня имам две шишенца, които вече изместиха измивните гелове от позицията им на продукт премахващ основната част от грима ми. Ще направя сравнение между двата продукта и накрая ще можете да изгледате кратък клип с ревю, където ползвам единия продукт. Защо точно него избрах ще разберете, ако прочетете редовете по-долу :)

Започвам с първото масло, което ме впечатли и почнах да ползвам по-упорито. Galenic Argane makeup remover oil бе единствената алтернатива на масло за премахване на грим, което мога да намеря в нашите аптеки. Другият вариант бе от високия клас козметика, но аз все още не желая да скачам толкова високо в моята грижа за кожата.
Опаковката е стандартна със заключваща се помпичка и побира 125мл продукт. Маслото вътре е доста гъсто, но не е във твърда форма, както е маслото на Clinique например и други. Когато добавя вода към него, то се превръща в млечна консистенция и лесно бива премахнато. Може да се ползва и за сутрешен гел. В съдържанието си има различни чудотворни за нашата кожа масла според етикета, но ще ви оставя сами да си го прочетете. Не съдържа парабени.



Използвах го някъде до средата на март и бях много щастлива с покупката си. Не е най-евтиният продукт. Цената му е 38лв. Все пак е сравнително икономичен.

Държа да отбележа, че след него ползвах понякога и гел за лице, за да съм сигурна, че лицето ми е напълно чисто. Не ми е изсушавал кожата, нито е предизвиквал обилно омазняване, но по-късно открих, че е бил леко тежък в сравнение със следващия продукт.
Следва олиото на The Body Shop от серията с лайка. То не се намира лесно. Безброй пъти споменавам вече как се сдобивам с продуктите на марката. Този път ползвах посредник и вълнението ми за продукта бе голямо.
Това масло е осезаемо по-течно и леко. Отново има помпичка, която за съжаление при мен се доказа, като нестабилна и неудобна за пътуване, защото в легнало положение се разлива маслото. Възможно е, когато съм го отворила аз самата да съм прецакала механизма, но си спомням бях доста внимателна.
Другата очевидна разлика с другото олио е, че това мирише и доста по-силно - на лайка, както серията подсказва. Предишното, което ви показах също мирише, обаче доста по-слабо и повече на масла. Не променя консистенцията си, когато добавя вода.
Съдържанието отново включва масла и липсват парабени.


С маслото от серията лайка времето,  за което свалям грима ми е доста по-малко и по-успешно сваля упорити спирали. С Galenic argane oil ми бе нужно повече да търкам очите и не ми понасяше понякога в тази зона. Това го открих, след като започнах да ползвам второто масло.
Искам да отбележа, че има спирали и моливи за очи, които ми лютят по принцип. Сваляйки ги с тези масла, ако се случи да влезе маслото в очите ми, отново получавам раздразнение, но не заради маслата.
След маслото с лайка усещам кожата по-чиста и освежена и мога директно да премина към тоника за лице.
Определено голям мой фаворит е маслото от The Body shop, макар че доста трудно преодолявам нестабилната му опаковка. Ще изразходвам и другото до край, но няма да го купя пак.
От ляво по-течното масло на The Body Shop, а на дясно гъстото на  Galenic
Иска ми се у нас да внасят повече такива масла. А, вие опитвали ли сте такъв тип дегримиращи масла? Споделете своя опит :)


13 коментара

  1. Мариетка на Клиник не е твърдо маслото :)
    И ако мога да ти дам малък съвет не размазвай очите с устните заедно,измий си ръцете и след това разгримирай очите или обратното :)
    Прекрасно ревю и на пръв поглед това на Боди шоп е по безвредно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за съветите! Това на Клиник е твърдо и се разтапя поне според тестера, който получих. Това имам предвид под твърда консистенция :)
      Относно дали си мия ръцете след червилото... Да ;) Иначе щяха да са червени после очите ми заради червения пигмент. Просто съкратих кадрите, но може би е било нужно да покажа, че си мия и ръцете. Ще добавя в описанието :)

      Изтриване
    2. АА ето подвела съм се по видеото значи :) Ами твърда,колко да е твърда като краве масло на стайна температура,не е като кокосовото масло през зимата :D
      Аз вече разбрах де,така че и да не добавиш ... :) Киссс

      Изтриване
    3. Хихи... Оки, ама сложих да няма други подивели се ;**

      Изтриване
  2. Интересно, тъкмо мислех да си купя двуфазен дегримьор за очите и ти сега ме раздвои :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спрях да ползвам двуфазни точно заради маслото на The Body Shop :) Преди ди купувах постоянно. Дори мицеларната вода не ги измести.

      Изтриване
  3. Много интересно ревю!
    Хвърлила съм им око, като алтернатива на геловете за премахване на грим..
    Четох на още няколко места за маслото на the body shop и обмислям бъдещата му покупка.
    След ревюто ти определено клоня повече към него, отколкото към това на Галеник, въпреки че използвам продуктите им и повечето доста ми допадат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз си признавам, че друго на Галеник не съм ползвала. Стоят ми някак в сянка, но маслото ми направи добро впечатление. Сега винаги има продукти, които изместват старите любови :)

      Изтриване
  4. btw искам да знам и какво е червилото от клипа :)))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  5. Shu Uemura има стщо такъв продукт, но трудно откриваем и доста скъп. Ползвам на Balance me, доста скъп и наустина чудесен.Искам да пробвам този с лайка :))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!