25 Факта за мен

Тази година съм решила да не отлагам покани за тагове и ето, че първата се появи толкова скоро и неочаквано, затова се залавям да напиша 25 неща, които може би, знаете, може би, не.. за мен :) Благодаря на Диляна от Beyond The Visible за това, че ме тагна! Надникнете и в нейният блог, за да прочетете какво е споделила тя под формата на "25 Факта" ;)

1. Знам, че на много от вас е известно, че аз съм от Варна. Аз и сестра ми сме родени в този красив морски град, но всъщност родителите ни са от два различни града на сравнително еднакво разстояние, ако смятаме от Варна. Като бях тинейджър много се ядосвах, че ми се налага по семейни празници и ваканции да пътувам, за да видя едните баба и дядо, но сега всъщност го оценявам и се радвам.

2. Хващам малко странно химикала, когато пиша. Това, може би трябва да се снима, за да е ясно как изглежда. Още по-странно е, че рисувам ли, си хващам молива и четките, като всички останали :)

3. Когато бях седми клас се заклех пред учителката ми по немски, че този език повече няма да го уча, за да не ме изпитва повече и да ми пише шестицата, която си бях изкарала с оценки, но тя нещо не ме харесваше и до последно ме мъчи. Буквално съм се урочасала, защото след това записах в гимназията, като първи език немски. Наистина не бяха това първо началните ми планове.

4. Всъщност винаги съм искала да уча испански. И сега обстоятелствата ме принуждават да го науча. Не се оплаквам. Просто е по-различен от предишните три, с които съм се сблъсквала.

5. Най-добрата ми приятелка е кюрдка. Може нищо да не ви говори и за мен беше така в началото, но се радвам, че я срещнах и добих представа за много неща свързани с нейната култура. Вероятно това е човека, който ми е споделил най-много житейски опит и аз съм отвърнала със същото. И в момента ми става много тъжно за нея :)

6. Сега съм в Сарагоса, Испания. Участвам в програмата Еразъм +. След пет месеца пак ще пътувам обратно към България, не се безпокойте ;)

7. Аз съм голям колекционер. През всичките си години съм преминала през доста мании и съм събирала различни вещи свързани с тях. Например имам почти всички списания WITCH. Ако трябва да съм честна след мен сестра ми допълни колекцията, така че май наистина имаме всички броеве. Имам и всичките части на малката им поредица "Всичко за тях"... Или май не се казваше така ;дд В този ред на мисли събирала съм какви ли не списания и ако майка ми не ги беше изхвърлила още щях да ги пазя. Събирала съм салфетки. Пазя си албумите със стикери, за които съм горда, че ми остават на всеки около 10 несъбрани стикера.... Много неща съм колекционирала, а сега съм на фаза гримове, но май вече израснах и съм по-разумна в колекционирането. Да, за тези колекции се сещам първо, като човек ме попита ;)

8. Най-горда съм с колекцията ми от книги. Още си спoмням малкият рафт в първата ни детска стая със сестра ми, който бързах да обновя с още попълнения веднага щом баба ми даде пари за подарък. Сега по-бавно трупам книги, но като цяло и нямам време да чета, за което много съжалявам. Сестра ми е още във фазата, в която има време да чете, затова си открадвам някоя книга от нейните напоследък ;д

9. Не съм луда на тема обувки, но на тема чанти още от малка. Обожавам чанти!

10. Много съм внимателна към вещите си и ги пазя. Имам доста стари дрехи и обувки, които са в перфектен вид и ако сестра ми не беше носила част от тях сигурно още едно дете може да бъде отгледано с тях. Сестра ми е обратното на мен в това отношение. Не знам как го прави ;дд

11. Единствено телефоните ми са били най-изстрадалите ми вещи. За месеци започват да приличат на сякаш са преминали през няколко световни войни. И като се замисля няма функция, която да не им ползвам ежедневно и не излизам без телефона си. Доста го мъча, да ми е жив и здрав сегашният!

12. Фен съм на Хари Потър и STAR WARS ;)

13. Две години се хранех разделно. Изчела съм доста форуми и книги по темата. Още помня кое как се комбинира, в кои часове е добре да се яде и периода на изчакване за консумиране на друга група храни... Ей, такива подробности, които сигурно ги няма на едно място събрани и описани. Мислех си преди време да пиша пост по темата..

14. ... Но аз щом не усещам дадена тема близка до ежедневието ми в момента, не сядам да пиша и говоря ;) Също снимам. Имам предвид за видео. Малко съм егоист по отношение какво да пускам. Изчитам всяко предложение, но не го взимам за цел или 'трябва да снимам!'.

15. Не знам дали съм споменавала тук.. Обичам да готвя! Обаче и мама също и много мрази да и се пречка някой в кухнята, затова аз съм малко с ограничени възможности за изява. За сега!

16. Отговорник съм на групата ми в университета по мое желание :) Това ме научи на много неща и разви част от качествата на характера ми.

17. Не харесвам хора без мнение, които увъртат, подмазват се и са мързеливи. Аз не се сближавам с подобни :) Вижте сега за мързела.. всички си го имаме в някакви дози, ако трябва да се набляга на тази точка ;)

18. Истинското ми аз познават много малко хора и малцина са се докоснали. То е до болка откровено, чак звучи критично. Такива са и моите близки приятели... честни. Много ценя това качество у хората. Не си падам по номера и лъжи.

19. Не обичам да нося шапки. Без майтап! Това е най-омразният аксесоар за мен, защото винаги като пробвам шапка изглеждам комично. Не знам като малка как са ми откривали шапки нашите. И да не нося шапка, когато духне Варненският вятър и да, затова съм често болна през зимата.

20. През последните две, даже май три Коледи с най-добрата ми приятелка не сме си подарили материален подарък. Просто ни е трудно да решим и накрая и двете се отказваме! ;д

21. Най-много ми липсва в Испания моето куче Атила. Преди него не съм си представяла, че ще обичам така един лабрадор. Супер тихичко и набързо се намърда в живота на цялото семейство. Тук навсякъде срещам неговите братя и сестри. Явно масово предпочитат тази порода хората тук.

22. Любимият ми предмет в училище беше математиката и всеки клас се надявах да стане по-трудна. Трябва да предупредя, че генетично ми е заложено да ми се отдава с баба учител по математика, а и родителите ми в момента използват до голяма степен математика в професиите си.. Сестра ми дори надскочи моите възможности по този предмет. Много се радвам за нея!

23. Нямам нищо против чалгата и слушам с приятели, когато сме навън и се забавляваме. Не харесвам обаче чалга културата. Слушам всеки стил музика и не съм краен привърженик на един стил.

24. Предпочитаният модел сутиен от мен е тип 'Бриджитка', тъй като с него се харесвам най-много и ми е най-удобно.

25. Две години съм ходила на детска градина не в родният ми град, а в Русе и там ми харесваше много повече от Варненските детски градини. Разбира се, и от двете места имам хубави спомени.

Това бяха моите 25 факта!


Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!