Bioderma Sensibio Eye [ревю]


Все още съм в настроение да ви пиша за Skincare продукти :) Докато за пореден път тази седмица си мажех околоочната зона с Bioderma Sensibio Eye, ми хрумна спонтанно да пиша най-накрая за този вълщебен крем за моите очи напоследък.

В последните дни съм с доста разбит график и нещо, като редовен час за лягане и нормален сън не присъстват в ежедневието ми. За капак се скъса и едната ми леща, а аз се усетих малко късничко. Чак в момента, в който съвсем си раздразних очите.

Положението започна да се нормализира и от момента, в който направих лек експеримент с нанасянето на Bioderma Sensibio Eye върху клепачите. До преди две седмици правех добре заученото поставяне на околоочния крем с нежни потупващи движения на пъстите, но само под очите и толкова. Сега слагам и върху клепачите и крема ми помага да успокоя раздразнението в тази зона. Значително намаля и подпухването.

За мой пръв околоочен крем и моите нужди в тази зона, направих много добър избор, а и с оглед на това, че нямам проблем с черни кръгове. Навих се да си взема такъв продукт, защото ми се случва да чувствам опъване под очите, когато съм недоспала. Редовното носене на спирала и въобще грим на очите също е оказало влияние. Има една теза, която прочетох и не си я измислям на момента :), че няма определена година, в която да се почне с нанасянето на този тип продукт, но е добре да е, колкото се може по-рано :)

Този крем не е предназначен за борба с бръчки, което мен постоянно ме затруднява в намирането на околоочен крем за млада кожа. Всичко, срещу което се бори, са типичните нужди на млад човек, като подпухване, липса на влажност и раздразнение. Освен това е подходящ и за хора носещи лещи, каквато съм и аз :)

Забавно е как някои продукти жизненоважни за кожата ми и любими свършват супер бързо, както гела на  Nuxe, а на други им отнема сякаш вечност да пуснат последната капка от тубичката, както този крем. Имам го от декември месец, така че грубо пресметнато със сигурност има пет месеца редовно ползване- сутрин и вечер и все още се държи.
Опаковката е стандартна- със заострен край.

Единственото, което мога да добавя е, че е добър крем на любима моя марка и не сгреших с покупката му :)

8 коментара

  1. Супер ревю :)) И аз наскоро си търсех подходящ крем и наистина беше малко трудно търсенето му ..

    ОтговорИзтриване
  2. Сигурно е с лека и нежна консистенция, за съжаление аз съм за продукт за първи бръчки :) хубаво е че си започнала да ползваш, аз още от 20 год. слагам околоочен за хидратация :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече съм напълно сигурна, че направих добро решение със началото на тези кремове :)

      Изтриване
  3. Грижата за околоочния контур за мен е доста важна, редувам хидратация с лек анти-ейдж (въпреки че ми е раничко).
    Много добър избор, в грижата за хидратация в тази зона продуктите на Биодерма и Ла рош за мен са дости добри :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се огледам и за кремовете на Ла рош :) Благодаря, че сподели опит!

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!