Още открития от гръцката марка Korres

Гръцката марка Korres е позната на повечето любители на козметика с нейните нежни масла за устни, от които аз също притежавам едно и съм доволна. В по-топлите дни дори обожавам :)
От доста време обаче  все се каня да атакувам и други техни продукти, като от доста месеци насам Кики ме бе впечатли и с нейния пост за балсамите под формата на стик. Искам сега да вметна, че не намирам блога и напоследък. Иначе веднага бих ви препратила да прочетет нейния пост и силно се надявам тя да не се е отказала от писането, защото единият от тези продукти, като покупка бе на 100% вдъхновен от нея :)

Лосион за тяло с ирис и памук, 125мл., 15лв. - Понеже бях чувала добри отзиви за продуктите за тяло на марката, а в момента на случайната ми среща на техен стелаж имах нужда от лосион, реших да подходя разумно и грабнах набързо този с ирис и памук, но ми се струва, че или душ гела е миришел по-различно, или в суматохата аз не съм преценила какво взимам, защото вкъщи установих, че по спомени не харесах такъм аромат в аптеката.
Лосиона бе запечатан, когато го отворих, освен че е поместен в здрава кутия и нямаха тестери, затова нямаше как да подушя него и пробвах ароматите на душ геловете.
И да завърша романа си за грешката с миризмата, накрая така и не ми допадна комбинацията ирис и памук. Да, тип ненатрапчива и точно неутрална миризма оставяше лосиона, но не е моя любим тип. Следващия път ще посегна към друга тяхна комбинация, защото, като цяло продукта не бе лош. Само свърши твърде бързо в сравнение с това за колко повече време са ми стигали други лосиони, а не е и супер евтин. За протокола.. спомина се след месец ползване :ддд
Точно, като крем е, нито много течен, нито прекалено твърд. Попива сравнитлно бързо и омекотява трайно кожата. Не мога да отрека, че имаше добри хидратиращи свойства и сега през зимата не ми създаде проблеми, ами добре се погрижи за кожата ми.

Стик за усни с мандарина в цвят пурпур SPF15, 5ml, 11лв - От много време исках да пробвам тези стикове, но във Варна никъде не намирам марката, а онлайн излизат по-скъпи, като цена. Дори бих добавила, че разликата е доста голяма. Там са със двойна стойност.
Докато обикалях единият Софийски мол, буквално навреме се сетих да не пропусна да си купя техен балсам. Голямо чудене падна пред щанда и пак до някъде не съм уцелила цвета да е нещо мое, но не е страшно.. Това все пак е балсам. Понеже съм доста отвеяна, не съм чула как приятелката ми казва, че е отворила няколко тестера и цветовете не си отговарят на цвета на опаковкатар както и моя в нюанс пурпур.
Мисля, че снимката е красноречива за цвета, а аз го грабнах с надеждата, че ще бъде същия, като на капачката. В интерес на истината и точно на този цвят нямаше тестер :) Оставя лек кафяв нюанс на устните. Много естествен и е добър избор да си го нося в дните, когато не съм претенциозна за много цвят на устните.
Колкото до действието.. В началото не бях убедена, че си заслужава и имайки балсама в бурканче доста се разочаровах.
Второ разочарование - първите ми впечатления се оказаха грешни :)) Сега след многобройни ползвания и премахването на горния слой, ако мога така да се изразя, наистина мога да потвърдя, че с леко нехигеничният му събрат си приличат. Отново консистенцията сякаш се топи по устните без да оставя прекалено хлъзгащо усещане. В това ужасно студено време, изляза ли навън се налага няколко пъти да го повторя, защото устните ми го изпиват. Пробвах да сложа уж по-тежката категория - бурканчето, обаче отново същия резултат.
Аромата отново е лек. Тази мандарина, аз лично, я усещам деликатно и ненатрапчиво.

И пак да си подчертая, че от две години насам си имам целогодишен любимец за всяко време и сезон, за който съм писала тук и към двата на Korres посягам през деня. За мен обаче те са си ежедневни балсами, които хидратират, но имат нужда от по-често подновяване.

Ако се чудите от къде си взех балсамите, веднага издавам - аптеката в мол Парадйз :)
Аз лично съм още по-заинтригувана от марката и ми се иска още техни продукти да опитам.

4 коментара

  1. Имам стикчето и съм писала за него, много го харесвам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз много харесвам душ-геловете. Балсамчетата не съм ги пробвала, а ми се иска, така че ще ги пробвам със сигурност :)

    ОтговорИзтриване
  3. Виж за душ головете им съвсем забравих :)) Ще опитам от тях следващия път, като имам среща с марката ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Знам, Жени :) А, навремето точно от твоя блог научих за маслата им за устни :)) Ти ме запозна с тях.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!