If You Buy One Thing This Month… Klorane дневен крем за коса с масло манго

If you buy one thing this month... е заглавие от поредица, която реших маалко да копирам от любимата ми от доста време насам влогърка Amelia Liana.

Понеже съм в период на припомняне какво обикнах през този месец, а видеото по темата ще бъде качено в сряда (31.03.2015), реших, че е страхотна идея да ви представя един от любимите си продукти за коса, като покупката му бе вдъхновена отново от Амилия :))

Всъщност не беше любов от първо нанасяне и добрите ми впечатления от продукта се изградиха с времето и тук е момента да уточня, че не съм го купила този месец, дори ми се струва го имам от два, но определено се издигна в очите ми този месец и съм много щастлива, че е част от рутината ми за косата.

Обожавам балсамите за коса, които не бива да нанасям под душа, тоест без отмиване. Този продукт е нещо подобно на предишните от този тип, които са минали през ръцете/косата ми ;) с разликата, че дефиниран, като крем с флуидна текстура.
Води се за подхранване и блясък, като главната съставка, която вече сте прочели в заглавието е мангото, което има защитни и подхранващи свойства, а според етикета е добавено студено пресовано масло от него. Страхотно! А, сега какви са моите наблюдения върху продукта.

Самия крем е наистина много лек, оранжев на цвят и продукта ухае свежо на манго, но без миризмата му да е задушлива и трайна. По-скоро, докато го нанасям вдишвам манговите нотки и не след дълго време вече няма и помен от мангов аромат на косата ми.Разнася се лесно по косата и не е нужно тя да е влажна, може да се употребява и върху суха коса.

На опаковката, която между другото си е съвсем стандартна тубичка със добре затваряща се капачка, е описано да се използва много малко количество от крема - едва 2-3 капки или колкото грахово зърно и аз така процедирам. Това ме навежда на мисълта, че доста дълго ще си ползвам флуида понеже не го използвам всеки дена, а може и няма ограничения в употребата му. Нанасям го по дължините на косата с описано количество, може би с капка бонус след баня.

Не е най-фиксиращия продукт, когато намачквам и оформям с него косата преди да я изсуша. Общо взето е наистина лек и не фиксира къдриците, но аз точно това и търсех за косата си, като продукт, когато го закупих.

Общо взето съм доволна от продукта. Преди време бях ползвала и шампоана от същата серия и той не бе никак лош. Косата ми е доволна и много мека. По принцип е мека, но отдавна не я бях чувствала така в сравнение с предходните оформящи и подхранващи продукти, които ползвах върху нея. Ще добавя, че крема на Klorane се съчетава добре и в случаите, когато нанеса друг продукт върху него, като пяна или по-плътен фиксиращ къдриците крем. 

Цена: около 18лв в аптеки Субра
Количество: 125мл
Можете да намерите в: повечето аптеки, защото Klorane е медицински бранд

3 коментара

  1. А помага ли при заплитане? Напоследък косата ми се заплита ужасно и се чудя как да я подхраня, за да спре с тези възли.

    ОтговорИзтриване
  2. Не бих казала. Аз още не мога да намеря лек за този си проблем освен къса прическа ;дд

    ОтговорИзтриване
  3. Този балсам изглежда страхотно и май ще го пробвам лятото, че от системните ми злоупотреби със слънцето косата ми става ужасна. А името на поредицата и на мен много ми харесва! Между другото, пробвала ли си неща за коса на Фито, защото доста им се чудя и на тях?

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!