Get ready with me: Summer night

Здравейте^^


Много от вас са гледали този тип видеа в youtube и вчера ми хрумна да направя нещо подобно, но понеже качеството ми на снимане с камерата е лошо, реших да ви го покажа под формата на снимки. 
Беше си много набързо наистина. Буквално за минути нащраках снимките и имаше шанс да закъснея, а всъщност закъснях само с минута след уговореният час и си изкарах страхотна вечер по момичешки ;)


Естествено всяко мое приготвяне започва с банята, където ви е ясно какви неща се правят :дд Точно този ден бях малко на плаж преди излизането. Неприятната част от ходенето на плаж ми е миенето на косата и това, че ако ходя няколко последователни дни все трябва да я мия и това определено не и влияе добре и ето тук забелязвам на снимката липса шампоанът, който беша някакъв на Clean and clear. Леко съм занемарила грижата по косата, но аз на това му викам почивка от глезешите продукти. 
Предпочитаните от мен душ гелове са на Dove и Bourjois, като първите избирам, ако ми е нужна хидратация. След плаж усещам голяма нужда от нещо, което да омекоте кожата и не забравих да използвам лосиона на Palmers, който си мислех, че ще ми е тежък за лятото, но точно напротив пасва отлично на сезона и ухае на какао :)
Трябва да добавя, че отскоро започнах пак да използвам измивният гел на Avene от серията им за мазна и проблемна, кожа, който през пролетта беше един от виновниците за дехидратираната ми кожа. Ползвам го само през деня, а при свалянето на грима използвам друг и този на Avene определено ми се отразява по-добре на лъщящото ми лице през лятото.
За хидратация избрах да използвам последната си останала мостра от трите стъпки а Clinique, която е крема. Приятен е и всъщност само той ми допадна, останалите стъпки ми доведоха пъпки на места, където не съм имала преди и този резултат не ме убеди да си купя цялата серия.
Нанесох си и малко гланц на устните- Clarins Instan Light natural lip perfector.
Следва вкарване на ноктите ми в приличен вид, защото в момента на дясната ръка изглеждат покъртително :( Един е до дъно скъсен и въобще всичките са с индивидуална дължина в резултат на различни мъчения и не полагане на грижи от моя страна.
Изтрих лака си с безацетоновият лакочистител на Lilly, който се опитвам да харесам, колкото зеленият, който е на маслена основа и много ми допадна.
 Намазах ръцете с крема на Nuxe и малко по-късно нанесох основата на Essie, за която съм със смесени мнения дори и сега, когато шишенцето е на половина. Лакирах ноктите в essie Wattermelon, който е новият ми любим лак <3 и е цвят, който отива на всичко и това е едната от причините, поради която посягам често към него.




Разбира се забравих да вметна, че косата ми беша изсушена с дифузер и нанесох последните остатъци от крема на Macadamia, които държах в това малко бурканче останало ми от тестер на крем.
И ето, че се приближаваме към по-интересната част гримирането. Премахнах всички остатъци от крема със голям тампон за лице, които на скоро открих в Лили и са супер удобни и практични. С по-малките са ми необходими няколко, а с тези един единствен за цялото лице. Разбира се, тампона беше напоен със розовата Биодерма ;)







Реших да разнообразя малко, като използвам мостра на парфюм, която получих при покупка. Не съм впечатлена. Парфюмът не е от моите. Самата миризма не мой тип, аз предпочитам по- флорални и леко сладникави.



За грима трябва да отбележа използвах последните останали капки, кото си остипах в бурканче да тествам от Dior Nude BB cream. Не е пълно покритие, но скрива доста и няколко минути след, като се нанесе се заблязва как лицето сякаш сияе и е придобило много свеж вид. Дори леко прикри черните ми кръгове. Влюбена съм в продукта и със сигурнст ще си го купя за по-студените дни, защото сега бързо изчезва от лицето ми заради по-мазната ми кожа в момента. Но за мен е от тези уау продукти, макар в момента, в който го нанесох а бях скептична, просто трябваше да изчакам да се слее с тена ми.


От няколко седмици не използвам бронзиращата си пудра, защото се наслаждавам на ружа си от YSL. Той ми дава добро освежаване и си мислех, че няма да си отива с Clarins bronzing DUO, но просто не бях опитвала до тази вечер. Съвсем малко сложих от бронзанта в началото на скулата и комбинацията много ми хареса, ще я прилагам по-често ;)


За очите не направих много, защото аз не съм от тези хора с губави големи и изразителни очи, с които може доста да се експерементира със сенки и т. н. А и червилото ми беше достатъчно силно, като цвят и аз желаех то да е акцента в грима. Прибегнах до познати продукти и си направих експеримента ( много експерименти станаха за днес оризнавам ;дд) да ползвам писалката на Revlon, която освен, като озаряващ коректор би трябвало да може и да се справя, като основа за сенки, но уви щом се прибрах видях, че не работи за мен така.
Затова пък със сенките, на които от скоро се наслаждавам на Wet n wild до сега съм нямала събирания освен тази вечер, но зная какво да виня и се получи много нежно подчертаване с оранжавеещият цвят и после ми хрумна да сложа малко от кафевият цвят от палитрата на Диор в линият на долният клепач. Очертах съвсем лека линия с писалката на L'oreal, която е една от любимите ми очни линии и... Разбира се веждите традиционно с комплекта на Catrice.


Вече за oufit-а светлината не ми помогна и набързо направихме снимки с телефон, защото наистина трябваше да бързам да хващам автобуса. Признавам си в последният комента се разубедих и смених комбинацията, така че тази която ви показам носих на следващоят ден. Смених си дрехите, защото отивахме на черно парти и с тази рокля не мисля, че щях се впиша в този стил, колкото и вдъхновена да бях да нося новата си рокля ;)

                                                    

   

7 коментара

  1. Супер пост! Ще се радвам да виждам честичко такива :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много готин пост, кратко и пълно с полезна информация :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хареса ми тази публикация :)) Много готино е показано всичко от-до.И ме заинтригува с тампоните за почистване, трябва да ги погледна :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер удобни сал Самата аз се вдъхнових от клипче в youtube да издирвам такива големи и още на другият ден търсенето приключи в Лили ;д

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!