The Balm ружове [ревю]

Вчерашния сутрешен пост се превърна в днешния следобеден, защото действително бях доста въпрепятствана, а и това мега горещо време не работи в моя полза и със сигурност напоследък се чувствам доста слънчасала :Д
Без много да се отклонявам днес ще ви представя два ружа, с които се сдобих по възможно най-спонтанния начин, но естествено бях им хвърлила око отдавна и затова така набързо се прежалих да ги взема. The Balm е марка, която силно желаех да опитам и към която си имам интерес главно зардаи готините опаковки и отзивите, че имат доста дълготрайни продукти. Вече знаете за приятелството ми със София и повярвайте ми няма по-запознат човек с онлайн пазаруването. Постоянно ме информира за нови оферти и вече е добре запозната с вкуса ми. Един летен ден тя ми писа да ме уведоми, че ружовете вече са част от асортимета на Strawberry.net и са на цени доста по-изгодни от в английските сайтове. На мен не ми трябваше много тръгнах да поръчвам, но системата им нещо ми отказваше  и много се ядосах. За успокоение си отворих feelunique и видях, че за покупка над известна сума на продукт на TheBalm (вече не помня колко точно) се получава подарък мини размер ружа Swiss Dot. До тук супер, обаче аз нямах намерение да си дочакам намалението за рождения ден и направих следната схема. Регистрирах майка ми, като предварително от моя акаунт и пратих покана. В сайта има опция, ако пратиш на приятел покана да стане техен клиент и двамата получавате 10% отстъпка за следваща поръчка. Така хем той ще си поръча за първи път от сайта с намаление, хем и вие печелите, но не знаете също, че щом той пусне поръчката на вас автоматично ви се начисляват минус 5 паунда, ако поръчате над 10 паунда. Какво се случи с моята количка... Направих новата регистрация, пуснах от нея поръчка за ружовете.. дефакто един и той и въпреки намалението ми докарваше бонуса мини ружче. По-късно през месеца се възползвах на другия си акаунт от минус петте паунда и бях супер доволна. Не разказвам историята, за да дразня някого или да се хваля, а споделям опит с онлайн сделките ;)


Нека обаче стигна до ревюто на тези ружове, на които единствено не харесвам цената, но имайки предвид, че те попадат някъде в средния клас козметика и качеството им е дастатъчно задоволително,  за да управдае инвестицията и не забравяйте винаги има намаления, а август се очаква голямото на Feelunique.


Такъв тип картонени опаковки не са новост. Безспорно, самия облик на списание е доста модерен, привличащ погледа и запомнящ се. Ако човек се зачете повече в надписите и по-специално в горния ляв ъгъл там е обозначен и сезона подходящ за дадения цвят и както следва при мен Lace-пролет и  Swiss Dot- есен.
И госпожиците изобразени са също много симпатични, а аз оставам без думи при вида на красивите опаковки. Харесва ми, че се затварят с магнит и вътре е поместено и огледало. Липсва четка за нанасяне, но аз имам достатъчно, за да не страдам от този факт.
Следва да ви похваля пигментацията, която от опита ми е сравнима единствено с ружа на Catrice, но доста по-добра бих добавила. Първия път, когато ползвах Lace доста се изплаших как бързо заприличах на матрьошка. После потренирах малко да си възвърна умението за нанасяне с лека ръка плюс четка, която загребва малко от продукта и веднага се влюбих в Swiss Dot. Предупреждавам тези ружчета не са за начинаещи, защото повярвайте ми, не че е невъзможно да се научите как да ги нанасяте, но ще са голяма хапка за вас, ако ръката ви не е отчупена и тепърва започвате да се гримирате.
Нито един от цветовете не съдържа блясъци, което ги прави идеални за всеки тип кожа и най-вече за по-мазните типове. Попринцип INSTAIN формулата обещава те да са трайни и един вид да оставят следа на скулите ви подобно на stain червилата. Отпечатък, едва ли, но наистина са трайни. Отново ще сравня с този на Catrice. Това са двата (Catrice Defining, TheBalm Instain) най-трайно стоящите на моята кожа и за лятото много издръжливи. Eдинствените, които виждам в карая на деня на лицето си и то без да преувеличавам. Да, не са през целия ден толкова наситени, като в момента на поставянето, но пака са там. Колкото отново до stain формулата им.. Никакъв проблем с махането. Падат заедно с остналия грим на лицето щом отмия всичко. Малко фантастична реклама са им измислили :дд

Сега поотделно за цветовете:
Lace - много се надявах това да е пудрения двойник на лимитарнаия ми кремообразен руж от YSL. Доста съм грешала от снимките в интернет. Сходен тип студено розово е, което е и леко сигнално. Точно събуди ме и внеси блясък на лицео ми само с цвят е Lace, както Baby Doll, но по-тъмния му събрат. Заради добрата пигметация седи и доста по-различно. Все още не го нося много, а с такъв ентусиазъм го поръчах, но просто не ми е по-вкуса в момента. Сигурна съм, че ще го ползвам много. Аз съм човек, който носи розови нюанси много, защото с лекота ми пасват J

Swiss Dot- най-странния цвят ever, според мен, който би ми допаднал. Вярвам или не паснахме си много последните седмици и по пълна ирония на съдбата вместо пълноразмерния руж си подносих мини варианта, който дори смятах да подарявам, ако не ми хареса. Бях убедена, защото това е оранжев доста неутрален руж. Винаги съм бягала от тях. А, сега съм сигурна, че и ще ми стигне за дълго понеже пропуснах да спомена, че малко количество стига за дълго. Едва се вижда, че е тормозен цял месец. Единствено отстрани в момента се е оцветил картона от минаването с четка. Супер практичен приятел за пътуване ;)
Както можете да се уверите от пробите на моята кожа, цвета Lace е в пъти по-наситен и леко преминава в лилавата гама. Swiss Dot пък имаше лека прилика с ружа на Catrice, като го пробвах, но снимката доказва обратното.

Цена: £18.50
Количество: 5.5g
Можете да закупите от: Аз ви съветвам да е от feelunique :) Срещат се в магазина на Ели от makeupbuthow, но там не излизат изгодно. За Ягодка не мога да коментирам, защото нямам нито една направена поръчка от там.


9 коментара

  1. Мини размерът и на мен ми допадна повече като цвят, отколкото Lace. Много студено розово към лилаво :) но смятам, че ще ти отива много. Аз притежавам ружът CabanaBoy и съм изключително доволна, той е на цена от 14.90 GB. Много ми допада и Fratboy, който е прасковен :)) замислям се за него или някой друг подобен :)

    ОтговорИзтриване
  2. На всеки му отиват различни цветове ;)) Съгласна съм, че е доста лилав :) CabanaBoy и FratBoy са доста красиви и те! Аз се замислям повече на хайлайтъра на марката :)

    ОтговорИзтриване
  3. Лора Василевавторник, юли 29, 2014

    Хайлайтърът е супер, ням такъв разкош! Обмислям да взема и руж.Абсолютнс същата ситуация е и с хайлайта, трябва мн лека ръка и подхпдяща техника, че иначе светеваш като фар :D

    ОтговорИзтриване
  4. Преди време и аз исках да правя същата схема за 5-те паунда,но отдолу изрично си пише, че ако засекат еднаква кредитна карта или еднакъв адрес, ще ти премахнат акаунта и ще ти откажат поръчката. Слава богу,че на теб не ти се е случило. Ето го самия текст: Please note: where we detect people attempting to refer themselves, feelunique.com reserve the right to intervene and cancel outstanding orders and suspend all associated accounts permanently. Please therefore do not attempt to refer to names at the same address or using the same credit cards.

    Поздрави :) http://thebeautyblog2.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм го забелязвала този текст :) Благодаря, че спомена! В интерес на истината аз ползвах различни карти и имейл адреси ;) Получи се и съм доволна.

    ОтговорИзтриване
  6. Хайлайтъра вече на живо съм го пипала и върху човек гледала. Не харесвам този тип продукти, но този ме омая :))

    ОтговорИзтриване
  7. Ох опаковките им са страхотни, а от цветовете най ми харесва Lace.

    ОтговорИзтриване
  8. Гледах ги преди няколко месеца в Белгия и всички ми се сториха много пигментирани и красиви, но сърце не ми даде да похарча толкова пари. Ще видим докога ще задържа положението :)
    Lace изглежда супер, а снимките са ти се получили страхотно <3

    ОтговорИзтриване
  9. Не съм пробвала нищо все още от тази марка. Ружовете изглеждат много добре!
    http://beautylovesbooks.com

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!