Lancome Teint Idole Ultra 24H [ревю]


Закъснявам с наваксването, знам. Почивах си тези дни основно от тежката седмица, която имах. Днес спретнах един шопинг и съвсем се заредих с енергия. Напазарувах си първите коледни подаръци, но ще мога да им се насладя чак на Коледа. Забелязах, че съм започнала да купувам малко неща и вече все по-рядко си купувам по много. Другото, което е пазаруванията ми ми помагат да поразчистя wishlist-а ми и ми действат някак отрезвяващо.
Как избрах точно фон дьо тена на Lancome ли?
Ами от много време искам да си имам хубав фон дьо тен не от някоя дрогерия. Не твърдя, че дрогерийните не стават, но предпочетох да инвестирам в нещо по-скъпо. Първо начално исках да нося фон дьо тен всеки ден. Отново опита доказа, че това не е за мен и си харесвам не съвършената кожа. Харесва ми ефекта на фон дьо тените, но каквото и  да си говорим те товарят лицето. Все пак успях да изкарам две седмици носене на този фон дьо тен.
Опитът ми не е голям с фон дьо тените. Имам само Revlon ColorStay, но ми е два тона по-тъмен, понеже си го взимах лятото. За него ще коментирам някой друг път, но определено не сгреших с първият си избор.
Моите критерии за фон дио тен са да седи максимално естествено, да е със средна покривност, да не се усеща много и да има матираш финиш. През главата ми минаха много идеи. Като започнем с Estee Lauder Double Wear, с който бях гримирана пролетта и ми хареса. Това, което ме отказа от покупката му беше, че прочетох в един блог, че когато това момиче го слагало на ръката си, за да отмери количеството, забелязало, че той трудно се отмива. Представете си това  да седи върху вашето лице.
Накрая се чудех между този и още един, като за другия и сега още се чудя и разколебавам непрекъснато. Скорошна покупка на фон дао тен при мен няма да има, защото както споменах не нося ежедневно.
Моят цвят е 01, май най-светлият. Гъст е и ми прави впечатление, че бързо попива. Което е  малък минус, защото така трябва да бързате с нанасянето му. Добре се слива с кожата и оставя матиращ ефект дълго. Наистина е дълготраен. Нямам намерение да го нося 24 часа, но наистина си седи на място докато не го отмия. Единственият проблем, които имам с него е, че след 3 часа ми се появява мазен филм, но той със сигурност се дължи на мазната ми кожа. Силно се надявах да контролира омазняването, ама не. Наскоро започнах да ползвам листчета за премахване на излишният себум в такива случаи. При мен това е по-ефективно от нанасянето на пудра за справяне с този проблем.
Покривността е средна, с малко старание близка до пълна. За моите нужди ми стига едно изпомпване, дори и по-малко зависи в какво настроение съм. Прикрива несъвършенства, но пори не чак толкова добре.
Прави кожата изключително мека. Миризмата за мен е леко непоносима, но тя не се задържа дъло.

Доволна съм, че го имам и хич не съжалявам, че се охарчих толкова. Цената е 75лв. Доста солена знам, но в защита ще кажа, че оправда всичките ми очаквания :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Обновявам това си ревю, защото след половин година носене на този продукт имам вече по-ясно мнение за него и по-обективно.

е в стъклено шишенце, чието стъкло е матирано (може би заради финиша на фон дьо тена). Тежичка е и не е много удобно да го носите със себе си. Красива е опаковката признавам и има и помпичка.

Сега за самият продукт. Гъста консистенция и открих, че на мен ми е по-удобно да разнасям с пръстир а не с четка. Топлината на ръцете някак помага на фон дьо тена да стои още по-есествено и така да го кажа да се покаже в пълният си блясък :)
Отне ми доста да го осъзная. Използвах всичките си четки и с никоя от тях не получавам такъв ефект и интересното е, че след нанасянето с пръсти не получавам това лъсване, за което съм споменала по-горе.
Факт е, че бързо съхне и бързо трябва да се действа с нанасянето. Покривността е голяма и едно изпомпване дава следна, а на хубава кожа може би силна покривност. Най-хубавото е, че изглежда това си е вашата кожа, но пък на суха предполагам ще стои пудрено, защото е с матов завършек. Кожата ми е комбивирана и препоръчвам този фон дьо тен на този тип кожи, които се умазняват бързо и им е нужен по-траен продукт иминно заради това. Добре изглежда и когато нали моите естествени мазнини реагират с него и кожата ми започва да лъсва. Сто непокътнот и е нужно само да попиете излишъка със листче.
Ще призная, че аз не полвам пудри и с пудра не знам как се държи продукта.
Издържа 24 часа. Голям плюс, който прави и издръжливостта и на другите нанесени продукти на лицето ви да се задържат дълго.
Аз само с фон дьо тена и без нищо друго :)

2 коментара

  1. И на мен този фон дьо тен ми седи в уишлистата. Но без да го тествам в някоя парфюмерия не мисля да го взимам. Тествах така един на Диор- много хвален, но много зле седеше на моята кожа :( Благодаря за ревюто :) Доста хора са доволни от него, явно наистина е много добър.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, доста неприятно и аз предпочитам за такива продукти да тествам преди покпка, а на този фон дьо тен ми дадоха тестер миналата година в Германия при покупка и бях очарована от едно нанасяне. Един съвет днес отново го носих и то при събитие. Вчера си поисках тестерчвта на крема на nuxe prodigieux , понеже бях доволна от него миналата зима, особенно за нанасяне със фон дьо тена. Определено съм на същото мнение. Много по-естествено и не се омазни кожата, а съм била 7 часа с него :) извод взимам си крема :)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!