Вечерна грижа за кожата с Меги и Кристин

Най-сетне почивка и за мен. При това смятам, че напълно заслужена след дългата ми първа сесия. Сега, когато ама наистина нямам с какво друго да се занимавам, ще се постарая да се посветя на блога и канала :) Двете ми любими места^^
Без много излишни приказки се залавям с днешната ми задача да ви покажа какъв вид е придобила вечерната ми грижа за кожата. Това е пост, който правя заедно с Меги и Кристин, чиито блогове горещо ви препоръчвам да посетите и прочете техните постове по темата "Грижа".


 Вечер от първа необходимост ми е да почистя лицето си от всичкия грим, който съм носила през деня. Пишейки това се сещам, че не винаги това се случва вечер. Сама съм си създала навика да не се бавя много щом се прибера и ако не първото, то поне второто нещо, което правя щом съм си у нас е да вляза във банята и сваля целият грим, затова считам, че не провеждам тази рутина точно вечер, но да случва се във втората половина на деня ;)

Както и да е. Първо грабвам два памучни диска и ги напоявам с розовата Биодерма, продукт, за който много хора пишат и говорят колко е добър, а ако сте пропуснали ревюто ми за него, ето тук ще оставя линк. Не помня кое шише подред ми е, но аз съм много доволна. Обикновено напоявам памука добре с мицеларната вода и после поставям върху клепачите и задържам, като леко разтърквам от време на време, за да може продукта да разтвори максимално добре спиралата ми. След свалянето на дискчетат от клепачите ми се налага още няколко пъти нежно да разтъркам миглите, за да се премахне цялата чернилка ;)
Съветвам Ви да бъдете наистина нежни към тази зона, защото кожата около очите и на клепачите е мого тънка и предразположена към бръчки, затова щадете я и не търкайте силно. Все пак щом сте отделили едни десет минути да поставите грима, можете да отдадете същото време за неговото сваляне :)
И преминавам към стъпка номер две от свалянето на грима, тоест цялото лице, за което предочитам маслените дегримьори, обаче този на снимката - на марката Lierac, мисля, че не успя да се нареди сред любимите ми. Поне ползвайки го от месец съм по-скоро останала с едно силно желание да свършва, колкото се може по-бързо, защото след него кожата ми се чувства сякаш не е измита, а всъщност, като мина с тампон мицеларна вода или тоник след него не виждам да е останал грим на лицето ми, но просто всеки път се чувствам сякаш е още там и не съм го измила. Спирам до тук, защото ще пиша за него отделно ревю до седмица или две.
Механичната четка за лице я ползва два-три пъти седмично след по-тежък грим и да, тя може да се комбинира и с масления продукт, защото той се пени щом се смеси с вода, но като цяло май с маслото на The Body Shop бяха по-добър тандем. Ефекта, който забелязвам след нея е, че при продължителна употреба изглажда повърхността на кожата и порите са по-свити.
 Следващата стъпка  е тоника ми за лице. За целта използвам водата с чаено дърво от LUSH, за която писах скоро. Все още не е свършила, което ме учудва в предвид колко е малко шишето и че я ползвам и сутрин и вечер. Много е освежаваща и помага при пъпки в онзи период от месеца :) Освен това има антибактериално действие и с нея почиствам и екрана на телефона си, за да се предпазя от бактериите, които може да пренесе на лицето ми.
 Следва хидратация на кожата, като за тази стъпка също тествам още няколко неща, които не са на снимката, но ще чуете за тях във видео. Крема, който ползвам за нощем в момента е на био марката Pure nuff nuff. За него също скоро ще пиша :)
 Накратко обаче: има невероятна миризма на ванилия и роза, консистенцията е сметанова и понеже я усещам по-тежка на моята кожа го ползвам за през нощта, но според етикета може да се ползва и сутрин под грима. На мен не ми хареса за сутрешен крем, пробвах, но сякаш ми идва в повече. Опаковката е стъклена и визуално крема е мъничък, но всъщност вътре са побрани 60мл.

С околочния крем не съм се спряла на пълноразмерен продукт. Този на Бенефит ползвам в момента и свършва, но имам още три тестера и смятам да изхабя първо тях преди да си закупя нещо ново, защото от кремовете за очи ползвам винаги много малко количество и те стигат за дълго. It's Potent! с абсолютно нищо не ме впечатли предвид ценовия му клас. Много хора го хвалят, че помага с черните кръгове, които при мен не са голям проблем, но просто не виждам разлика. Хубаво е да се нанася минимално количество от него, защото иначе предизвиква кир ефект и почва да се рони, ако докоснете тази зона. Доволна съм как хидратира, но не бих го взела в пълен размер.
Накрая не подценявам и колко важно е да се грижа за устните ми и поставям от любимия ми балсам на Nuxe, от който ползвам втора опаковка, но нямам търпение да я свърша и да си взема от бурканчетата с новия дизайн :)
Той е малко по-различен балсам, защото е гъст, но не точно мазен и прави устните матови. Чудесен е под матови червила, а усещането с него е невероятно, защото е тъжък и прониква надълбоко, за да възстанови устните. Винаги съм казвала, че той сякаш повече подхранва, отколкото хидратира.

И това е моята не много кратка вечерна грижа за кожата :) Ще се радвам, ако споделите в коментарите за продуктите от вашата вечерна грижа и останете на линия за бъдещите ревюта на продуктите от този пост :)

7 коментара

  1. Чакам ревюта за крема и олиото на Лиерак, много обичам почистващи продукти и ревюто ти ми даде добри идеи. Страхотна колаборация :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм заинтригувана от креме :) чудесна публикация

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, Ани! А, за маслото май няма да съм много положителна, но пък за крема ще опитам още днес да го напиша ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Аптека "Субра" се намира точно там :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много ме радваш! Страхотни постове, клипове и тн. Изглеждаш много слънчев човек! :))) Ще ми е интересно да прочета за нощния крем за лице на Pure Nuff Nuff, защото в момента искам да се ориентирам към някой :)

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  6. Хей! :) Понеже забелязах още във фейсбук, като коментира интересното име на бога ти, вчера и аз малко се поразрових и се радвам да намеря още един блог за мода, който ми харесва, като стил. Благодаря за милите коментари!
    На мен също ми се иска да пиша за крема, но уви вдъхновенията и времето не достигат. При всеки случай другата седмица със сигурност ще отразя мнението си за него ;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!