вторник, 4 октомври 2022 г.

Купих отново: Грижа за кожата


Нямах търпение да стане по-хладно, защото лятото идва твърде мъчително за моята по-мазна кожа. Последните дни е удоволствие да се събуждам с кожа, която не е мазна още със ставането и реших да се възползвам от промяната във времето, за да се върна към някои стари любимци на моята кожа.


Термалната вода на Avene

Това бе първата, която тествах някога и макар че смятам термалните води не се различават много с действието си, тоест бранда няма значение… аз продължавам да предпочитам варианта на Avene. Винаги успокоява кожата ми!

Много харесвам и освежващото усещане след термалната вода. Давам си почивка от тониците с по-специални съставки, защото напоследък кожата ми се усещаше раздразнена. Заедно със следващите продукти успях да я успокоя и върна във форма.

Хидратиращ крем La Roche-Posay Toleriane + слънцезащита

Днес ще ви покажа една много базова грижа, която нямаше как да не мине без La Roche-Posay Toleriane крема. Обожавам го!

Цяло лято залагах на други варианти за хидратация и ми бе залипсвал. Тази серия е за чувствителна кожа с успокояващо действие и помага на кожната бариера да се възстанови. И понеже съм тествала всички варианти от тази серия… фаворит ми е крема. 

А, за слънцезащитата на марката няма какво да коментирам. Фаворит ми е вече от 5-6 години флуида Anthelios.


Cerave измивен гел за комбинирана кожа

Това е по-ново откритие за мен, но съм влюбена в консистенцията на този гел. Cerave имат прекрасни измивни продукти, които са и на достъпни цени. Разликата със стандартния хидратиращ гел е, че този е създаден за комбинирана кожа и се усеща по-плътен. Все едно нанасяте измивен крем.

Образува млечна пяна и бързо се сваля с вода. Опитайте го, ако имате комбинирана кожа и ви е писналоо от лутането между гелове за мазна и суха кожа. Този е наистина златната среда!



Clean It Zero балсам за сваляне на грим

Май трябваше да го сложа преди измивния гел, но от скоро се завърнах към него и по план нямаше да има участие в този пост. Светкавично сваля целия грим включително голяма част от спиралата. Аз мия два пъти лицето и след измивния гел кожата ми е напълно чиста и готова за следващата грижа за лицето.

Този балсам се сваля изключително бързо само с вода. За всички натърпеливи да си легнат вечерв след почистването на лицето. Опитайте го!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!