MAC Pro Longwear concealer [ревю]

От доста време обмислях да си купя коректор, който да е по-висок клас или по- просто казано да не е от дрогерията. Понеже Меги има голям опит с различни коректори - известни, неизвестни, скъпи, бюджетни... Та така де, почаках да опита един доста хвален напоследък коректор, за да ми го сравни с любимия си на MAC.
Не само тя ме подтикна да поръчам коректора, защото това е един много обичан продукт от множество блогъри, а когато продукт получи само положителни отзиви, автоматично ме кара да го искам. С MAC също така не скачам прекалено високо с цената в сравнение с други марки.
При посещението ми в София преди месец, аз пак влязох целеустремено към това, което търся в магазина на MAC. Винаги съм оставала с добри впечатления от магазините им и този път положително повлия предложението да пробвам коректора преди покупката, тъй като исках и да избера точния цвят. Гримьора им ми помогна да намеря моя цвят-NW20.
Цветовата гама им е огромна - някъде около 15 цвята в две категории: NC за кожи в неутрален подтон и NW за тези, които имат студени бели тонове.
Моя NW20 е предпоследния от розовите :) Перфектно се слива с моя естествен цвят и дори има способността да озарява или хайлайтва, понеже е една идея по-светъл.
Опаковката е в стилна продълговата стъклена бутилка с хигиенична помпичка, която обаче натисната ли до край, изпуска повече продукт, отколкото трябва. Предварително го знаех, затова постепенно се научих да не натискам до край и да вадя толкова, колкото ми е нужно. Възможно е, но наистина е до някъде досадно и го отчитам, като минус.

Това, което прави коректора невероятен в моите очи е консистенцията. Тя не е прекалено течна, но не е и суха. Самата смес се разпределя леко с пръсти или четка, както ви е удобно, и дава достатъчно време да я прелеете плюс скрива всичко. Май бе добре да се изразя 'всичко под очите' поради факта, че за скриването на пъпки не ми харесва този коректор.
Както виждате от снимките е силно покривен. Същевременно никога не съм го усещала тежък, макар че трайността му е поразителна. Смело мога да заявя, че без фиксираща пудра е на място до края на деня и не се събира във фините линии с изключение на веднъж и то бе точно онази вечер, когато ми го сложиха в магазина на марката.
Нося го често и самостоятелно. На снимките горе съм демонстрирала как се справя продукта нанесен на цялото ми лице. Така процедирам в дните, когато е супер горещо. Слагам слънцезащитен крем, коректора на MAC главно в околоочната зона и малко по лицето и много харесвам ефекта.
Реших да ви сравня коректора с още няколко цвята коректора, които имам в колекцията си. Започвам по ред от ляво, като MAC Pro Longwear е най-последния в редичката. Rimmel Wake me up е доста сьомгов, докато Revlon ColorStay е доста по-жълт и единствения близък до моя реален цвят кожа се оказва, че е Camouflage на Catrice. Е, да и MAC Pro Longwear :)

Като цяло нямам никакви забележки и продължавам да се наслаждавам на този продукт всеки ден , откакто го имам. За мен се оказа Life changing product :) Толкова покривен коректор, мисля не съм имала поради факта, че нямам големи проблеми с тъмни кръгове, но недоспиването често ми се отразява, а с този коректор е елиминирано напълно. Тотално променя погледа ми. Издържа цял ден и мисля, че инвестицията си струваше на сто процента.

Количество: 9мл
Цена: 40лв
Можете да намерите в: фирмените магазини на марката (у нас за сега единствено в София)

6 коментара

  1. Много хвален продукт, който и аз искам да пробвам някой ден! Много хубаво ревю :)

    ОтговорИзтриване
  2. Исках да си взема този коректор, но за съжаление MAC нямат моят цвят.

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина изглежда много добре на лицето ти :)

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина ли.. дори NW15? :/ Много ме изненада коментара ти, но като се замисля възможно е.

    ОтговорИзтриване
  5. Така е и всеки път се чувствам добре, като го нося и един вид по-уверена ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря! Няма да съжаляваш, ако го опиташ според мен. Аз буквално се кълна в него :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!