Очната линия: моят опит и съвети

Здравейте, момичета!


Обожавам очна линия. Във всичките и вариации. Изглежда добре върху всеки, но при много от нас присъства проблема с нанасянето. Няколко съвета:


Тренирайте често вкъщи на спокойствие. Практиката помага ръката да се отпусне и да усетите клепача. В началото аз се омазвах стабилно, триех и повтарях. Отнемаше ми доста време да направя тънка и незабележима очна линия. Задобряла съм след две години практика, но все още имам моменти, в които не успявам с очната линия. Най-добре ми се получава, когато не бързам и съм спокойна. 


Чертането трябва да става с отсечени движения. По-лесно е и не мисля, че има друг по-удобен начин. 


Научете се сами, но поразгледайте клипчета в youtube и снимки в Интернет. Те ще ви дадат по-ясна представа, какво да правите :)

Това е в общи линии, което мога да ви посъветвам за хубава очна линия. А сега малко ревю на различни продукти за нанасянето и:

Lancome eye kohl
Класическият начин за нанасяне е с молив. В момента ползвам този на Ланком, който ми беше подарък към спиралата STAR. Харесвам го. Не е нищо особено, но се задържа дълго понякога. С молив е по-малък риска да се оцапате и ако сгрешите, ще личи по-малко.
Catrice liquid eyeliner
С течните очни линии работата е по-пипкава. Тази не е с четка от косъмчета, а от нещо, като гъбичка. Прецизно се нанася линия, но не харесвам това, че често се мърсят миглите ми заради дръжката на четката. Така и не успявам да ги опазя. Също самото мастило е много странно. Уж е водоустойчива, а при леко намокряне и разтриване пада. Като изсъхне става напукана. Използвам я за запечатване на гел очната на Инглот, нанесена с плоска четка, като всъщност използвам само течността.
Въпреки всичко е една много хубава очна линия на прилична цена :)

Maybelline eyeliner
Една от последните ми придобивки, за която още на първият ден съжалих. Страшно удобна за нанасяне. Не ми се случило да се омажа с нея и правя тънки и дебели линии с лекота. След хвалебствията следва най-големият минус- трайността, която върху мазните ми клепачи никаква я няма. Линията изчезва постепенно през деня, като явно се свлича надолу, понеже ми се получават черни петна около очите и освен това усещам, като съм със лещи, как погледа ми се замазва и явно тя попада в окото. Жалко, много надежди и хвърлих след похвалата от Жени, но не е моят продукт. От дълго заглеждах варианта на Лореал и ще го опитам, но надявам се да има тестер, защото на тази нямаше и разчитах единствено на късмета :д
Inglot gel eyeliner
Първата ми гел очна линия. Ревю тук. Какво да ви кажа. С времето се промени малко продукта. Имам цепнатина, явно от изсъхване по средата и не е толкова кремообразна. Има мат финиш и се държи сравнително добре.В края на деня леко, но наистина леко се размазва. Отстранява се лесно и е водоустойчива.
Essence gel eyliner
Най-любимата ми от всички. Дано не изсъхне бързо, а и да не е скъпа. Невероятна консистенция. Кремообразно и наситено черно. Не засъхва бързо и едно потапяне на четката ми стига за двете очи. Отстраняването и е малко трудно, но с добър дегримьор няма проблеми. Всички хвалби за нея са основателни и ги подкрепям. Трябваше още от началото да купя нея, но поне угодих на любопитството си :д
От ляво на дясно: Lancome kohl, Maybelline Master Precise, Catrive watterproof liquid eyeliner, INGLOT gel eyeliner, essence gel eyeliner

 В заключение намерих си любима очна линия, но все още нещо ми липсва :) А вие фенове ли сте на очната линия?

4 коментара

  1. Очната линия на Maybelline ми е сред любимите. Не е мръднала от очите ми (имайки в предивд, че тук вали и духа вятър нон стоп) и ми е супер лесно да работя с нея. Тази на Essence ми е също сред любимите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да и отрека, че е страхотна за работа. Проблема е в моите клепачи. Ужасно са мазни и трудно откривам продукти, които да се задържат трайно върху тях. Много я харесвах, но я подарих на приятелка, защото аз само щях да я похабя напразно и щеше да раздразни очите ми много :(

      Изтриване
  2. Моите клепачи са мазни особено в зоната до миглите. Не съм доволна от очната линия на Essence, по-точно тази която е като писец, защото се изпарява, или размазва, или и двете :) И също съм хвърлила око на Лореалската. Гел очната линия на Essence общо взето ми пасна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно същото става с писеца на maybelline. На мен още при пробването на ръката ми, възможно е да се вижда на суоча, ми направи впечатление, че тушът някак си попива в кожата. А при другите не е така и те държат по-дълго. Мазните клепачи са ужасни. Аз на моите и нищо да не им слагам по средата на деня се чудя как така са станали толкова мазни, все едно вода се лее от тях :д

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!