TAG: The Makeup Memory Lane

От началото на седмицата смятам да го пиша този ТАГ, но все не ми оставаше време. Почивните дни обаче ми помагат да набера скорост малко с блога и клиповете, разбира се, ако не се налага да уча или не си отделя времето за други занимания ;)
Преди да започна да разказвам и да си спомням от къде съм придобила интерес към козметиката, искам да благодаря на Ида за страхотната идея, а по-нататък в дългите ми романи от този пост вероятно ще я срещнете пак, като част от вдъхновенията ми за блог ;)) 

Започвам с това, че като дете много исках да стана голяма и да мога да се мацотя. Хахаха,, как се изразих, но фактически винаги съм си мислела как и аз, като мама ще мога да си слагам червило, когато съм на 20 и никой няма да ми казва: "Малка си за лак!". Винаги съм обичала да се глася и имах доста играчки тип детски гримове. Дори си спомням как майка ми и баща ми бяха издирвали една чанта във формата на пеперуда с отварящи се крила и от двете страни различни цветове гримове, като тези гримове миришеха, като нормалните, а не детските и както казваше мама: "Доста цапаха и трудно се триеха." :дд 

До ден днешен още пазя пеперудата и бях много щастлива, като ми се угоди да я имам. Постоянно наблюдавах жените в семейството как се гримират. Баба ми слагаше червило и после малко от него на бузите за руж, а леля ми още по-интересна, защото носеше повече грим от майка ми, но сутрин, като се приготвяше за работа и аз спях в нейната стая (естествено бях на гости) винаги ми нареждаше да спя още, когато се гримираше, за да не я гледам. И аз нямам идея защо. После, като излезеше и преглеждах несесера дали няма нещо ново, даже в стаята и ровичках, за да проучвам, ама за това шшшт ;ддд
Да, лудото хлапе си каза, че няма търпение да е голямо и има достъп до истинска козметика, а до първата ми по-истинска среща с грима измина доста време.
В прогимназията, тоест пети клас бях в такава среда, че момичетата носеха ежедневно черен молив спирала и гланц. Намирам за страхотно, че не съм се включвала и в модата на обличане тогава :) Фактически сега, като си спомня съм изглеждала не чак толкова зле, но и е нямало нужда да си бъркам в очите толкова от рано. И имах много гланцове. Ужасно много - над 20 на брой. Постоянно си поръчвах по някой от Oriflaime или Avon. Тогава те бяха за мен всичко. Най-добрата ми приятелка от онзи период имаше гланц на Dior от серията Kiss и аз толкова  се бях влюбила в начина, по който и седи, че помолих родителите си, като ходят на екскурзия да ми купя един такъв от Free Shop, защото и нейния бе купен така. Получих го, а аз изгубих гланца доста бързо и до ден днешен не съм казала на майка ми. 
В момента за разлика от преди обожавам червила и рядко нося гланц. Това е снимка от миналата година, когато планирах да снимам клип за червила :) Кадрите вече са изтрити от компютъра ми и не си спомням за какво беше.
След това влязох в гимназията и ходех до десети клас без капка грим. Евентуално в петък вадех несесера с грим и се гласях за излизане. Лятото преди десети клас открих Мишел Фан и клиповете и. Изгледах всичките, изгледах и всичките с нея в сайта на Ланком. Купих си за шестнайстия ми рожден ден първия ми фон дьо тех - Revlon ColorStay, който бе ползван рядко и все по поводи, но бе по нейна препоръка и се чувставх сякаш съм избрала най-правилното нещо. Бях много вдъхновена и изчетох мноого форуми (някой спомня ли си за тази форма на общуване) за грим. После взех две от свършващите на майка ми червила и всеки ден на училище носех червило и нищо друго подчертавам.. Може би,  и лак за нокти, но това  е спорно, защото в онези времена се бях примирила, че не мога да си позоля този лукс със чупещите мис е нокти (и сега са такива, но една идея по-добре). Зимата на тази година открих блога на Ида търсейки продукт в Google, чрeз коментарите в него-този на Жени и тооолкова ги четях и препрочитах.. Вдъхновили са ми няколко покупки, а в ранното лято на следващата година си направих и аз блог и целта ми бе да увековечава разрастваща ми се тогава мания, която до ден днешен не знам как ми докара и канала на главата ;дд

И искам да ви кажа нещо.. Нито веднъж не съм се замисляла. Не съм сядала да мисля ще си правя блог, няма да правя. Просто един слънчев ден седнах и го направих, а от там идеи постоянно ми напират в главата просто няма време за всичко, а и мисля, че не всичко е нужно да се осъществя :) 

Нямах си и на представа как се случва всичко, нямах и опит в много отношения. Сега съм щастлива до къде съм стигнала. Блога ме научи на много неща, срещна ме със сродни души, дори в момента част от хората, които са ми били кумири коментират под постовете ми и не мога да ви опиша какво е вълнението ми, докато чета тези коментари. а също и вълнението да пусна нещо ново в блога и канала :)

Сега преминавам на въпродите след дългия ферман:


1. Първи купен грим в живота ти?

Ох, това е много труден за мен въпрос. Мисля, че когато бях трети клас някой ми бе подарил сенки очи под формата на молив в сребристо на  Malizia Bon Bon. Беше от някаква детска линия и леко зеленееше, но ми се струваше много удачен, когато ме водят на гости да го слагам по целия клепач. Няма да ви обяснявам как се събираше ;дд Но много добре го помня този молив. Някъде към пети клас след едно преспиване у приятелка, където експериментирахме с гримовете на сестра и, помолих майка ми да получа черен молив за очи - първия ми бе на IMPALA от сребристата линия и доста трудно се нанасяше, а за спирала използвах някоя стара на майка ми. Сега се случва обратното. Тя взима моите излишни ;)) И същата година пуснаха по телевизията реклама на течните червила Watershine на Мейбълин, които имаха начална цена 30лв, свършваха бързо, но аз поднових моето три пъти, защото обожавах цвета и лъскавия ефект вода на червилото.

2. Първи продукт на МАС? 

Е, и до ден днешен червеното, което мисля, че ми пасва идеално - червилото Ruby Woo. Купих си го от Париж, като спомен и бях много щастлива да се разхождам с първата си торбичка МАС ;)

3. Първа колекция на МАС или друга марка?

До колекция на МАС все още не съм се добрала. Спомням си, че до сега най-много са ме заинтригували розово-златните опаковки от колекцията с Рияна. 
Първия си лимитиран продукт от колекция си закупих, като подарък на осемнайсетия рожден ден и бе на YSL ружа Baby Doll, който и до ден днешен обожавам и нося с голямо удоволствие. Сега съм се решила да го изхабя значително този сезон, защото мака и да знам, че повече няма да го намеря, искам да му видя дъното и да знам, че съм му се насладила на макс, дето се казва ;)


4. Първа по- луксозна покупка?

Спирала и фон дьо тен на Lancome си мислех първо да посоча и после се сетих, че бях намерила намалени сенки и червило отново на Lancome едно лято и ги грабнах без да се замислям, защото си мислех, че съм открила златна мина, но всъщност сенките не бяха нищо особено и дори ги подарих, а червилото ми пасва, но е доста сигнално и малко трудно за носене, затова сега май седи просто, като спомен.





















5. Първа четка за грим? 
Плоска за фон дьо тен на Ecotools. Още я имам и въобще не я ползвам. Открих предимствата на използването на по-широки четки, които обхващат по-голяма плош от лицето и преливат продукта по-бързо.

6. Първи сенки за очи?

Това е трудно да си го спомня, но първата ми палитра например я помня. Палитра, която си бе за мен и хванах случайно с една малка Sephora на екскурзията ни в Милано. Ето тази на Sleek, която доста ползвах, но накрая подарих ;дд

7. Първи скъп skincare продукт?

Не мисля да дефинирам медицинската козметика точно, като скъпа, но фактически такава използвам основно през последните две години и е с цени над ниския клас. Говорейки за нещо от високия още не съм преценила, че ми е време, но тази зима с удоволствие пробвах ето този измивен гел на Clinique.

8. Първи лак за нокти?

Първия ми лак за нокти бе розов, а аз бях малка и ми го подари леля ми. Бях на седмото небе и понеже лака стигна средата реших да го разредя с вода. Познайте после дали имах лак.


Това са моите отговори, а на същия въпросник бих се радвала да отговорят още блогърки, но няма да конкретизирам кои, защото Ида е изброила много хора и направо ми е отнела правото за канене на любими блогове ;)



12 коментара

  1. Много ми харесва да чета тези публикации. И аз помня Watershine на Maybelline, но си спомням, че бяха около 11 лв. Иначе имах от всички видове Watershine, Watershine diamond, течните!

    ОтговорИзтриване
  2. Те после поевтиняха :)) Чувствай се тагната от мен :)

    ОтговорИзтриване
  3. Този така дълъг роман беше много интересен за четене. Знаеш, че много обичам да те чета :) След време си представям цяла книга :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни отговори! Прочетох поста на един дъх :)

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. https://keenonbeaut.blogspot.com Тепърва навлизам блог средите и ще се радвам да погледнеш моя блог.

    ОтговорИзтриване
  7. Хахах, :) много е забавен този таг, супер весело ми става като чета спомените:)

    ОтговорИзтриване
  8. Хайдее.. чакаме и твоя разказ :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Нямам стари снимки :) иначе много ама много ми харесваш с коса на вълни :)

    ОтговорИзтриване
  10. О, и аз. Тези са от последните две години ;) Благодаря! :))

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотен, страхотен пост! Аз също бях любител на Колор Стей, четях форуми и въздишах и по червилата на Мейбълин, съвсем бях забравила за тях! А и ми припомни, че като много малка според разкази на нашите една от култовите ми реплики е била "Бабо, сега е момента да ми сложиш червило!", която съм казвала на баба ми, след като всички останали са излезнели от вкъщи, явно оттогава съм си така, макар че си мислех, че не съм се интересувала от грим чак до гимназията хахах. И, не мога да опиша колко страхотно се чувствам да съм наричана "вдъхновение" от прекрасен блогър и човек ( не те познавам лично все още, но то си личи ) като теб! <3

    ОтговорИзтриване
  12. Ооо <33 И аз много ще се радвам да се запознаем следващият път, като си в България ;)) Стискам си палци! 😊

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!