L' erbolario LEGNI FRUTTATI Body cream [ревю]

С моята приятелка Ива много харесваме маслата на The Body Shop за тяло, но всъщност при първите ни обсъждания на продукти им, тя горещо ми препоръча нещо малко по-скъпо и по-малко известно, а именно крема за тяло на L'erbolario с круша и екстракт от женско биле.
Честно да ви призная знам за магазина им в нашия град още от миналата година и постоянно мои познати ми го хвалят, и не знам защо не го бях посетила до миналия декември.

Ще отделя няколко изречения за обслужването в магазина, защото то много ме впечатли. Продавачката вътре е готова да отговори на въпроси свързани с различните линии и любезно предлага да се опитат ароматите, но без прекалено досаждане, а само, ако вие пожелаете това внимание. Харесва ми, че винаги са готови да подарят тестери без дори да ги молите. Поне аз след моите посещения там винаги получавам.
 Изненадах се приятно, че още след първата покупка получих клиентска карта, в която да трупам точки и когато по Коледа купувах подарък, го опаковаха безплатно в красива кутия с панделка и поставиха много тестери в самата кутия плюс връчиха и на мен :) Поставиха и каталог с продуктите им заедно с календар за 2015 година (който и през януари прилагаха към покупките). Въобще съм очарована от обслужването им, защото цените в магазина не са на всеки по джоба, но вниманието, с което отвръщат те и жестовете, според мен напълно препокриват очакванията за такъв клас. Отношение, което не съм получавала в много магазини, които пък продават Шанел и Диор и само ме гледат високомерно продавачите. Мен това ме отблъсква и рядко повтарям да вляза в такъв магазин, освен ако не продават наистина нещо, което много искам и не мога да намеря на други места.

Време е да започна да пиша за самия крем за тяло, с който в началото много не се спогодихме според очакванията ми.
Този продукт за тяло идва в стабилна пластмасова кръгла кутия на винт, а самият отвор се затваря и с пластинка, като онези познати ни главно от кремовете за лице и чиято идея е максимално продукта да бъде изолиран контакт с въздуха, когато го отворите. На мен са ми малко досадни такива изискващи малко повече движения отваряния, но го оценявам особено, когато продукта е малко по-течна консистенция и всякакви прашинки бързо му се лепят.
Щом се отвори кутията вътре се вижда един не традиционен за продукт за тяло цвят доближаващ се до жълто тип горчица :дд Миризмата е много силна и веднага се усеща. Но за нея малко-по нататък.
Нека първо обърна внимание на консистенцията, която е точно, като на крем.  Лека е и напомня на лосион за тяло, а не масло, защото се разнася лесно по-кожата, но е чак толкова течна. Попива бързо и моментално омекотява кожата, а аз лично не съм изпитала сухота, откакто ползвам този крем за тяло. Според моите усещания отлично хидратира.
Към аромата бяха обърнати големите ми очаквания, защото ми бе похвален, като много траен и аз сякаш в момент наистина разчитам повече на миризмата на лосиона си за тяло, отколкото парфюма, защото сутрин от бързане забравям да използвам парфюм.

Мисля, че е малко страннна комбинацията - круша и женско биле. Когато е прясно нанесен крема, се усеща силно миризма на малко по-кисела круша и после се появява и леката натрапчивост на тази нова за мен съставка, за която на етикета са написани много суперлативи.
Не е чак толкова сладникава и плодова миризмата. На мен с времето ми хареса и много ми допада трайността на трапчивата нотка. Нея сякаш повече я усещам през деня. 
Относно трайността.. Наистина чаршафите ми, пижамата ми и всички дрехи докоснали си до кожата ми след крема започнаха да миришат на него, а по принцип винаги изчаквам продукта да си попие максимално. Очакванията ми бяха напълно изпълнени щом почнах сутрин да използвам крема. Явно нощем аромата се губи в завивките ми, когато го ползвам нощем.
А, да.. и нека оценим факта, че пластмасовата опаковка на крема бе поместена и в картонена кутия, на която е залепен етикет на български и за мое щастие не бе лепнат така, че да скрие съдържанието.
Отваряйки кутията намерих и още едно пакетче с тестер и лист с информация за продукта, който не мога да си преведа, защото не разбира италиански. 
Точно по този въпрос поразпитах малко продавачката, защото закупените пълноразмерни продукти си имат български етикет, но подарените пробички не и понякога изпадам в суматоха какво ли ще пробвам сега, а например съм вече във банята под душа и видиш ли съм хванала лосион за тяло ;дд Малко се посмяхме с нея, но тя ми преведе някои от думите и каза, че доста от клиентите са го забелязали и започнали постепенно да научават италиански думи.
Като цяло съм доволна от инвестицията си и виждам, че продукта е сравнително икономичен, въпреки че ми се струва, че аз доста щедро го нанасям.
Иска ми се да пробвам и други аромати, но имайки предвид високата цена, ще се възнаграждавам с такъв крем само при поводи.
Свещите в новите опаковки също са ме заинтригували от посещенията ми в магазина и тайно се надявам някой да ми подари такава ;))

Цена: 38лв
Количество: 250мл
Можете да намерите в: Фирмените магазини на марката у нас. Имат страница във фейсбук, където можете да се информирате къде са те.


14 коментара

  1. Доста добри отзиви чета напоследък за марката и твоят пост съвсем ме убеждава, че трябва да посетя магазина им :))

    ОтговорИзтриване
  2. Аз имам този с камелия и съм много доволна. При мен също продавачката беше много отзивчива и полезна. Във всеки един магазин трябва да са такива.

    ОтговорИзтриване
  3. На каква цена са свещите им и силно ли ухаят? :) Заинтригува ме с крема, обожавам круша и канела, но си е скъпичък наистина. Аз както ползвам почти всеки ден, ще му видя сметката за 2 месеца. :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Любим лосион от всичко, което съм пробвала, на различни марки е Ирис. Обожавам го:)

    ОтговорИзтриване
  5. Ивче, те имат сайт със всички продукти и информация за цените и количеството. Забелязах, че различните аромати и грамажи варират между 20-40лв за свещ. Погледни, ако нещо те интересува конкретно. Иначе аз съм купувала за подарък тази, която е от серията Camelia и беше 25лв :)

    ОтговорИзтриване
  6. Съгласна съм! За жалост обаче у нас нямат такъв навик продавачите или просто техните началници не подбират правилно и не провеждат обучителни семинари.

    ОтговорИзтриване
  7. Ще погледна следващият път. Благодаря, че сподели! :)

    ОтговорИзтриване
  8. :) :) Непременно! Особено, ако търсиш нещо разглезващо ;)

    ОтговорИзтриване
  9. Мерси. Изобщо не се сетих да погледна там. Лятото разглеждах сайта, но не бях на вълна свещи. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Не бях чувала за марката преди :) , много хубаво ревю и браво за обслужването, то е наистина важна част от пазаруването - за мен предопределя до голяма степен дали пак бих се върнала в магазина.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря :) Напълно съм съгласна по темата за обслужването, която е доста разтеглива, но виждам доста ме подкрепят в това колко е важно качеството на обслужванет, което много ме зарадва. Няма да съжаляваш, ако влезеш в техен магазин. L'erbolario е от онези марки насочени главно към грижа за кожата, за лицето, продукти за баня. Малко по-луксозни, но винаги биха се оказали практична покупка :)

    ОтговорИзтриване
  12. Хихи.. Да, и на мен не ми бе хрумвало. В магазина ме плениха свещите им :)

    ОтговорИзтриване
  13. Пробвала съм лосион за тяло на Cattier с дюля и беше божествен, миришеше страхотно, а сега и това :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!