Catrice oil control papers [ревю]

В една от последните ми публикации bubalena пожела да направя ревю на показаните от мен листчета за лице на Catrice. Винаги съм отворена от към идеи за публикации в блога и ако някои от вас желаят определен продукт да получи ревю от мен съм веднага готова да откликна. В коментарите може да ми пишете, ако желаете да пиша за нещо определено ;)

Такъв вид листчета се предлагат от различни марки. У нас няма тооолкова голям избор, но пък catrice предлагат един от бюджетните вариант, на който аз смятам дълго да разчитам.


Листчетата на catrice са 50 и идват в доста удобна и практична пластмасова опаковка. По интересен начин са разположени вътре, прегънати на две. Едно листче е голямо два пъти колкото опаковката :) На мен външният вид на кутийката, в която са поместени ми е много симпатичен и понеже е много тънка и малка, мога спокойно да ги нося навсякъде с мен без да ми заемат много място.

Тези листчета са направени от тънка хартия. Не съдържат пудра. Доста от предлаганите матиращи листчета съдържат обикновено оризова пудра, но при тази липсва и лично за мен това е плюс. Доста хора все пак биха отчели това за минус, защото пудрата в листчетата би удължила матиращият ефект. При себе си не виждам разлика и за това липсата на пудра в листчетата не ми пречи.


Когато през деня забележа,че лицето ми е лъснало, вадя едно от листчетата и с притискащи движения попивам себума


Колко издържа ефекта при мен от употребата им зависи от много неща, като главно времето. През лятото лицето ми е неукротимо и ако съм цял ден навън чак до късно вечер използвам със сигурност три листчета.


Не са вълшебни, но помагат до известна степен с омазняването, като по никакъв начин не променят грима ви. Както казах в това време на мен специално много ми помагат и бих ги препоръчала на всеки с такива проблеми :)


7 коментара

  1. Здравей, може ли да споделиш каква им е цената? А имат ли някакъв аромат и всъщност на какво се дължи матиращият им ефект, само на листчето или то е напоено с нещо? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Краси! Цената е пет лева и не помня, колко точно стотинки. Листчетата са без миризма и предполагам, че самият материал, от който са изработени, е такъв, че попива себумът от кожата и на това се дължи матиращият ефект.

    ОтговорИзтриване
  3. Публикацията определено ми беше полезна с удоволствие ще ги опитам

    ОтговорИзтриване
  4. Много полезно ревю, и аз ще взема да ги пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  5. За съжаление тези листчета не бяха това, което се надявах. Определено няма да повторя покупката си. При попиването свалят и ФДТ или ББ крем, което за мен е минус. Определено съм фен на Паладио, но аз все пак обичам листчетата да имат пудра.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Силве, всеки си има определен вкус, но и аз да съм честна съм забелязала, че понякога ми сваля малко от ФДТ и все пак не ми пречи на цялостният грим. През голяма част от времето ги ползвам, когато съм и без нищо и може би затова ми допадат толкова плюс, че нямат пудра.
      Съжалявам, че не от добрите ти покупки и много ценя мнението ти ;)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!