Разочаровахте ме...

Искам да запчна с порцията продукти, които притежавам, но не се оказахме добър тандем. Скоро се разделям с доста от тях и дори разделих. И желая да уточня, че щом аз хвърля негативното си мнение върху тях, не означава, че вие няма да ги харесате. Аз все пак предупреждавам и уточнвам капризите на моето лице, а и съществува факрора лични предпочитания и разбирания за конкретни продукти. Благодаря и на Марина, която попринцип ми даде идея за видео, но аз предпочетох да изпусна негативната енергия тук.


Кръгли печени ружове от Boujois


Обичам марката и обичах тези ружове. Когато си взема руж обикновено му се отдавам напълно. Нося ги напрекъснато, ала рядко редувам този тип продукти. Няма да крия, че в пъвата година на блога написах една пълна с похвали публикаци за тези ружове. Наистиан го мислех. Когато съм я писала, не съм си съчинявала празни думи. За съжаление явно някои продукти се развалят бързо, колкото и да са добри. С печената декоративна козметика  действително съществува риска да изсъхне бързо, а тези след близо година почнаха да ми правят проблеми с пускането на цвят. Постоянно е нужно да роня горния слой и всичко се повтаря отново и отново, докато на мен ми свърши търпението и ги забутах в шкафа. Няма да ги изхвърля от сантиментална стойност, но няма и да си позволя отново да си взема още цветове.


Озаряваща пудра от Bourjois

С нея въобще не се докоснах до онзи озаряващ ефект, който ще ви побърка по тези продукти. Исках нещо лесно, което да ме въвведе във хайлайтърни свят. Прочетох няколко хвалби и нали е Боржуа (любим мой бранд) предадох се. Дори мисля му възлагах големи надежди например, като на някое дрогерийно откритие. Голямо НЕ! Като за капак съдържа парабени. Имахме някои моменти на харесване. Като цяло обаче не си паснахме. Не виждам ефекта в моите представи. Сякаш нанесен на цяло лице повече радва окото ми се, но не бих се разхождала толкова светеща и бляскава дори и по празниците.

Очна линия Lóreal Carbon gloss

С нея също не ми се получи, колкото и да опитвах. Харесвам писалката и гел очната линия на марката и за да пробвам нещо за между другото грабнах и този вариант. Доста хора са влюбени в него, а аз... не мога да му намеря положителни черти, за да се присъединя към тях. Писалката е някак къса за техниката ми на нанасяне и не чертае тънките линии, на които разчитам, че останалите две ще ми дадат. И ми се случи нещо супер странно и неочаквано. Прекъсва постоянно, докато чертая линията. От друга страна, консистенцията е напълно същата, като на писалката. Хората с големи очи и без паднали клепачи биха я оценили повече от мен ;)


Пудра за лице на Bourjois


Финна пудра в удобна опаковка с огледало, не стои пудрено, а се слива добре до естествен завършек и някъде там в междудругото се пада моето разочарование. Нали знаете за несъвместимостта ми с  пудрите. Почти бях сигурна, че този път ще случа, но не сме се срещнали с моята пудра още. В тази проблема бе, че не ми матираше лицето. Опитах да я разнося в ден, който не ми е  натоварен, а щом се прибрах цялата бях лъснала и то посред зима, когато е времето, в което кожата ми почти забравя за обилните лъсвания. После слагах малко и докато снимам, но пак бързо се оказваше недобра в матиращите си свойства (имайте предвид, ме снимам максимум два часа ;( ). Тогава забелязах също, че цвета е и доста жълт. Притежавах най-светлия предлаган в България. Проблема с цветовата гама или да съм точна подтон важи и за останалите продукти на бранда тип фон дьо тени, пудри, коректори и това ме спира да ги опитам. Цвета е доста важен момичета.. не го забарвяйте!

База за сенки от Catrice

Като лепило. Не мога да сдържам повече разочарованието си. Първия ми несполучлив продукт на Catrice. Съхне на петна, като това прави релеф под сенките. Иначе ги запечатва моментално и нямам забележки за трайност толкова, колкото за ужасната консистенция. Точно поради този факт, ако не се ползва редовно, базата засъхва и се получава една коричка отгоре. Знам защо не я отварях до преди седмица :( Със сигурност няма да позволя да стигне до друг и ще изхвърля продукта. Съветвам да не си давате парите за нея!

18 коментара

  1. Аз пък много харесах базата на Катрис. Сигурна ли си, че я затваряш добре? Моята я имам от над половин година и нямам никакъв проблем със съхненето. Колкото до петната, пробвай да нанасяш по-тънък пласт, моята се слива перфектно, веднага след като я нанеса. Мисля, че просто си попаднала на стар продукт. :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност не съм случила ;) Дали е стара нямам идея. Годността и е наред, а аз си я затварям винаги добре. Сърашно твърда е станала и ми е мъка нанасянето. Действам с малко количество, че иначе съават ужасни люспи по клепача.
      Хубаво е, да знам, че кма и положителни мнения за тази база, но аз на по-лоша не съм попадала до сега ;(

      Изтриване
  2. Съгласна съм за печените ружове - красиви цветове, но нанасянето е мъка след известно време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е жалко просто. Супер красиви са в началото, когато не са изсъхнали. Кутийките им са супер симпатични.
      Доста хора твърдят, че са двойници на Шанелските ружове. Възможно е да опитам и тях след време да видя дали на тях им се е получила повече печената формула ;)

      Изтриване
    2. Чела съм го за кремообразните, за печените дори и да съм чела, не съм запомнила. Имам един от кремообразните на Б., взех го по препоръка на http://longlivemakeup.wordpress.com/ и съм /сравнително/ доволна, но не знам дали бих повторила.
      Всички ружове използвам по еднакъв начин, проблемът е само с Буржоа.

      Изтриване
    3. Да допълня, че май и кремообраните им са подобни. Тези на Шанел не са от най-лесните, както съм писала. Сигурно е и до цвят. Ако се добера до тази на Боржуа, ще имам по-сигурни твърдения :)

      Изтриване
  3. За ружовете- понякога това "изсъхване" се получава по различни причини. Специално описаната от теб ситуация с постоянната нужда от ронене, мисля че е заради омазняването на самия продукт. Ще го обясня така - когато използваш някоя четка постоянно, без да я чистиш и измиваш редовно, част от естественото омазняване на лицето ти попада върху нея и ако тя не се почиства добре, то се пренася и върху продукта. Това важи и ако използваш пръстите си, за да пипаш продукта (ако го нанасяш с тях или ако го swatch-ваш прекалено често). Така става и ако използваш четката и за нанасяне на течен фон дю тен и после пак с нея слагаш ружа, или ако просто имаш по- мазна кожа в тази област на лицето и се налага няколко пъти да заграбваш и нанасяш продукт.
    Мисля че ако просто премахнеш малко по- дебел слой от ружа всичко ще се оправи, пробвай да залепиш тиксо отгоре, и когато го отлепиш трябва точно омазнения пласт да се е залепил и отдолу да е останал вече чистият руж.
    Дано да съм помогнала :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страшно много съвети и сред тях такива, които не съм чувала ;) Благодаря!
      Все пак аз съм страшно стриктна в нанасянето на продуктите си и редовно си мия четките и подменям. Рядко нананясям ружове в случая с една четка повече от два пъти и го правя веднъж през деня. Не подновявам дори и кремообразните. Гримирам се сутрин на чисто лице със възможно най-чистите ми четки за момента. Само червилата си разнасям със себе си. С другите ми ружове съм нямала този проблем. Тези са дори два. Махала съм и стабилен слой. Връща се в се старото си сухо положение след няколко месеца за доста кратък период.
      На други места същи прочетох подобни на коите оплаквания от други момичета. Поне не съм сама.

      Изтриване
    2. Така е всичко си зависи от ружа, кой знае може партидата да е била кофти :) Знам, че по принцип си много стриктна за всичко това, следя блога ти често и ми прави впечатление, просто реших да споделя моят опит и неща, които научих от други хора :)) Сигурна съм, че имаш по- добри ружове, така че поне не е болка за умиране :D

      Изтриване
    3. Пак благодаря за обменения опит :) Това с тиксото не го знаех.

      Изтриване
  4. За базата на Catrice- абсолютно същия проблем, издълбах я до средата и сега не е чак толкова зле, но никога не бих я купила отново!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В желанието си да ги харесам и особено използвам с цел да не е поредната безполезна покупка и аз ръчкам доста продукти доста и като цяло държа да си ползвам всичко, но има и такива, които съвсем не си заслужават. Поздравявам те за упоритостта! ;))

      Изтриване
  5. За печените ружове съм напълно съгласна.И аз имам и след известно време непрекъснато го роня за да си пусне цвета...доста гадничко не бих го купила повече. Статията ти е много полезна.

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ;) И можем заедно да се оплакваме за тези ружове :) Честит ти прохождащ блог! Веднага визията ми грабна вниманието... Имам малка мания в тази насока в момента ;дд, но ти си се справила отлично!

    ОтговорИзтриване
  7. Знаеш колко много си обичам пудрата на Буржоа. :-Д И аз бях споделила,че е жълтичка :( Но това е и моят цвят ,а аз не съм толкова светла колкото теб :/ Чувала съм ,че насипната им е много хубава :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знамр знам ;),а знаеш ли ти, че насипната доста я заглеждам и от проба на ръката ми се струва хубавичка :) Ще я помисля пак. Добре е, че ми напомни :)

      Изтриване
  8. Aз имам на catrice коректор(camouflage cream) от който изобщо не съм доволна.Стои на кожата ми много неестествено,със сигурност няма да си купя отново.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че сподели! Разбрах, че като цяло е или много харесван, или точно обратното. Аз лично не търся супер покривни коректори, а този е такъв.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!