Почти без грим - моя ежедневен грим


Като бюти блогър и влогър, вероятно си представяте, че нося един тон грим всеки ден и имам силата и волята да си гримирам лицето от до.. Всеки ден? Не. Още по-специално сега, когато е супер горещо, задушно и да комбинацията лято и мазно лице при мен е доста непостижима и вместо да се боря всячески с издръжливи продукти, най-простото решение, което направих бе да сведа всичко до минимум.
С този си ход срещу горещините, мисля, разумно се преборих със ситуацията и дадох правота на кожата ми да диша вместо да изяжда целия грим щом се изпоти и цялата лъсна. Подчертавам, че така се нося през деня. Стане ли вечер.. аз съм млад човек и много ми се излиза, което задължително включва да си се нагримирам щедро така, както ми харесва.
Но да преминем към ежедневната ми визия по стъпки. Преди всичко на първо място и задължително не пропускам слънцезащитния крем и лично аз виждам разлика, когато го правя. Не ми се появяват периодичните лунички през лятото :) И сега по същество за гримовете, които ползвам:
Оформянето при моите вежди е по-скоро препоръчително. Лично аз се харесвам със силно подчертани и изразителни вежди. Считам тази стъпка за напълно 'натурална', защото просто ми помага да подчертая нещо, което природата ми е дала :)
Коректора е по-скоро задължителен за мен през последните две или откровено една година. На мен също започнаха да ми се отразяват късните, недоспиванията, стреса и то все в тази зона. Не е страшно положението, обаче аз си се придържам към коректора и неговите 'събуждащи свойства'. Ако имам пъпчица и тя бива поприкрита.

Връщам се отново на веждите, които според настроението запечатвам с гел за вежди. И друг път съм споменавал колко харесвам тези на немската марка Catrice.
Не само обичам червилата, ами приятелите ми не ми позволяват да изляза без да съм поставила на устните си поне малко цвят. В последно време преоткрих неутралното с помощта на две червила, които понякога комбинирам или нося поотделно, но и двете ми помагат да докарам ефекта 'my lips but better' ;)

По темата заснех и клип, който можете да изгледате и ако ви хареса да "вдигнете палец нагоре" (превода е малко странен, но няма как ;дд):

2 коментара

  1. Гримчето е супер свежо, а сенките на Инглот са с доста интересни цветове. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря :) А, сенките покрай четката на MAC ги заобичах наново и напоследък доста ги ползвам ;)
    Поздрави и на теб! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!