MAC 217 Струва ли си? // MAC 217 Worth the hype?

Колекцията ми от четки се разшири доста в последните месеци. Има една четка, която превъзхожда всички останали.. или поне всичките ми четки за очен грим J Доста дълго време пренебрегвах хвалбите за небезизвестната MAC 217 и накрая се предадох. Сега съм и голям фен и действително не мога без нея. Тази четка си изплаща инвестицията всеки ден. За миг не съжалявам, че така набързо я добавих в списъка със желани покупки от MAC, за което мога да благодаря и обвинявам Жени и София ;) Те в последния момент дадоха тежест с мненията си за четката :)

Самата четка, според мен, е доста фина, като изработка. Веднага мога да предположа, че давам парите си за нещо класно и различно изглеждащо от дрогерийните ми четки. Единствено първоначално, като я видях в нелепото за мен наелонче не ми изглеждаше, като скъпа четка ;)

 Чувала съм и чела, че надписите върху четките на MAC се изтриват бързо и по съвет на Жаки и сложих един слой топ лак на надписа, за да си спестя този риск да изчезне. 

Четката има доста стандартен вид: черна дълга дръжка и косъмчетата са бели. Обаче те са и от естествен косъм, в случая от коза. Странно, но все още не ми е замирисала неприятно. Както и преди съм ви споменавала сред част от китайските ми четки имаше и от естествен косъм, но те доста силно мирише за разлика от тази. При тази дори доста трябва да си навра носа, за да подуша нещо естествено ;) Възможно е и с времето да си развие миризмата.. не знам :)


Извън това, самите и косми са повече от прекрасни. Те са супер меки и нежни към окото. Забелязвам, че вупреки този факт формата и не се мени. Много съм я ползвала и мила и пак е винаги, като нова, след всяка баня. 

Ползвам е доста меко казано, та аз направо я експлоатирам. Чудесна е да се ползва за цялостен  очен грим, разбира се, ако и цветовете в него не са с прекалено голяма разлика в тоновете.
С тази четка сякаш всичко прави тя сама, а аз само я водя. До сега с четките за очи такова чудо не ми се беше случвало. По-скоро аз се нагаждах към тях.

Ако някой ме попита харесвам ли мак 217, препоръчвам ли я, струва ли си... Да, да и пак да! Не мога да и се насладя. Радвам се, че първата ми по-професионална четка е тази и напълно си заслужава :)

Цена: 42лв
Можете да намерите в: Магазина на марката в София в The mall 

11 коментара

  1. Eдвам ме нави! :Д Единственото ми притеснение беше дали не остават петна
    по нея заради белия цвят, но щом си я мила доста пъти и си е все така
    бяла явно друго няма какво да ме спира от купуването й :))

    ОтговорИзтриване
  2. Чудех се преди време между 217 и все пак взех 226, тъй като е малко по-заострена и за ъгълчета ми се стори по-удобна. Вече втора, че и трета година ситуацията е аналогична - "Ползвам е доста меко казано, та аз направо я експлоатирам." Много й се радвам. Наистина що касае четки, не бива да се пести.

    ОтговорИзтриване
  3. Най-важната четка <3 Твоята каква е беличка и хубава :)) Моята е вече много старичка на сигурно над 6 години и не е бяла, но поне като форма не е мръднала. Ще ѝ направя и аз едно ревю с моите впечатления през годините!

    xo
    J.

    ОтговорИзтриване
  4. Учудвам се, че нямаш втора :Д Страшна е! Сигурно ще побелее и моята след време, но ме впечатлява постоянно със стабилността на косъмчетата и същевременно е мека. Все едно не съм се гримирала без нея ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Съгласна. Дори обмислям да си разкарам някои стари четки. Иначе аз си мислех, че ще е по-голям заради китайката, която имах, но нищо подобно. Пък тези китайските сега направо са за кофата половината :(( Never again! Насочвам се към нещо по-класно!

    ОтговорИзтриване
  6. Супер си е! И с черно съм я мърсила и е престоявала с цвета преди да отмия, но пак след баня си е, като нова. Няма да съжаляваш, ако си я вземеш. Сигурна съм!

    ОтговорИзтриване
  7. Ето, че пак има изключения и всичко опира и до личен вкус и предпочитания :)) Аз много я харесвам с трио сянката на Инглот.. Първо слагам основния цвят, после другия за сгъвката и накрая най-тъмния в ъгъла. Всичко само с нея. Не се сещам друга четка да го може това от моята колекция ;)
    Но всичко е до предпочитания пак повтарям :)) О, и е много неприятно, като продуктите са лимитирани или ги изтеглят от пазара :(

    ОтговорИзтриване
  8. Честито, помня, че отдавна я искаше тази четка! Пожелавам ти да разширяваш колекцията, МАС имат някои страхотни четки!

    ОтговорИзтриване
  9. От много време и се чудя на тази четка. Имам няколко четки наподобяващи като форма 217, но съм доволна само от една. Да, знаеш, че портмонето ми не те обича ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря :)) Няма да е добре за бюджета ми, но поне още една ще си взема тяхна ;)

    ОтговорИзтриване
  11. ;ддд на мен китайката ми подобна на тази на MAC не ми допадаше.
    Е, не го насилвай това портомне :дд

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!