Drugstore eyeshadow bases: Catrice Prime and Essence I love stage


В духът на празниците на доста от нас ще се наложи да се гримират и за да се запазят сенките дълго на клепача е задължително да се използва база за сенки преди това.

Моето вдъхновение да се разтърся за хубава база не опира само до тук. Сериозно желая да намеря базата върху която ще бъдат положени сенките ми за въпросната бална вечер, която ще изживея чааак идната година ;)

Търсенията ми винаги почват от дрогерийната козметика и евентуално продължават до нещо не толкова изгодно за бюджета. Сериозно поносих и двете бази със доста удобни за българският джоб цени. На празници, в ежедневието... Тестовата база бе голяма.
Ще започна със най-съществената разлика между двете. Докато базата на catrice е гъста, като лепкава паста, положена в бурканче, което не е много хигиенично, защото бъркането с пръст вътре е неизбежно, базата на essence е в опаковка подобна на гланц с апликатор.



Продължавам с това, че доста често срещано е базата да оцветява леко клепача в някакъв телесен цвят. Тук определено мога да критикувам essence за неправилно направеният избор базата им да е оранжавеещ подтон. Лично аз, притежавам много бяла кожа с прекалено изявен розов подтон и е неминуемо малко да се забележи оцветяването от базата. При catrice макар да се съдържат съвсем миниатюрни блясъци, цвета на базата напълно се слива с клепача.


Мисля, че трайността имаше доста решаваща тежест в сравнението им. Тук и двете се провалят в дълготрайно носене без събиране или промяна на сенките. Само базата на catrice е малко по-устойчива.
В края на деня с базата на essence :( Подобен е и резултата с catrice с разликата, че сенките се събират основно в края на клепача.

При заключението на двете ревюта ми се щеше да имам изявен любимец. Уви, мога да посоча и в двете равностойни минуси, заради които не бих ви ги препоръчала,  като подходящи за всеки. Определено мазните клепачи не си струва да бъдат подлагани на тест с която ида е от двете :(







Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!