TAG - Грижа за кожата

Много обичам да ме канят да правя ТАГ-ове, но понякога забравям за тях. За този конкретно никой не ме е молил, но видях идеята на Мая и веднага коментирах под поста и, че ще пиша по темата. Днес, докато търсех поста и  с публикацията, кликнах върху един друг таг правен от нея преди време и открих, че не съм забелязала поканата, затова очаквайте "Предизвикателство 10 книги" много скоро.

И започвам с въпросника посветен на грижата за кожата.



1. Опишете с 5 думи грижата си за кожата. 

Трудно начинание за мен да я опиша с пет думи само, защото ми се иска да включа към тях и кратко обяснение. Основна-защото полагам най-основните грижи за лицето си, като да го почистя, хидратирам ежедневно и няколко пъти седмично правя маска плюс ексфолирам.
Думите в черно са петте ;)


2. Каква е вашата кожа?

Комбинирана, което я прави доста досадна във всеки сезон. Почти няма златна среда за нея, защото лятото е супер мазна, а продуктите за мазна кожа рядко и понасят. Зимата често се случва да се дехидратира и да имам доста сухи участъци плюс обичайните омазняващи се. Като цяло кожата на лицето ми и е супер чувствителна най-вече :(


3. Кой е любимият ви козметичен продукт?

Хммм... само един. Това  е трудно. По темата за кожата искам да кажа измивен гел, защото държа на тази процедура и я правя дори, когато нямам много сили за всичко вечер. В тези моменти не стигам и до хидратиращия крем, който е също от голяма важност.
Актуалния ми любим измивен гел

4.Любим продукт за спряване с кожни проблеми /пъпки/?
Двоумя се.. Ще посоча Effaclar DUO plus, защото него ползвам в момента и ми е втора опаковка ;)

5.Мокри кърпички.....да или не?

Не. Да съм напълно откровена винаги ми се е струвало неефективен този метод. Още преди дори да отворя първия си клип в ютуб, където преди мнооoг години бе супер модерен този начин за сваляне на грим. Опитвала съм, но не си чувствам чисто лицето след тях и трябва да ползвам нещо за допълнително измиване задължително. Поради тази причина бих предпочела традиционен дегримьор и след това да измия с гел. 
Според мен розовата Биодерма е по-удачен вариант от кърпичките, а и се продават мокри кърпички напоени с мицеларна вода..Това също е добра идея :)

6.Тоник за лице......да или не?

Клоня към, да. Въпреки че често ме мързи да го нанасям и него и имаше период, в който го пропусках. Във видеото си за дневната грижа споменах защо е важен тоника и как аз позлвам флорални води за целта ;)

7. Ако Ви се налага да избирате между скъпа бяла козметика и скъп грим, кое ще изберете?

Ще избера скъпата бяла козметика, която  е внимателно подбрана :) Има добри бюджетни предложения от към грим, но в последно време се убеждавам, че хубавите ми фон дьо тени са били все от високия клас.


8. Ако се намирате във френска аптека и можете да купите само един продукт, кой ще е той?

Това е труден въпрос, защото на мен цялата ми бяла козметика с много малки изключения ми идва от аптеката и от там избирам продуктите си за лице за момента. Ще посоча няколко.. термална вода, мицеларна вода, любимия ми хидратиращ крем на Nuxe и измивен гел.
Любимия ми хидратиращ крем
9. Съвет за грижата за лицето Ви?
Не пренебрегвайте кожата на лицето си за сметка на гримовете. Някои момичета генетично са големи късметлийки с безпроблемно лице и гладка кожа. Аз не съм. И знам какво е да имаш пъпки, да си на 13 и нищо да не правиш и чак две години след това да се погрижиш за проблема, защото е стигнал своята крайност. В момента кожата ми изглежда по-добре от всякога. Имам си и лошите периоди, както споменах ми е чувствителна. Изприщвам се често, ако не спя и щом почна да се храня  с боклуци, което ме навежда на мисълта, че добрия хранителен режим само може да подкрепи вашите продукти от грижата за кожата Ви. И подбирайте продуктите за вашата кожа, нищо, че крема се харесва на ваша позната. Той може да не е за вас. Общо казано познавайте кожата си ;)
П.П.: И не пропускайте врата, за да не се окажете с кожа на лицето, като на 20 и врат, като на 30 ;)


За последния въпрос бях доста изчерпателна, но нямам само един съвет. Сигурно ще е интересно да повторя този въпросник след десет години, когато със сигурност ще използвам друга козметика.

А, сега аз каня да направят TAG-а:

1 коментар

  1. Хехехе, само ме дразните с този измиващ продукт на Апивита :) чудесни отговори :) ааа да кожата на шията е изключително важна, как добре си се сетила :) беше ми много приятно да прочета всичко и се радвам, че си се тагнала :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!