Грим: За мен от мен


Подкрепям твърдението за последната година, че тези от нас, които продължиха да се гримират всеки ден, го правихме, защото обичаме грима и за себе си. Имам доста да кажа по темата, защото през всичките години на влогване и блогване, постоянно съм получавал въпросите защо го правя. Ами удоволствие ми е и може би, рутината си казва думата, защото по много малко други теми мога  да пиша и говоря с такава страст, както за грима.

В този ред на мисли наближава един празник модерен повече сред поколенията на последните 20 години. Преди постоянно чувах за подарък за Свети Валентин за нея по филмите и да ви кажа аз си спомням този празник да е бил по някакъв начин отбелязван от мен и близките ми още в началните ми ученически години. Така че в моето поколение традицията за този „чужд“ празник се е затвърдила и ще продължава. Естествено повод е и да се нагласим, макар и у дома. Вече колко празници празнувахме у дома?

Ще ви покажа моята интерпретация на грим за „Свети Валентин“ с топли розово-червени тонове и част от продуктите са нови попълнения към грим колекцията ми, така че ще включа и кратко ревю.


За базата, както винаги започнх с коректор и от известно време залагам само на L’Oreal True Match. Сега обаче ще ви изненадам, защото след дълго лутане на кой нов фон дьо тен да се спра реших да остана врен фен на Lancome, защото преди изпозлвах Teint Idole Ultra и сега ми стана интересно да опитам новата им формула. Възхитена съм колко е траен на моята кожа и че лицето не се омазнява. Не бих казала, че има пълна покривност. За мен е по скоро средна и стои етстествено на кожата. Не е натрапчив и с пудрата MAC Mineralize Skinfinish са добра комбинация.




Сега идва ред на очите. Ах, имам нова палитра, за която планирам отделно ревю. Прекрасна е дори само човек да я гледа! NAKED Cherry на Urban Decay бе един необичаен за мен избор, но доста на място дойде, като разнообразие. Преди имах версията им Heat, но малкият вариант е с цветовете, които ползвах най-често и я подарих на приятелка. Ето на кои цветове се спрях от Cherry:

  •         Caution за сгъвката
  •         Feelz изпозлвах да задълбоча цвета в сгъвката и опуших малко и по целият клепач
  •         Bing и Devilish смесих за външният ъгъл
  •         Turn On сложих по целият клепач


Всичко това бе завършено с очната линия на Catrice, която също е ново откритие за мен заедно със спиралата на Essence, която ми бе прпеоръчана в Instagram от една от вас. Комбинацията за веждите не я споменах, но е същата, която видахте в една от последните ми публикации с продукти на Banefit.




Много се чудих за червилото... Червено ли е подходящо, като MAC Ruby Woo или пък последното, което нося нон стоп на Catrice Matt Ink Pro #12. А, защо не комбинацията между Bobbi Brown Baby и Rimmel East end snob. Червилата са ми винаги слабост!

Това е моят завършен грим. Грим за мен от мен... защото е важно да празнуваме поводите независимо ситуацията. А, вие очаквате ли подаръци за Свети Валентин?

 *Статията е в партньорство с Notino

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!