Chanel La creme blush in Affinite 65 [ревю]



Мисля, че напоследък доста предадох пудрените ружовете. Кремообразните им събратя все повече набират скорост и всяка марка следва модата, като пуска свой вариант. Една от тях е Chanel. Трябва да призная, че това ревю ще е доста в умереният тон и ще ви изложа според мен плюсовете и минусите на продукта. Останах мъничко разочарована и в случая мисля, че дадох парите си повече за името.

За Шанел е характерен изчистеният дизайн и мисля, че почти всеки може да познае черните кутийки с гравирано лого отгоре.



Ружа съдържа 2,5 грама и е произведен в Италия. Рефилът не се отделя и е разположен изцяло на дъното. Без излишни разстояния и тежки опаковки. Определено ми допада не само изисканата красота, но и компакността на опаковката. Нека не пропускаме и огледалцето :)


Не харесвам тези велурени калъфчета, които high брандовете предлгат за съхранение на продуктите им. Винаги събират целият прахуляк. От друга страна макар и грозни са добри за съхранение и предпазване от надраскване.
Текстурата е по различна от другият ми кремообразен руж ( за справка надникнете в това ревю). По гъста е формулата. Предполагам се дължи и на факта, че ружа се превръща в пудра нанесен на кожата. Моят опит с продукта сочи също, че е малко пипкаво нанасянето с пръсти. Ако бързам съвсем не бих действала с тях, а четка. 
Отново си избрах цвета на продукта да е извън неутралното и се спрях на доста ярък и силно пигментиран розов тон, а на снимката се е уловила леко коралова нотка, която и аз виждам на през по-светлите дни. В сравнение с останалите перманентни цветове, които марката предлага този е един от силно пигментираните. 


За нанасянето докосвам няколко пъти леко с четка на Real Techniques, колкото да поеме малко от пигмента и с потупващи движения напластявам на леки слоеве, докато ми хареса. С този цвят не си позволявам да заровя четката в продукта, защото рискувам да на получа ефект на бузките, с който гордо да изляза навън :)



                                     Ето и нагледно снимки, как Affinite стои на моята кожа:
Аз дръпвам место положението на цвета малко по-нагоре от ябълките на скулите и слагам малко в областта, където по правило би трябвало да употребя контурираща пудра. Не знам дали го описах хубаво, а целта на това нанасяне ми е оптически да се смалява лицето ми понеже аз си имам бузки и понякога с руж само ги правя по-натрапчиви :)
Трябва да ви предупредя, че камерата ми малко е отмила цвета. Снимах няколко пъти под различни ъгли и сменях светлината, но в крайна сметка тези уловиха най-много от ефекта на ружа.


 Забелязах, че малко след нанасянето на лицето, дали заради факта, че се превръща след това в пудра, или самият продукт се вече се е наместил на кожата, но цвета губи първоначалната си яркост и става една идея по блед. Няма значение колко пласта съм нанесла, това се случва всеки път. Не знам дали си въобразявам, но това спомага някак цвета да не изглежда неестесвено дори и силно нанесен.



Ако трябва да ви препоръчам руж от този ценови клас, че избера на YSL. По универсални са за всеки вкус. Обичам си и този и го нося с голямо желание, но задължително трябва да не се купува на сляпо, а само с предварителни проби :)



8 коментара

  1. Аз имам два и много си ги харесвам, но трябва да се слагат много внимателно наистина, че са супер пигментирани. Пробвах и като твоя, но на мен ми е супер ярък :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Развивам някаква любов към всичко ярко. Почва да мис е струва всичко тип нюд бозаво. Нямам идея до кога ще продължи. Хвърлям се веднага към тези цветове :)) С тях винаги е нужно мъничко и после резултата е изненадващ.

      Изтриване
  2. Изглежда много красив и ти отива много ♥ Аз нещо не се разбирам с кремообразните ружове и хайлатъри за съжаление :-(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При мен напоследък се превърнаха в незаменима част от ежедневието кремообразните продукти :) Натрупа се опит и свикнах. Нанасят се супер лесно. Може би повечето подхождат скептично към тях понеже са си свикнали с пудрените продукти. Според мен, с един кремообразен продукт никога не може да си проличат грешки и стои супер естествено :)

      Изтриване
  3. Love that blush from Chanel :)

    www.blogvivalavida.com

    Following? :) Let me know.

    Greetings, from Slovenia

    ОтговорИзтриване
  4. Ще пробвам и аз да го нанасям като теб, аз го слагам като кукленски на ябълката на бузите. В началото ми беше малко трудно с него, защото е доста пигментиран, но напоследък му свикнах.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Затова с продуктите за лице си давам поне месец преди да споделя мнение. При доста от тях се изисква определена четка или начин за нанасяне. Опитах със стиплинг четка, като теб, но моята е доста голяма, но и все пак не се справях с нея. С пръсти на моменти ме влудява :дд И накрая с върха на четката на Саманта всичко става плавно :) А, да и номера със изтеглянето нагоре винаги ми е помагал оптически да пригрия големите бузки. Цвета премества вниманието на погледа и така не се натрапват тип chubby бузки :)

      Изтриване
  5. looks lovely :)
    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!