Грижа за косата с Alverde Алое вера и Хибискус



В последно време съм позабравила публикациите посветени на продукти за коса, а е странно.. не мислите ли? Въпреки че притежавам къдрава коса, често грижата и е сведена до пълен минимум. По принцип перманентно си ползвам шампоан и някаква маска. Днес ще ви представя шампоана и маската на Алверде с Алое вера и хибискус, от които останах приятно изненадана ;)

Серията с Алое Вера и Хибискус е за суха и изтощена коса. Защо слагам в тази категория моята, ли? Къдравите коси имат по-голяма нужда от хидратация, а през лятото често изпадам в моменти, когато косата ми става суха. За разлика от ранното ми тинейджърство, когато косата ми бурно се омазняваше, сега моята коса доста се изсуши и скалпа ми става чувствителен, когато ползвам силни продукти или различни за стилизиране. Това всъщност е и причината да се ориентирам към нещо по-природно съобразно, като био марката на ДМ Алверде. Исках малка почивка и само с промяната на тези два продукта откровено мога да заявя, че виждам разлика и се чувствам по-добре.

И двата продукта не съдържат:
-синтетични аромати
-оцветители
-консерванти
-вещества на базата на минерални масла и силикони

Шампоан за коса с Алое вера и Хибискус
От двете неща към този продукт имам повече забележки или неизпълнени изисквания според моя вкус. Не е лош шампоана, измива добре, не дразни скалпа ми, обаче понеже не се пени много ми се налага да сапунисвам косата поне три пъти. За месец ползване бутилката е на половина, а същото количество при други шампоани ми е стигало за повече време. Доста е течна консистенцията му и съм склонна да мисля, че затова не се пени достатъчно. Трябва да добавя, че и миризмата му ме дразни леко. Различава се от тази на маската, което е странно, защото са от една серия, и ми бие повече на лимони или нещо кисело.  При ниската му цена не желая да се оплаквам, но просто няма да го купя пак, макар че си върши задоволително работата. Веднъж го тествах да отмие масло от косата ми и не се справи бързо.

Цена: между 3-4лв (взех моя на промоция)
Количество: 200мл
Можете да намерите в: дрогерии DM


Маска за коса с Алое вера и хибискус
Маската ми допадна повече и нямам да намерение да го крия. Много типична гъста консистенция тип крем, мирише свежо и приятно, а след употребата и косата ми се разплита по-лесно и е мека. Според упътването е достатъчно да се поседи от 3 до 5 минути с нея и после да се отмие. Перфектно за под душа. 
Нанасям я по цялата дължина на кичурите. Понякога я поставям и в корените и не съм срещала проблем с повече омазняване от редовното. Пак повтарям моята коса повече спада към категорията сухи и предполагам при някой притежател на мазна коса ефекта ще е различен. Не е някакво чудо маската и все пак много ми харесва и препоръчвам да я опитате. Поне няма да тежи на джоба ви много този експеримент ;)
Благодаря и на Кристин, че ми разказа за нея ;*

Цена: между 3-4лв (взех моя на промоция)
Количество: 150мл
Можете да намерите в: дрогерии DM

Обобщено мога да заявя, че косата ми се чувства осезаемо по-добре, откакто ползвам двата продукта. Някак по-жизнена и лека е. Не я третирам само с тези две неща, но виждам ефект. Доволна съм при все, че това е най-изгодната комбинация, която съм прилагала на моята коса напоследък. Считам ги за добра бюджетна находка за мен, от която, пак ще се повторя, маската повече си заслужава ;)
От ляво на дясно: маската и шампоана


6 коментара

  1. Ползвала съм само балсама от същата серия и беше много приятна изненада за мен. Ще потърся и маската :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз до сега само един техен околоочен бях опитвала и не бях така положително смаяна :)

    ОтговорИзтриване
  3. Моята, коса е по скоро мазна, но докато бях ня море си взех шампоана за суха коса на La petite Marceilies (съжалявам френски не знам) с мед и масло от карите и много ми хареса. Състава му не е толков изчистен, но ако искаш го пробвай :)) А маската на мен ми е много любима и я ползвам всеки път когато си мия косата.

    ОтговорИзтриване
  4. Все ги загледам, защото са им доста цветни опаковките, но са ми и някак страшни ;дд

    ОтговорИзтриване
  5. Айде сега трябва да споделиш причината за страха ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Хахаха.. Няма причина. Асоциирам с нещо страшно външния им вид просто ;дд Малко съм откачена понякога ;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!