The Body Shop Sweet lemon комплект




Днес смятах да ви направя пост за едно червило, но понеже е събота и ми е доста лежерно, предпочетох да променя плановете и променя темата на нещо по-релаксиращо.
Не съм споменавала преди в блога, че доста си падам по аромати съдържащи лимон. Същото важи и за сладкишите. Дори в момента в съзнанието ми изплува рецептата за един лимонов чийзкейк. Едва ли, това е най-любимият вкус и миризма на всички, обаче за мен е блажено ухание и точно заради това се зарадвах много, когато получих комплекта, за който ще споделя впечатления днес, и ми се отдаде възможност да опитам още продукти за тяло на The Body Shop.

Комплекта се състои от:
 Душ гел сладък лимон, който има доста типичната консистенция на по-течен душ гел и мирише точно на лимони. Пени се добре, а самата опаковка също не е нещо непознато и различно от на други продукти за тяло от този тип. Стабилна е.
 Плюсовете му са, че не изсушава кожата, защото липсва сапун в състава му и ми се струва леко подхранва кожата, защото усещам една кадифеност сякаш е останал лек филм от масло, което си е напълно възможно, защото продукта съдържа масло от семена. Определено е глезотия, която ми освежава деня, като се изкъпя с нея и цялата баня замирише на свежия мирис на лимони.




 Скраб за тяло сладък лимон. Съществуват доста рецепти за скраб за тяло и е доста важно да сме редовни с тази процедура, за да се премахва мъртвата кожа, но мен доста ме домързява и една готово за използване опаковка е добре дошла, за да ме направи редовна в ексфолирането на кожата. Този ексфолиант за тяло е доста захарен. Като душ гела съдържа масло от семена, но след него мазният филм на кожата е по-очевиден. Не си правете погрешни впечатлени, че дълго врем стоя с мазна кожа. Маслото в тези продукти са абсорбира бързо.

В краткото му описание на скрабта бе допълнено, че стимулира микроциркулацията на кожата.
Определено няма да излезе икономичен продукт, защото аз загребвам обилно количество за цялото тяло, но пък признавам му върши си работата повече от перфектно. Възможно е да пропускам и маслото или лосиона за след баня, защото липсва опъване на кожата след него заради гореспоменатите причини.





Масло за тяло сладък лимон. Все още не съм открила масло за тяло, което действа така добре на кожата ми, като тези на The Body Shop. За съжаление това е леко разочарование. Не, че е лошо, но просто не пресъздава добре миризмата на сладки лимони, защото се усеща повече масления мирис, за който съм разказвала и друг път. Направо мога да объркам маслата на марката с истинско масло :) При маслото сладък лимон явно есенцията не е достатъчно силна, за да прикрие аромата на общата съставка на всичките бътъри от The Body Shop. Определено ще го изразходя заради благотворните му действия на кожата, но друг път ще предпочета друг аромат и няма да повторя покупката. Чувала съм, че лосиона от серията е добър, като мирис и качества. Трябва да опитам него :)


Имам чувството, че и самата гъба мирише на лимони, но верояно се заблуждавам, защото това е напълно обикновена гъба, която е добър бонус в комплекта :)

Като общ поглед на цялата кутия, според мен, маслата на марката са божествени, но и скрабта за тяло в зависимост от коя линия е не лъже, а душ геловете са доста щадящи и бих се поглезила и с друга опаковка от тях.

Вече мога официално да ви пренасоча към български сайт доставящ с Еконт, който предлага ограничен асортимента на марката. Ето тук, можете да разгледате и направите поръчка :)

4 коментара

  1. Изглеждат ми толковааа апетитни! Много добро представяне! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Разкош, досега не съм изпробвала лимона, винаги залитам към малината или ягодата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да опиташ.. поне при някой сладкиш, ако харесваш кисели вкусове. За мен е голям фаворит лимона, като вкус :) Свежичка добавка!

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!