Ментово ми е!

Публикацията за днес бе вдъхновена от сестра ми, която преди седмица ми се присмя: " Пак си си купила ментов лак.. Все едно нямаш, а и аз ти подарих такъв.. ХА-ХА". Какво дете? Моя отговор сега ще е: "Скъпа, сестро, всеки един нюанс от тази мини ментова колекцийка е различен и да ги притежавам си заслужава по ред причини, които само един бюти блогър ги разбира!" Още повече, думите и ме амбицираха да си понося ментовите цветове по-старателно и да снимам всеки един от тях, за да споделя с вас какво харесвам в него и до колко се различава от другите.

Всеизвестната мента на Essie

Mint candy apple бе един от първите лакове, които грабнах от стелажа на Essie миналото лято, когато ги пуснаха в нашите дрогерии. Този цвят получава всяка година много похвали и според мен е наистина добър избор за ментов лак. Започвам с него, защото той е и често сравняван с най-различни други свои ментови събратя и ми предстои да ви покажа два от тях, които от сега ви казвам за мен нямат нищо общо с Ябълката. 
Обожавам факта, че този цвят е с любимата ми кремообразна формула на марката, която ме улеснява много в нанасянето понеже ми е необходимо да сложа един плътен слой и при желание да нанеса втори тънък. Без основа и топ лак издържа доста дълго върху моите нокти.

Цена: 14.99 (а, ако следите внимателно намаленията на Essie, възможно е и на по-изгодна цена да се сдобиете с него :))
Количество: 15мл
Можете да намерите в: DM, Douglas, Елитис и в някои Лилита

Лимитираният двойник на Ябълката 

Не знам на мен ли ми се струва, но напоследък Essie реализираха няколко лимитирани колекции, които повтарят вече пуснати от тях цветове преди време на пазара и Fashion playground наистина много прилича на предходния цвят. При първия ми опит на цвета , обаче, разбрах, че те си приличат само на пръв поглед. Формулата е много сходна с тази на Bikini so tiny заради малките шимърчета, които са красиви само  в бутилката и невидими на ноктите ( направо нямам идея защо ги добавят). За разлика от Mint candy apple, с него, ами са нужни три тънки слоя за пълна покривност на ноктите и той е някак с по-изразена зелена нотка. Аз ви съветвам да не съжалявате, че го нямате и да не го търсите. Не е вълнуваща лимитка. Напомня ми на Marmaid's tears, а следващият още повече :)

Цена: 14.99
Количество: 15мл
Можете да намерите в:DM, Douglas, Елитис и в някои Лилита


За Одри от China Glaze

Обичам лаковете да имат имена и за щастие всичките в този пост имат, а на този- For Audrey, името ми е най-любимото нещо в лака. Точно него получих, като подарък от сестра ми, която много добре знаеше, че го търся от повече от година и доволно го зачеркнах в листа с желания :) Искам да съм напълно честна с вас и да ви кажа, че към днешна дата не харесвам четките на тази марка. Съвсем обикновени и неудобни са ми. Интересните им нюанси обаче доста компенсират това, а този наистина много ми напомня за Marmaid's tears, който е по-зелен( този е по-синкав). Учудващо е по-тъмен, отколкото си представях, защото този лак имитира кутийките на Tiffany&Co :))
Колкото за формулата, лакът е доста покривен само на един пласт и е тип крем без блясъци и други подобни.

Цена: 18лв
Количество: 14мл
Можете да намерите в: Магазин "Вишнев цвят" за тези от Варна и магазин "Мория" в София

 Ментовото на Рита Ора

Breakfast in bed .. Ох, наистина вложих голямо усилие да се сдобия с цвета и седмица след като го купих почнаха да зареждат по повечето дрогерии колекцията и само дето бях подлудила няколко човека да ми го търсят и себе си :дд Много исках цвета, защото го описваха, като двойник на ябълката на Essie и заради колекцията :)) Ето още няколко нюанса от нея тук и цялостното ми мнение за цвета :) Дори сега имам и четвърти, който скоро ще видите в бъдещ пост :) Прилича ли, е въпросът. Ами съвсем не, защото.. Първо, този лак има перлен завършек. Второ, нужни са му повече слоеве за пълна покривност. Трето, да, има онзи ментово синкав нюанс, но е доста по-светлата версия на ябълката, ако трябва а съм точна.
Отново напълно колекционерска продобивка, което не значи, че не го обичам :)

Цена: 2.99лв
Количество: 8мл
Можете да намерите в: Лили, Douglas, Beauty zone, DM


От горе надолу: Breakfast in bed, Fashion playground, Mint candy apple, For Audrey

11 коментара

  1. Двата на Essie изглеждат супер! Не знам защо обаче аз изобщо не се погаждам с формулите на марката, полагам неистови усилия, за да навеса равномерно и чисто, особено при по-плътните лакове...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доста странно наистина. Може да не си случила на цветове :( Жалко! Аз много им харесвам лаковете.

      Изтриване
  2. И аз ги имам без Римела и ги обожавам :)))) Обичам всичко ментово!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз. От няколко години насам това ми един от най-любимите цветове и смятам, че ментата е супер и за зимата :))

      Изтриване
  3. прекрасен цвят мента много освежаващо за лятото

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам ментата и аз. Особено в комбинация с оранжево и розово :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, и на мен ми е едно ментово и тюркоазено, обожавам такива цветове! Сега чакам една мини-колекцийка от лакове и някои други нещица от Makeup Revolution: http://www.makeuprevolutionstore.com/index.php/collections/nail-polish/emerald-obsessive.html До 20-ти някъде има и код за 25% отстъпка с код MUR25, как да устоиш? :)

    ОтговорИзтриване
  6. Сайта не го бях чувала, но изглежда интересен, а такива оферти винаги са зарибяващи :)

    ОтговорИзтриване
  7. някаква нова марка е, от началото на тази година, но все хубави ревюта чета за палитрите, та не можах да се въздържа. а покрай палитрите как да не дадеш и под 2лв за няколко лакчета

    ОтговорИзтриване
  8. Един от любимите ми цветове за лятото. Затова и имам такъв лак, но се дразня, че трябва да нанасям поне 3 слоя, защото е прекалено светъл.

    http://thevulgariangirl.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!