За готовите маски на Cattier.. с любов ;)

Колкото и да се опитвам понякога нямам малкото време нужно, за да забъркам някоя домашна маска. Всъщност това е любимата ми част от домашно приготвената козметика, но напоследък открих, че мога да ползвам успешно и нещо готово претендиращо дори, че е био. Не съм научила всички вредни и полезни съставки и не мога да ви уверя до колко състава на тези маски е чист. Нека някой по-опитен се произнесе в коментарите ;)

Като цяло съм сериозно заинтригувана от бранда Catttier и обсебена от маските им. Намерих сайт, където можете да се запознаете с историята на био марката и асортимента им.. Cattier се предлага и в Зоя.бг, а там също е публикуван подробен състав на продуктите.

Сдобих се първо с маската за всеки тип кожа. Реших да рискувам с нея щом би паснала и на мазни и на сухи кожи. И до ден днешен съм на мение, че не е точно маската за всеки. След отмиването и леко ми опъва кожата, което автоматично означава. че не би допаднала на човек със суха кожа. Моята е комбинирана за протокола.

Маската има малки частички. На гърба е препоръчано да се нанесе и остави за десет минути или до момента, в който изсъхне, а накрая да се отмие с масажиращи движения и един вид кожата нежно да се ексфолира. Точно това и харесвам, защото наред със полезната процедура маска правя и втора- ексфолиране, което ще се погрижи за мъртвата кожа. Добре почиства и освежава. Усещам и охлаждане с нея.
Опаковката е стандартна и побира 100мл продукт.

Нека сега направя и малък преглед на мини сашетата, които си взех и са всъщност останалите видове маски на Cattier. Мисля, че е страхотна възможност не само за пробване, но и доста практична, защото може да не желая да си взема цяла туба с маска, нали така. За пътуване също ще ми е  удобно да грабна две такива малки пакетчета, защото за моето лице част от тях стигат и за три ползвания.


Маската за суха кожа е с най-рядката консистенция и с леко ужасяващ жълт цвят ;дд Не ме омая напълно, но пък не отричам, че наистина хидратира. Ще се сетя за нея щом застудее.



Маската за мазна кожа се превърна в мой втори фаворит след тази за всеки тип кожа. Може би, заради времето се привързах толкова към нея, но не мога да не я харесам заради добрия и почистващ ефект. Забелязвам порите си по-чисти и то дори и на втория ден след нея. Намалява и отделянето на себум. Планирам покупката на голямата разфасовка.


Тази за чувствителна кожа ме дразни с миризмата си, но пък е доста щадяща, наистина. Няма гранулки в консистенцията си, както останалите, въпреки че е сравнително гъста. През първата седмица, в която отварях едно по едно пликчетата, почнах с нея и после жълтата и успешно двете ми помогнаха да излекувам раздразнената ми суха кожа по време на изпитите (да, този път странно, но ми стана суха кожата :() Имам останало количество за трето ползване. Ще си я купувам само за разнообразие в малка разфасовка.

Всяка една от маските я държа за десет минути на предварително навлажнена кожа. Оставя ли ги за по-дълго, глината в тях се втвърдява много и става трудна за отмиване. Действието им е моментално. Мога да избера любими от тях, но и останалите не са за пренебрегване и бих ползвала пак. Ползвайки ги групово, определено забелязах, че се допълват. Станах доста редовна с маските този месец и ефекта на кожата ми е поразителен. Наистина си струват! Препоръчвам!

Малките маски струват по 2.95, а пълноразмерната за всеки тип кожа 12.90.


7 коментара

  1. Можеш да си спокойна с Cattier всичко е натурално и % био :) Аз съм ползвала тази със глина и съм доволна също :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер :)) Много се радвам, защото са ми много любими.

      Изтриване
  2. Много хубаво ревю, аз мисля да си взема зелената! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно ревю, отдавна чета за тях. Мерси, че посочи откъде да се снабдя, а сашетата са ми най-любими, защото тестваш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали ;) Потърси и в близките ти био магазини. Възможно е да продават марката :)
      Голямо откритие са ми тези маски :)

      Изтриване
  4. Много обичам маски за лице и със сигурност ще издиря сашетата, за да мога да ги пробвам всичките. Страхотна публикация :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Потърси ги :)) Ще се радвам да пишеш и ти за тях. Благодаря!

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!