Маскено парти

Ако си спомняте какво получих от Шотландия, няма как да не са ви направили поне малко впечатление маските, които получих. Както винаги, не се притеснявам да пиша за неща, които ги няма на нашия пазар, защото с времето те или ще се появят при нас или някой от моите читатале ще пътува в чужбина и аз бих му помогнала малко в избора на козметика.
Без много увъртания преминавам на веселата част, защото наистина толкова са цветни тези маски, че ти подобряват настроението :)

Маските на английската верига Superdrug ме впечатлиха най-много. Тях усетих, като по-силни и по-ефикасни и определено, ако пътувам бих грабнала доста бройки от тях за себе си и за подаръци ;).

От ляво на дясно:
Маската с кайсия, която се води ексфолираща и е със супер течна консистенция, която включва и малки частички. С нея изпитах пълен релакс и глезотия, защото е от онези маски, които се нагряват. После постепенно взе да стяга, но не успях да дочакам да стегне до край. Видя ми се и леко невъзможно с нея. Заглади повърхността на лицето, като леко излющи горния слой
За отлепящата се маска "Тропичен коктейл", вече се досещате как протече процедурата. Мирише свежо, но сякаш отлепящите маски не са ми страст и до там спирам коментара си за нея :дд
Не на последно място е маската  с бял шоколад, която всъщност отворих първа от всички маски и ползвах три пъти. Тя бе със много осезаем ефект. Усещах в началото силно щипане, а сместа и наподобява гъст течен шоколад шоколад. Икономична се оказа, защото малко количество стигаше за намазването на цялото лице. Мисля, че я бях отворила, защото се водеше хидратираща, но пък аз забелязах само как добре ми почиства кожата :)

С всяка се стои по 10-25мин. И след трите усещах ефект от рода на леко повърхностно почистване, успокояване на кожата и омекотяване. От тези оставам най-впечатлена от "Тропичния коктейл".
Montague jeunesse.Тези маски съм ги виждала у нас, но сякаш не по две на саше.
От ляво на дясно и горе надолу:
Маската Mud pac малко по-течна, но стегна бързо и ми освежи лицето след цял ден навън сред студа и с грим на лицето. Не се очаровах от миризмата. Явно се разглезих от първите ;дд
Amore Rose заприлича ми, като усещане на белия шоколад от по-горния вид. Мирише на рози, както името подсказва. Приятна маска, но сякаш не бих я повторила.
Peel Off Masque пак отлепяща се. Тази повече ми вдъхна доверие, но пак не съм впечатлена ;дд
Skin Polisher- отново супер "сладка маска". Отново сходна бе, като усещане и ефект на тази с бял шоколад.

С тези маски се престоява по 10-20 мин. Както се вижда са поместени по два вида на бройка и лично на мен ми допадат доста за пътуване, но иначе не им останах голям фен. В никакъв случай , обаче не казвам, че не съм им фен.
Отлепящата се маска на Boots партито с отлепящите се маски продължава. Не е лоша, но не ми стана и любима. Напълно стандартна отлепяща се маска. Пазя сладурското мъниче за пътувания :)

SKIN PEP Brightening enzyme & acid peel Hands down най-голямата звезда сред всички тук, за чиято проба малко съжалява, защото цената и е не малка. Все пак след опита ми с нея смея да твърдя, че случи ли ми се да я купя, няма да съжалявам за вложената сума. Става въпрос за маска, която ексфолира с помощта на ензими.Метод, който напоследък набира голяма популярност. Както и да е.. сигурно се чудите защо така я прехвалвам? Веднага след ползването и видях видима промяна в кожата си. Определено бяха леко редуцирани черните точки и мъртвата кожа премахната, а понеже престоях повече взе, че ми се и леко обели, като страничен ефект, който винаги получавам, като прекаля с ексфолирането.  Тази маска е била пускана в кутията Glossybox.

Надявам се поста да ви е харесал, а в коментарите ще се радвам да прочета предложения за маски от всякакъв тип :)

3 коментара

  1. Peel-off маската на Schaebens ми е най-любима :) Не знам само дали я има в България. Много съм доволна и от маските на Мерц. Харесвам и хартиените маски на PureDerm и сега се сещам, че имам две от Бг и ще си направя мини-спа day утре :) Прекрасен пост! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ще търся, Мери :)) А, на PureDerm се каня отдавна. Иначе си оставам голям фен на Cattier.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!