Черешката на палитрите...

 


Винаги ще повтарям, че съм от late adopters или тотално закъсняла с всички трендове. Така се случи и с палитрите на Urban Decay, които от години са популярни и обичани. Имаше нещо в тях, които ми звучеше пракалено добре, за да си ги купя :D


Но грехота е да ги пропусна, нали? Надявам се, сега когато прочетете ревюто на тази палитра да усетите любовта ми към нея. И естествено, че вкусовете ни се променят с нас! Вярвам, че промяната е нещо хубаво.


Без повече излишни мъдрости пристъпвам към как точно избрах тази палитра измежду широката гама NAKED палитри на UD. Притежавах и двете палитри NAKED Heat и покрай тях усетих, че топлите тонове на клепачите ми отиват. При голямата Heat обаче сякаш цветовете са повтарящи се, затова си запзих малката, която е вероятно най-изпозлваната ми палитра ever. Има точният подбор матови цветове за мен и понеже е компактна съм я носила с мен при пътувания и като цяло навсякъде.



Когато NAKED Cherry се появи, имаше някаква мания по всичко розово, която аз не хванах и даже се възмущавах как може това да са модерните нюанси за сенки. Казвам ви аз съм от най-упоритите потребители, когато нещо ново се появи :D Тази година обаче усетих, че колекцията ми от палитри е леко скучна и искам повече цвят. Разглеждайки различни палитри точно Cherry ми направи впечатление. Скоро ще бъде включена и в рубриката ДВОЙНИЦИ!



И така поръчах палитрата и когато дойде си припомних добрите стари Urban Decay сенки. За мен брандът след толкова години не изневери на стила си. Сенките им са леко сухи сравнено с други марки. Знам, че сега е модерно сенките да са меки и силно пигментирани. Но понякога меките консистенции направо се отронват за отрицателно време и свършват със скоростта на 5-6 гримирания. Разбира се, тук правя малко пресилено сравнение, защото се опитвам да ви дам моето потребителско мнение и да ви помогна вие да направите разумен избор. И преди съм го казвала и пак ще го повторя, но ако сте начинаещи в гримирането, е по-разумно да се спрете на палитри с по-сухи консистенции, за да може ръката ви да свикне. Обикновено с времето и многото упражнения, ръката ви ще започне да нанася по-леко, по-предцизно плюс ще познавате гънките на лицето си. Така ще може после да се хвърлите в по-дълбокото по-уверено. Защото петно от силно пигментирани и мазни сенки се коригира доста по-трудно.



В такъв случай смятам, че не случайно Urban Decay са толкова обичан бранд. Сенките им се прашат леко, но това съвсем не означава, че нямат добра пигментация.Напроти! Може да се уверите и по теста на цветовете на ръката ми. За да не пропусна да спомена в края, искам да отбележе, че четките, които включват към палитрите си, са също удобни. Затварянето на палитрата е с магнит. Има и огромно огледало. Едно от най-удобните за гримиране.


7 цвята са матови:


Hot spotе свътъл матов цвят подходящ за целият клепчач. За мен е със студен подтон, така че розовее. Но бързо се слива с крепача.


Caution – е много светъл кафяв нюанс с отново розов подтон. Особено сравнен с цвета Vibrate от Heat палитрата е видимо по-студен и също не толкова силен. При него интензивен цвят се получава с напластяване.


Feelz – матов пепеляво розов цвят. Ахх в този цвят имам толкова много дрехи! Много готин акцент прави на моите очи. Той е доста по-пигментиран от Caution, така че внимавайте с пластовете.


Juicy – матово прасковен цвят, чийто пигментация е същата, като при Feelz. Обожавам го по целият клепач.


Bing – тъмно пепеляв и силно пигментиран розов цвят. В този нюанс имам изключително много червила и ми бе трудно да го възприема за очен грим, но във външният ъгъл за потъмняване върши страхотна работа. Той се праши една идея повече от останалите.


Devilish – отново пепляво-розово с кафява нотка обаче, ако сраним с Bing. Той е по-мултифункционален за ъгълчето на клепача. Просто ще пасне на повече подтонове кожи.


Privacy – напомня ми на Strike от Heat палитрата, но по розовеещ тъмно кафяв цвят. Да, сравнявам с Heat, защото това е палитра, която познавам добре и за да усетите в каква гама са цветовете в Cherry.



5 цвята са блестящи:


Bang Bang светло розов нюанс подходящ за акцент.


Turn On розово-златен нюанс подходящ за целият клепач. Аз бих го носила и само с акцент в сгъвката.


Ambitious бронзово-кафяв цвят, който също харесвам за целият клепач или опушен в края.


Young Love е по-интересен бронзово-керемиден кафяв цвят. Даже червенее леко. Още не съм се престрашила да го нося, но замислям да го нося в комбинация с Turn On.


Drunk Deal тъмно кафяво, при което блясъкът е по-слаб и стои сякаш по-сатенено. Аз го нанасям на долният клепач за акцент.



Всички блестящи цветове са по-мазни и само при Bang Bang има леко разпрашване. Забелязвам, че повече от половината са, като еквивалент на някой от матовите. Например Bang Bang на Feelz, Young Love на Devilish и Drunk Deal на Privacy. Наложени един върху друг се получава по-силен краен резултат.


Можеше да добавят и един шампанско цвят за вътрешният ъгъл, но като се замисля и един хайлайтър би могъл да се ползва за акцент в тази зона и да не се усети липсата на подобен цвят.


Палитрата е страхотна! Аз лично съм доовлна, че се спрях на нея. Има много цветове, които преди съм имала, като единични, а сега са на едно място.



Искам в края на това ревю да отбележа и красивият дизайн на опаковката с черешките. Много са готини и изглждат апетитно :DD А вие имате ли любима палитра на Urban Decay?


*Статията е в партньорство с Notino

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!