MOA The green Balm [ревю]

Моето приключение с този продукт се проточи във времето поради хиляди причини, но към днешна дата продукта много ми харесва и го ползвам с голямо удоволствие.
Маслото на MOA е мултифункционален био продукт, който аз получих в комплект с кърпа в сладурска картонена кутия, а комплекта е под наслов “Cleansing ritual”. Наистина едно от предназначенията на балсама е да се ползва, като дегримьор. От миналата година съм се впуснала в пробването на различни дегримиращи олиа, но до първия ми пълноразмерен  маслен продукт  с по-твърда форма се докосвам сега.

Преди да се съсредоточа към почистващите му свойства иска да споделя, че балсама се продава и в самостоятелна форма. Можете да използвате този продукт, като мехлем за екзема, псориазис, обриви, стрии, изгаряния, наранявания, белези.. и т.н. Може да се третират и херпеси с него :) 
Понеже в началото не ни ми хареса как почиства грима. Няколко пъти го пробвах и в други роли. Намазах няколко активни пъпчици и белези и смея да твърдя, че доста ми помогна. Все още не мога да се престраша да го ползвам на цялото лице, като крем, въпреки че разбрах -работел отлично в тази насока.
Предхождащия продукт в мота рутина доста раздразни кожата ми и сега, като се върна назад е трябвало да не пробвам балсама така между другото, защото неуспеха ми с олиото на Lierac е повлиял сериозно на кожата ми. На скоро се бях обринала сериозно. Къде от стрес, къде от неподходящите продукти в рутината ми и щом отстраних въпросното олио и включих балсама кожата ми се промени тотално. Разбира се, отчитам и факта, че изключих доста глупости, с които се хранех по празниците. Аз винаги съм твърдяла, че за кожата работят продуктите, с които я глезим външно и това, което приемаме вътрешно.

Е, започнах да ползвам активно балсама отново преди две седмици, но от преди това бях забелязала няколко негови черти и действия от процеса на сваляне на грим с него. С него е добре да не пестите количество. Всъщност доста олиа или масла за премахване на грим може да не работят за вас, защото ви е страх да се намажете щедро с тях, а повярвайте ми понякога това е разковничето до доброто сътрудничество. Бих описала количеството нужно ми, колкото един лешник, което би ви се сторило доста, в предвид, че бурканичето е малко и аз така мисля. 
Иначе балсама не образува толкова течна консистенция, като течните масла и с малко количество е малко рисково продукта да почне да попива в кожата ви. Препоръчвам да се отделя и повече време в масажирането на лицето и наистина, както е на описано етикета да намокрите кърпата с топла вода при първото минаване, за да загрее и размекне маслата. С този продукт кърпата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Не се пени при допир с вода, дори ръцете си не мога да измия под течаща вода, а само със сапун или както лицето да отстраня MOA балсама с така известните парцали за лице или кърпи, защото парцал звучи малко гнусно и не обичам да се изразявам така ;)
Нека сега да изразя менението си за кърпата в комплекта. Не я харесвам, обаче харесвам присъствието и, както и идеята на това да е двустранна. Най-откровено си признавам, че моя грим остава по нея и не се изпира напълно дори след влизането и в пералня. Спомянм си, че със супер простия парцал на The Body Shop материала бе памук, но много тънък и си мислех, че е доста ниско качество, не казвам и сега, че е високо, но понеже бе тънък и самия продукт се измиваше с вода, дори минаването на този парцал под течаща вода премахваше грима по него. После му сипвах малко сапун, измивах и го просвах на радиатора в банята и така той бе готов за следващия път. Някъде на третото ползване го вкарвах в пералнята и никакви проблеми, освен че с времето спиралата ми остави сивкави петна по плата. Но се измиваше много по-бързо от този и доста по-ефективно.

Открих, че меката страна се мие по-лесно, затова ползвам главно нея, но пак периодично ползвам моя си кърпа, защото не ми се рискува да си свалям грима и да напластявам по кърпата остатъци. 70% бамбуков материал е. Допадаше ми повече в началото, защото бе мека и сега е, но и бе чиста L
Сега отново към маслото. Забравих да спомена, че е зелено на цвят и понеже съдържа масло от чаено дърво, а неговия аромат си е доста силен. Честно да си призная аз го надушвам, но не ми дразни обонянието. Бурканчето е пластмасово със пластинка, която да предпазва и кутията на комплекта е картонена.
Задължително след него си мия лицето с гел, защото оставя кожата мека, обаче има и лек мазен слой, който ме кара да се чувствам мръсна, а само с минаване на тоник не ми е достатъчно с моите критерии.

Като изключим това  е нелош продукт, при това био. Бих решила да го купя отново след приключването на бурканчето и със сигурност след време.
Цена: 39.99лв
Количество: 50мл

Можете да намерите в: био онлайн магазина Biotela


*Продукта са ми е изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за него и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с него.




2 коментара

  1. Не знам как действа, но опаковката му е супер сладурска <3 :D Готино ревю между другото. Харесва ми, че си обърнала внимание на всичко... чак и на състава на кърпата :)

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Като е част от комплекта, няма как да я пропусна ;)) Иначе аз чакам да свърши и да се замисля до колко наистина ще ми липсва. Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!