Estee Lauder Pure Color Envy [ревю]

В началото на юли подарих Estee Lauder - Pure Color Envy  на майка ми в цвета Potent, а по-късно избрах друг за себе си, защото останах очарована след пробата на нейното. Не крия, че съм голям любител на луксозните червила. но днес напълно искрено ще ви изложа плюсовете и минусите на това.
 Червилото на майка ми бе подарък и ми хрумна да го гравирам, за да се получи по-личен жест и остане хубав спомен :) Това обяснява и името на едното червило, което ще забележите на снимките :)
Опаковката е невероятна и от нея лъха определено лукс. Забелязала съм, че високия клас не пестят средства и често опаковките им са тежки и масивни. Дизайна на Pure Color Envy е доста семпъл, малко скучен дори. Капачката се затваря с магнит и ще бъда честна, че от доста време желаех да притежавам червило с такъв тип затварящ се механизъм. Гилзата е стабилна и мога да съм сигурна за доброто съхранение на продукта, а в тези жеги в последно време, когато го разнасям с мен ми е нужна тази сигурност.
 Доколкото разгледах цветовете избора е голям и то на различни гами. Аз си поиграх с по-неутралните, защото спешно се нуждаех от нещо нюд за всеки ден. Формулата им е мазна, но не толкова, колкото на YSL Rouge Volupte. Във всеки случай съм убедена, че се срещат и по-бюджетни червила от този тип кремообразни. При тях обаче не мога да гарантирам дали пигмента ще се седи дълго на устните, както на тези двете и дали ще са така комфортни, защото са наистина щадящи към устните. Усещат се хидратиращи и биха спечелили притежателите на сухи устни ;) Доста добре се запечатват на устните, липсва разтичане и стоят естествено.Имат и лека миризма на бонбонки.Не забелязвам едър шимър, което е плюс и за мен те определено попадат в графата със сатенен завършек.
Potent- добър неутрален прасковен нюанс, чиято формула обаче ми е леко парцалива в сравнение с Powerful. Не знам до колко славата му е заслужена. От части предполагам е заради цвета, който приятно ме изненада, че не седи толкова скучно, както повечето неутрални цветове. При мен на живо повече се подчертава розовата му нотка заради кожата ми. Мисля, че леко сигналната му тон е ключовото в цвета, което го кара да пасва на всеки. С малко гланц отгоре го харесвам повече на себе си.

Powerful- доста по vibrant цвят, който определено минава за подходящия тип неутрален нюанс за мен. Както си личи, той е доста розов и успява да изпъкне, а не да седи умряло, ако мога така да се изразя. Имам безброй розови нюанси, но такъв не бях имала и му се радвам много, откакто го отворих. Сигурна съм, че на по-тъмни тонове кожи ще изглежда различно. Както по-горе написах намирам формулата му за по-добра. Тя със сигурност е една и съща, но става въпрос и за различните багри на цветове. Тази е била по-smooth явно.
В заключение ще кажа, че не са лоши червила и особено за почитателите на високия клас си заслужава да бъдат погледнати. При мен с повтарянето на червилото през деня сякаш пигмента се задържа още повече. Неприемлива за мен остава цената и не бих си взела друг нюанс. Оценявам факта, че в ръцете си държа класно червило, което нито веднъж не е раздразнило устните ми и не ми докарало проблеми с тях :) Още нещо сякаш не ми достига в тях, за да ви ги препоръчам директно и да ви убедя да инвестирате в тях, ако сте се запътили да си купите скъпо червило ;) Цялостно казано добър нов продукт Estee Lauder, но мен не ме спечелихте изцяло!

Цена: 61лв
Количество: 3,5гр
Можете да намерите в: Douglas, Beauty zone, Dolche Vita

4 коментара

  1. Безсрамни сме заедно :дд Аз току що поръчах поредното да ми донесат :))
    Тези са красиви, но май не ми изпълниха очакванията :(

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ;)) Време ти е да се възнаградиш с едно ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз имам от тази поредица Envious, класическо червено, много вамп. Не съм стигнала дотам да му напиша отзив, защото не го нося често, но го харесвам.

    ОтговорИзтриване
  4. Много са добри. Аз на скоро пак го извадих моето и го оцених още повече от преди. Въобще не изсушава устните, а вади плътен цвят и издържа дълго :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!