Кои четки притежавам и какво мисля за тях

С голямо вълнение направих две поръчки на четките на Саманта в средата на май. Всъщност втората бе непланирана и се случи заради едно намаление, което хванах случайно разглеждайки сайтовете за козметика.

Първо поръчах две четки от iHerb. Това е американски сайт, ако не знаете да споделя, и предлагат четките на най-изгодните цени. За съжаление поръчките над 19$ отиват на митница и получават още надценки и лично аз не бих желала да се занимавам толкова само заради едни четки. Поради тази причина поръчах две и бях решила да си утоля малко жаждата за четки.

Моя милост, обаче попадна на оферта в HQhair, която бе да купя два продукта от марката и да получа 20% намаление. Там доставката е и безплатна, затова много не мислих и се реших на първата си поръчка от този сайт.

Направих двете поръчки една след друга в два последователни дена. Първата дойде за две седмици, а втората за една. Напълно нормално време за доставка и съм повече от доволна от двата сайта.

Сега нека преминем към четките, за които постоянно се говори и се водят, като едни от най-добрите в дрогерийните магазини. Ще споделя за всяка поотделно какво мисля.

Четката за руж или Blush brush

Тази ми е първата тяхна и е купена от български магазин за немалката цена от 26лв. Не съжалявам, че се изръсих толкова, защото така добих малка представа за качеството на четките. Имам посветено ревю за нея. Мога да добавя, че в момента я ползвам за пудра и съм много доволна.
Продава се отделно.

Buffing четката


Тази за мен е леко разочароваща. Всичките похвали за нея, според мен, са неоправдани и аз лично не бих я харесала и се вгледала повече в нея, ако те липсваха. Може да бъде добра четка, но зависи какъв е подходът ми с нея и продукта, който избера. Натискам ли по невнимание фдт-на ми с нея става на черти. Иначе всичко става бързо и лесно в случай, че внимателно галя с нея лицето си :)
За пудрени продукти не е лоша.
Част е част от комплектите Core collection и Sam's picks. Не се продава самостоятелно.

Essential crease brush или четка за преливане на цветовете


Намирам името на четката за добре подбрано. Странното в нея е, че е доста малка. Не са за подценяване блендиращите и способности макара големината. Лично аз я ползвам, когато искам да акцентирам с даден цвят в очния грим. Например, за нанасяне на сенки в ъгълчето на окото и за по-остра линия в сгъвката. Малка е и затова ми е  удобна за  тези цели.
Не се продава отделно и е част от комплекта за очи и Sam's picks.

Expert brush или Експерт четката

Обожавам тази четка. Сбъднатаta ми мечта за четка за фон дьо тен е. Независимо каква е консистенцията на BB крема, CC крема или фдт-на ми, тя винаги успява да нанесе продукта равномерно по лицето и да не остави и следа косъмчетата си. Много е мека и същевремнно косъмчетата са гъсто разположени. Според мен, ако плоската четка за фдт и бъфинг четката имаха дете, това щеше да е тази четка :)
Продава се самостоятелно.

Foundation brush или четката за фдт

Много мъничка форма има тази четка в сравнение с тези от този тип, които имам аз. Изпозлвам я за коректор, защото прави голяма покривност, а в тази зона понякога е жизнено необходимо :) Приложението и според името е  доста сбъркано, според мен.
Тя също се предлага само в комплекти.

Eyeliner brush или четка тип писец за опчна линия

Странна работа имам още една четка такъв тип и не са ми удобни и двете за очна линия. Не, че става крива линията или не чертаят добре, но ъгловата четка заради формата си ми оказва по-голям комфорт и ми е нещо като гайд, като чертая :)
Продава се отделно, но е част и от комплекта Sam's picks.


Multi-task brush или мултифункционалната четка

Наистина е мултифункционалана, а аз всеки ден я експлоатирам от употреба, защото съм я харесала за бронзираща пудра и руж. При мен няма почивка тази четка. Невероятна е! Много удобна форма има, която е пригодима за различни приложения.
Продава се само в комплекти.

Setting brush или четката за детайли


Супер удачна е за поставяне на хайлайтър. Не познавам по-добра в това и нямам намерение да търся. Направих опит да контурирам с нея, но трябват доста упражнения, затова ще продължа да я ползвма за хайлайтър и пудра под очите. За поставяне на коректор също не е лоша.
Продава се отделно и в  комплекта Sam's picks.

Stipling brush

Най-накрая да открия перфектно пасващата на моето лице такъв тип четка, защото аз много ги харесвам за поставяне на кремообразен руж, а старата ми такава е твърде голяма за целта. Много е удобна за кремообразни продукти, но за фдт не я харесвам. Не е четката ми за тази работа :)
Продава се отделно.


Горещо ви препоръчвам четките. Не само, че грима ми изглежда по различен начин, откакто ги ползвам, ами са удобни, съхнат бързо, имат затъпен край, който ги прави удобни за съхранение в изправено положение, и голяма част мултифункционални.
Съветвам ви да прегледате в Интернет сайтовете, които ги предлагат и да се абонирате да ви уведомяват за различните си промоции. Така по-изгодно можете да купите четките.

А, кои са вашите любими четки? 


6 коментара

  1. Чудесно ревю, Мариетче. Аз притежавам четката за руж, поръчах я от feelunique.com. Доволна съм като цяло, но ми идва малко изкуствена. Допълнително ми е прекалено голяма за лицето и освен на скулите, ружът отива навсякъде по лицето ми. Не взима достатъчно продукт и постоянно нанасям и не ми се получава добре. Ще взема да я изпробвам като теб за нанасяне на пудра, дано резултата е по-добър. Като цяло клоня повече към Ecotools :) там имам по-богат асортимент и съм много доволна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Четките на Сам са щадящи... Не взимат голямо количество и винаги блендват добре продукта. Формите им са интересни също :) Така мисля аз, но разбира се всеки има свой вкус и различни неща са му удобни. Екотуулс не са лоши, но за мен косъма им е прекалено специфичен.. Измита доста понякога, а за очен грим мен това ме дразни. За база са супер ;)

      Изтриване
  2. Аз не намирам за много приложимо да си държа четките изправени на дръжките им, защото падат от съвсем лекото побутване.
    Иначе съм много доволна от моите четки на RT - имам комплекта за очен грим от около година и нямам оплаквания за качеството им. Скоро се сдобих и с комплекта за лице и се надявам да ми харесат още повече :)
    Много полезно и изчерпателно ревю, Мърфи! Ставаш все по-добра <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! <33
      Идеята със четките изправени е супер главно за големи четки, като за руж, фдт.., които си ползвам всеки ден. А, иначе при по-тънките дръжки е невъзможно да стоят прави :( Не са доизмислили идеята.

      Изтриване
  3. И аз не оставям на мира Multi-tasking четката. Използвам я за всичко и съм решила ако успея да я намеря самостоятелно да си поръчам още една. Заедно с нея ще се сдобия и с Blush четката. От ревютото преди доста време съм си я харесала, но все забравях да я поръчам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ммда.. при мен и двете са в постоянна употреба заедно с експерта, който е божествен за фдт и сс крем :)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!