Малък поглед върху козметиката на Soap and Glory

Продължавам да изкушавам с продукти, които ги няма у нас :) Не ми се сърдете. Аз мисля, че рано или късно и те ще стигнат до нашите ширини и си пиша за всичко без много да се чудя. Винаги е полезно. Може пък да пътувате и да получите добри идеи от мен за чуждестранен шопинг. Да ви предупредя от началото, че марката Soap and Glory я няма в английските сайтове, от които редовно поръчвам. Продава се в Boots и Sephora, но само в някои държави. Бранда е английски и е много популярен с продуктите си за тяло. Днес, обаче ще ви дам малък поглед на техните продукти от декоративната козметика. Според моя скромен опит и те на отстъпват по качество.
Започвам с червилото под форма на молив или ако искате наречете го чъби Sexy Mother Pucker Gloss stick, чието име е една интересна заигравка на думи. Знаете не си падам по огромните опаковки на чъби червилата и симпатични са, дори сладки в началото. После се затъпяват рано или късно.
Raplumzel е винено червен цвят. Страхотен за есента и зимата. Самото червило наистина се плъзга по устните, както е описано в сайта на марката и действително прави устните много меки. Хидратира ги чудесно. Миреше на ванилия, а този макар и малко банален мирис за червила на мен мие  много любим.
Понеже е хибридно червило, може да го нанесете леко или да повторите няколко слоя още за по-добра плътност. С това се променя и интензитета на блясъка. Лично аз наслоявам, защото обичам цвета да  е плътен и възможно най-силен.
Супер комфортно червило и с две ръце ви го препоръчвам горещо! Сега през студеното време ми е верен спътник. Май покрай новите вълнения този път устните ми ще си изпатят. Имам някакви странни проблеми свързани  със сухи устни и съм извадила всичко с хидратиращи свойства. От седмица и нещо ползвам постоянно само това червило и всичко е наред :)
Ingredients: Polybutene, Hydrogenated Polyisobutene, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Octyldodecanol, Polyethylene, Squalane, Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate, Synthetic Wax, Diisostearyl Malate, Dicalcium Phosphate, Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate, Disteardimonium Hectorite, Alcohol, Ethyl Vanillin, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Synthetic Fluorphlogopite, Phospholipids, Aqua (Water), Sodium Chondroitin Sulfate, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Hyaluronic Acid, Tocopherol, Tripeptide-29, (+/- (May Contain) Mica, CI 45410 (Red 28 Lake), CI 19140 (Yellow 5 Lake), CI 73360 (Red 30 Lake), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides), CI 15850 (Red 7 Lake), CI 75470 (Carmine)
Получавате напълно стандартно количество за чъби-2,72гр. , а цената е 8 паунда :)
Аз с червилото и очната линия :) Нося ги всеки ден без пропуск, откакто ги имам.





Относно очните линии съм презаредена и си разчитам, като марка на Лореал. Специално за това, което има в българските магазини, според мен тя е най-добра за такъв тип продукти. Интереса ми към очната линия е голям, но не предполагах, че скоро нещо друго може да ме развълнува и измести старите любимци :)

Supercat eyeliner е очна линия писалка с апликатор доста по-дебел от традиционните, които използвам и това ме притесни в началото. Момичето, което ми го изпрати, ми бе споделило, че и е любимата очна линия за тънко изчертаване на окото, което на мен ми се стори мисия невъзможна щом го отворих. 
Трябваше да се настроя да изляза от комфортната си зона с тънките линии и да го опитам, за да бъда изненадана, че края на този писец наистина чертае тънки линии.
Има нещо иновативно самия връх. Буквално с най-тънката част, когато се държи почти перпендикулярно срещу линията на клепача, можете да си направите най-естествената линия.
За всичките ползвания до сега нито веднъж не съм се омазала. Просто си е удобна и приляга на ръката чудесно. Пак благодарение на формата ми се получава добре и крилото на очната линия.
Ingredients: Aqua (Water), Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Lignosulfonate, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Copolymer, Sodium Laureth-11 Carboxylate, Phenoxyethanol, Polysorbate 80, Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate, Laureth-21, CI 77266 (Carbon Black Nano).
Следващия тест бе на формулата и по някаква странно съвпадение още първия ден, като я бях нанесла и излязох, имаше дъжд плюс якия вятър във Варна, който пак е на линия. Заклевам се, ако го нямаше него постоянно през година, тук студа щеше да се усеща много по-леко. При нас никога не са температурите страшно ниски, но този вятър.. :д

Очната линия не помръдна. Пък и тук е винаги влажно, затова съм на този климат с мазни клечи. Чудесно се държи през деня. Не е помръдвал никога и после се сваля лесно. Само с тампон мицеларна вода. А, и още нещо. Туша е наситено черен. Доста по-наситен от на любимите ми Лореалски писалки :)


Получавате 1,6g, на цена 6 паунда :)

6 коментара

  1. Супер пост :) Много искам да пробвам продукта им за вежди, който бил копие на Brow Wiz на Anastasia :) Само оправи заглавието, ако искаш, че soup e супа :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси, че се включи да ме поправиш. Някъде съм спала :дд и аз искам да пробвам продукта за вежди. Единствения тип молив който ме е грабнал :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, много им се чудих като бях пред щанда им, но нещо се отказах. Сега малко съжалявам :) иначе ти изглеждаш прелестно :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много съм чувала за чъбитата из youtube. На мен ти стои много добре ..естествено ;д :))

    ОтговорИзтриване
  5. Трябвало е да грабнеш нещо, Майче ;)) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ;) И аз бях само слушала до преди седмица и нещо :))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!