Събуждащи коректори

В момента се намирам в период от живота ми, когато не съм най-събуденото същество всеки ден, но за целта или помощ са създадени коректорите ;) Днес ще направя общо ревю на два коректора, които доста си приличат според мен и според опита ми с тях. Защо? Ще научите по-надолу :)

Rimmel Wake me up, 10,40лв, 7ml. взех по препоръка на София и си мислех, че ще е първото нещо, което не харесвам и тя ми е препоръчала. След първите ми не добри впечатления от коректора, аз все пак не го бях видяла в действие през студено време. Исках да съм завършила напълно теста и да са минали няколко сезона. Действително мнението ми доста се промени.
Започвам с тона му, който го намирам за по-розовеещ от другия коректор в публикацията. Като консистенция е доста лек, лесен за разнасяне и преливане и въобще работата с него не изисква прекалено големи усилия. Може да се наслагва при желание, аз лично нямам такова ;) Допада ми и самата опаковка с апликатор и честно казано си един приличен коректор за цената и коригиращите му свойства. Като споменавам това, коректора ми допада за цялото лице, макар че има блестящи частици в него. Тези частици са фино смлени и можете на изкуствена светлина да ги забележите, ако пробвате коректора на ръка, а иначе те озаряват погледа и го правят уместен за под очите :)
от ляво: Wake me up, от дясно: Dream Lumi
Maybelline Dream Lumi, £6.99, 1.5ml Отново съм доволна от коректор на Мейбълин и започвам да се чудя на техния с гъбичка, който всички харесват. Този, за който ще пиша днес, е тип писалка и за жалост го няма у нас. Прави ми впечатление, че всеки път щом някоя марка пусне такъв тип коректор, веднага почват сравнения с все известната писалка на YSL Touche Eclat. Не притежавам скъпото произведение на Ив Сен Лоран, но специално от опита ми и множеството проучвания и търсения в интернет малко от бюджетните му събратя се оказват толкова озаряващи и ми се ще няколко пъти да подчертая, че производителя дори е упоменал на кутията на продукта, че това е озаряваща писалка следователно, никъде не пише прикрива и е коректор. За YSL Touche Eclat става въпрос :)


Dream Lumi от своя страна предлага една лека покривност. Малко е по-сух от Wake me up от към консистенция, което аз на кожата не го усещам и отлично озарява и леко скрива тъмните кръгове под моите очи. Мога да направя разлика с Fit me (пак на Мейбълин), който на времето ми се струваше леко покривен, сега се оказва обратното. Доста повече прикрива в сравнение с този.


Бях щастлива да открия, че във feelunique предлагат този коректор, и не толкова, когато попаднах на американски сайт и видях големия избор на цветове. По някакъв начин леко оранжевия отенък на Dream Lumi успя да пасне на кожата ми или поне наистина не изглежда така стряскащо на лицето, отколкото като е пробван на ръката. Иска ми се все пак да пробвам и от другите разновидности в американските дрогерии :(

 Връщам се пак на съществената част относно Dream Lumi. Коректора тип писалка не е най-хигиеничния избор, обаче аз специално на моите такива продукти им измивам периодично тази част, за да поддържам някаква чистота на продукта. Сякаш след снимките на двата коректора на лицето ми осъзнах, че втория е по-лек от към покритие, но заради сухата си консистенция по-траен на моята кожа :) Може би, клоня към него повече, но и двата на ръката ми пробвани много си приличат: а) по озаряващия ефект, б) леко оранжевите нюанси и в) леко покривни са.

Сега е момента да приключа ревюто, което отрази моето мнение и за двата коректора и както виждате още не мога да преценя кой е ''по-по-най''. Бих избрала този на Мейбълин за лятото пак, а този на Римел ще си го ползвам с удоволствие студените месеци. Аз съм човек с не толкова силно изразени тъмни кръгове и тези коректори работят за мен и ми харесва как се комбинира цялостния ми грим с тях ;)

3 коментара

  1. Имам ги и двата и ги харесвам :) Луми-то ми е даже една идея по-озаряващ, отколкото ми харесва. За жалост, писалката на YSL е по-добър продукт- не така натрапчива, супер естествен вид, но добър резултат :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз за озаряване сега ползвам на MAC писалката и съм много доволна.. Може би, следващото ми ревю ще е за нея ;))

    ОтговорИзтриване
  3. И аз се присъединявам към доволните от Римелския коректор.
    www.stylish-predator.blogspot.com

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!