Да пътуваш с Диор

Заглавието на днешния пост е малко подлъгващо, защото от доста време не съм пътувала, но днес ще ви направя ревю на палитрата, която получих, като подарък за рождения си ден и ми изглежда, като идеалния подбор от продукти на едно място - перфектен избор за пътуване. Лично аз я взимам с мен, когато знам, че сутрин съм на йога и по-късно няма как да се прибера вкъщи и направя грима си. Нека обобщя.. използвам я, когато съм в движение, както напоследък постоянно се случва при мен :)
Мисля, че е добре да започна с факта, че палитрата е лимитка от 2014 година. Колекцията е била за есен/зима, затова и вътре цветовете повече напомнят за студено време, най-вече сенките.Продуктите вътре могат да се намерят по отделно, затова спокойно мога да изразя мнение за тях без да се притеснявам, че няма да е от полза.

Както писах в началото, харесва ми точно тази комбинация от: хайлайтър, руж, сенки ( шест цвята ), червило и гланц. Мисля, че така самата палитра става универсална, защото към нея можете спокойно да добавите само любимия си коректор и фон дьо тен във вашия цвят плюс нека не пропускаме и спирала. От там нататък пудра, очна линия, молив за очи или устни.. Тези неща са опция и не за всеки задължителни.
Не са пропуснали да поставят и приспособления за поставяне на грима, чието присъствие намирам за повече от излишно. Направени са в чудновати форми и като цяло аз апликатори за сенки не ползвам, а вътре има точно такива. 
 Готино е, че четчицата за руж се разтваря. Но пък косъмчетата са доста твърди и от тях пада доста от пигмента преди да стигне до лицето.
 Апликаторите на Диор по принцип са най-добрите, които някога съм срещала в палитри и го казва, понеже имам опит от преди с палитра на марката. Ще се повторя пак. това не е моето приспособление за нанасяне на очен грим и колкото и да са добри, не ги използвам.
 На това чудо му се чудих много: "За какво е?". То е с интересен и неразбираем замисъл за мен. Бавно загрях, че червилата мога да си поставям с него :)
Сега ще ви разкрия по-подробно какво точно съхранява тази палитра и ще дам мнение за впечатленията си относно продуктите вътре.
Хайлайтъра е прочутия Diorskin Nude Shimmer. Не съм си вълнувала отдавна така да пробвам нов хайлайтър и с радост замених за малко любимия ми на Marry на TheBalm. Докато Marry-Luminizer е с доста видим блясък, този е много по-умерен и вероятно би се харесал на всеки, защото търпи наслояване, но пък и тогава не е стряскащо блестящ. Понякога минавам три пъти с него по частите на лицето за озаряване и никога не изглежда да съм прекалила.
Малко е странно, че капризнича относно хайлайтър, като съм с мазна кожа, но безспорно този бих го носила повече в студено време, защото искам нещо по-видимо сега на слънцето.
Хубав продукт за ежедневието, подходящ за всеки, също така нямам забележки относно издръжливостта, защото е стоял над осем часа непокътнат в дни, когато съм постоянно в движение, обаче при наличието на друга по-бляскава красота, го забравям :) И все пак много хубав хайлайтър. Заслужено хвален! Препоръчвам го на тези от вас, които търсите деликатния красив блясък :)
Ето и сравнение с прочутия хайлайтър на Thebalm. Той е демонстриран горе над хайлайтъра на Диор.
Ружа е Dior Blush 830, нежно розово изпълнено с блестящи частици. Стои отново много ненатрапчиво, като хайлайтъра. За него съм с наистина смесени чувства, понеже доста трябва да повтарям дори на моята супер бяла кожа, за да видя цвета. Представям си какво ще е на по-тъмна. Блясъка му е почти невидим. Както казах е слабо забележим и не успявам да уловя до колко е и траен, затова ще се въздържа с коментара си по тази точка. Има и още една малка подробност. При мен ружове, които са с блясък се задържат за по-кратко време от матовите.
Не знам дали умишлено е толкова слаб цвета, но наистина само загатва руменина.
За сенките ще ми е много по-лесно да дам мнение, защото и сега плюс предишния ми опит с Dior, мога да заявя, че това са едни от най-хубавите сенки, до които съм се докосвала и има защо да са хвалени. Само за цената не съм малко сигурна дали е оправдана напълно, но става дума за Dior, където от части се плаща и заради името. При всеки случай не бихте съжалили за инвестицията, ако се решите за някоя тяхна палитра. Много са меки и с лекота се нанасят. Издръжливостта им е без забележки. Без основа са също много трайни.
Цветовете по номера от ляво на дясно са: 614, 669, 616, 034, 968, 085
В палитрата има шест цвята. Повечето са с блясък.
614 - светло розово почти сливащо се (прозрачно) с естествения ми цвят кожа. Приятен за основен цвят по целия клепач.
669 - топло кафяво, което е страхотно, както за сгъвката, така и да се нанесе по целия клепач заради блясъка, който променя цвета на различна светлина.
616 - златното е с много специфична консистенция и брокат. Уникален е сам по себе си. За него е нужна лепкава база и да се нанася чрез потупване, за да залепнат по-едрите му частици, иначе падат.
034 - единствения матов нюанс сред останалите. Светло сиво-лилав цвят и е също толкова приятен за нанасяне, като блестящите цветове. Много хубави акценти се постигат с него в края на окото.
968 - тъмно графитено лилаво, което е чудесно за края на окото при опушен грим.
038 - черно с брокат. Аз не харесвам черните сенки, но се случва, ако ги имам  в палитра пред себе си да прибягвам от тях от време на време например за очертаване на окото вместо очна линия.

По принцип в кутията на палитрата има и малка книжка с различни комбинации от сенките и насоки как да сътворите тези примерни гримове, а също така първия (горния) ред е за топли комбинации подходящи за деня, а втория (долния) за опушен малко по-тежък вечерен грим.
Червилото и гланца не ми допаднаха. Много странно ми седят и би ми се искало да са в други цветове, защото издържат доста време на устните. Поради тази причина съм ги носила едва два пъти. Наистина не са моите цветове. Не е и удобно да се бърка с четка и така поставя червило. Аз обичам да нанасям директно от гилзата.
Глосът е Dior Addict gloss 658, а под него е червилото Rouge Dior Nude 263.
Нека премина на опаковката. Прилича на кожен несесер. Палитрата е почти голяма, колкото палитрата ми Stila In the light и по-малка от шоколада на Too Faced. Побира се в чанта с нормална големина. Продуктите са компактно разположени и има огледало. Апликаторите и четките се разхождат малко, като се затвори и поноси в чанта. Това бе другата причина да ги махна и например бутвам молив или очна линия отстрани на тяхно място да оползотворя пространството отделено за тях ;)
Понеже е черна, дори отвътре. Лесно се праши и е малко досадно да се налага постоянно да я чистя. 
Стилна е! Не може да се отрече :)
 Няколко снимки на грима, който си бях сътворила за излизане една вечер. На лицето ми са ружа, хайлайтъра и съм комбинирала светло розовите, златните кафевите и светло сивите сенки.



Като цяло страхотен подарък, който ще ми е от полза, когато пътувам особено по-нататък за студените месеци. Сама не знам дали бих се загледала по нея с цел покупка за себе си. За нечий подарък.. определено :)

6 коментара

  1. Много красива изглежда палитрата и наистина удобна и компактна. Цветовете хич не са моите обаче.

    ОтговорИзтриване
  2. Честит ти подарък! ^^ Много красиво изглеждат хайлайтърът и цветовете на сенките. Мисля, че е добра алтернатива за пътуване, но едва ли бих я носила в чантата си през деня. По принцип залагам само на гланц и коректор :)
    https://silvisinspiration.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  3. Това е въпрос на вкус и навици :)

    ОтговорИзтриване
  4. Красива глезотия :)) Не е за всеки и не е "must have". Аз се радвам, че опитах хайлайтъра и за сенките.

    ОтговорИзтриване
  5. А червилото на снимките кое е? Много ми харесва :)

    ОтговорИзтриване
  6. На Astor, за което писах на скоро :))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!