Една марка, два продукта: Max Factor Whipped creme&CC color corectour in green

Притежавам ги тези два продукта от края на миналата година, но така се случи, че не ги използвах ежедневно и нямах добре изградено мнение за тях, обаче снимки и силно желание да пиша за тях, когато съм готова.. Да ;)
Не знам дали някой си спомня как преди не малко години от Revlon пуснаха версия на своя ColorStay с формулата на тъй наречения whipped фон дьо тен. Той така и не достигна нашите ширини, но пък и други марки отвърнаха на тази мода с техните си варианти.
Max Factor бе една от тях, но някак на този продукт му отне време да бъде обикнат, защото си спомням не чак толкова възторжените ревюта, когато излезе, а сега е обратното по мои наблюдения. Особено българските блогърки му дариха толкова много любов, че аз побързах да си го закупя, когато бе намален на 10лв.
От скоро започнах да го използвам всеки ден макар и страха ми с цвета му. Отново малка цветова гама у нас. Не ми е първия продукт за лице на марката, който не пасва, като отенък на вече буквално невероятно бялата ми кожа. Който е споменал, че цветовата гама има цвят за бели момичета просто не е срещнал мен и момичетата с моя цвят.
43 Warm Almond си е и малко жълт нюанс, но съдейки по другите предлагани у нас цветове, клони повече към неутрален.
На мен цвета ми пасва, когато нанеса с гъбичка за лице от тези, който се напояват с вода и да същите, които отнемат доста продукт от лицето и ядат фон дьо тена доста бързо. С четка също така не ми допадна нанасянето, колкото и пъти да опитвах. Явно не съм свикнала чак на толкова гъста консистенция.
От името се предполага, че продукта е с консистенция на бита сметана и да, доста е гъст. Ако махнете капака и го обърнете надолу, няма да тръгне да тече от бурканчето. Покрай консистенцията първата ми асоцияция за продукта бе, че ще е супер покривен, обаче не е точно така. Бих му дала оценка - средна покривност и то при напластяване. Доста леко изравнява тена, не успява да скрие всичко и това личи на снимката по-долу, ако се вгледате в белега под лявата ми ноздра. Не стои и плоско, макар че матира, но бих казала, че има леко сияние в него и на изкуствена светлина съм го улавяла. Когато тествате в магазина може да се уверите в това, като сложите продукт на ръката и я насочите към лампите. Забелязва се отразяване на светлината.
Споменавайки светлината е важно да отбележа факта, че този фон дьо тен няма защитен фактор. Идеален е за снимки, затова  в началото аз го носех само по поводи с база за лице под него, която добре го допълваше и цялата комбинация правеше кожата на лицето ми да изглежда много красива.
Неприятен ми е факта колко бързо се изпарява този продукт. Тоест неикономичен е. Между другото съдържа количество по-малко от стандартните фон дьо тени - 18мл. Свършва бързо и без да си го ползвам с гъбката. Цената му е около 20лв.
Бих казала, че много харесвам финиша му , но би ми се искало да е по-траен самостоятелно, тоест без база под него и да не е толкова малко количество че в такъв случай си е  направо златен. И е добре от марката да внесат най-светлия цвят у нас ;)
Идеята на цялата линия коректори моливчета на Макс Фактор* е страхотна. До сега обаче те така и не блеснаха. Аз до някъде харесах зеления, но на мен такъв коректор не ми трябва постоянно.
Зеления цвят неутрализира червенини и е супер за прикриване на пъпчици. Не самостоятелно, разбира се, а под коректора, който използвате за лицето си. Просто е една подложка, която ще помогне на цялата червена картинка да работи във ваша полза.

Аз съм свикнала да действам бързо сутрин и лицето си почти не го пипам с коректора, тоест си слагам базата , коректор под очите и от там съм готова за останалите стъпки. Понеже споменах, че бързам... Ами на този коректор, като цяло му трябва време да омекне. Старателно го поставям леко по зоните и затоплям с пръстче, като по този начин го преливам в кожата. Иначе седи супер сухо и се вижда.

Лично мен с нищо не ме спечели. Цената му ме изненада-19.90лв. Не смятам, че е оправдана :(

*Продуктите са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

3 коментара

  1. На мен ми е един от любимите ФДТ-и , пробвай да го нанесеш с бюти блендър, с четка поне при мен седи много изкуствено.

    ОтговорИзтриване
  2. Нинка, точно така съм написала, че го нанасям в ревюто ;) Моята не е оригиналната, а вариация и също смятам, че само така фдт-на седи най-естествено.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудя му се на този фдт, моят любим Инглот свършва и съм решила да пробвам някой нов, но май ще се насоча към Face Luminizer или както там се казваше :Р

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!