вторник, 19 януари 2021 г.

Най-любимият ми крем за лице

 


Нова година и аз бих добавила отново аз с любимите ми продукти J Вече трета година подред стане ли по-студено се връщам към формулата на La Roche-Posay Toleriane и осънзах, че в блога има само статии от периодът ми на мазна кожа. Променям се, сменям климат и кожата ми търси различни продукти. Тази серия обаче ми е вярна от 2018-та, когато опитах леката версия на Toleriane за комбинирана кожа. След това по грешка през 2019-та и то пролетта грабнах богатата версия, обаче и тя ми хареса. Изхабих още две тубички и последната есен през 2020-та тествах успокояващата емулсия, която затвърди меннието ми за тази серия, че е перфектната за нуждите на моята кожа. Сега реших да продължа да проучвам тези хидратиращи продукти и си избрах La Roche-Posay Toleriane Sensitive пробиотичен хидратиращ флуид за подобряване на чувствителността на кожата.

 


С какво обаче е по-различен той?

TOLERIANE е серия за всички типове нетолерантна кожа . Продуктите са формулирани с минимални бройки съставки, за ограничаване на риска от поява на алергии. Допълнителен плюс е, че тези продукти са без парфюм и алкохол, за да се подобри естествената бариера на кожата и да не с епредизвикват дразнения.

 



La Roche-Posay Toleriane Sensitive пробиотичен хидратиращ флуид е със супер лека и доста водниста на усещане консистенция. Мисля, че ще е идеален за мазна, нормална и комбинирана кожа. Аз спадам към третият тип и понякога добавям към него хиалуронова киселина, за допълнителна хидратация.

Много харесвам опаковката, че е с помпичка. Не виждам много до къде съм стигнала, но поне няма да се опитвам да изкарам последната капка от тубичка, защото с първите два крема от серията беше предизвикателство. За моето лице е достатъчна една помпичка и половина. Ако не натиснете до край, може да се регулира нужното количество.



Ето и някои от активните съставките, които харесвам в този дневен крем за лице:

  • глицерин – който помага за това кожата да е по-хидратирана
  • термална вода La Roche-Posay (има я във всеки продукт на марката) – успокоява раздразнената кожа
  • ниацинамид или витамин B3 – който интензивно успокоява кожата, но също така е съставка, която свива порите и контролира излишният себум

 




Това е най-лекият хидратиращ продукт до момента от четирите изброени версии от мен. Не знам защо до момента не съм го тествала, тъй като търсейки информация за него разбрах, че е бил нагрден от списание InStyle, като #BestBuy за 2006. Използвам го през деня в комбинация със слънцезащита и под грима се държи превъзходно.

Добра основа е и самостоятелно на грима, а вечерта го комбинирам с хиалуронова киселина за по-интензивни резултати. Супер бързо попива, което ме кара да мисля, че ще е супер продукт за пролетно-летният сезон.


Коя е вашата любима база под грима? Ще се радвам да споделите с мен в коментарите.

 *Статията е в партньорство с Notino


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!