What I Ate Wednesday

What I Ate Wednesday #2 + видео

четвъртък, април 23, 2015 *murfeishun* 4 Comments


Опитвам се да измисля как да правя по-красиви снимки за тази серия, но те са винаги близък план на храната и фона е нещо, над което искам да работя, обаче бих ви излъгала жестоко, че ям на яла покривка примерно, а моята е шарена и такива подобни мисли ми дойдоха, когато прикачвах снимките ;) Пак сложих снимка със закуската за заглавна, защото явно умея за старт на деня да мисля повече идеи ;дд

Моята закуска бе с плод този път :) Урааа! Овесените ядки и те се появиха пак, но млякото си остава същото, макар че по-късно през деня направих така дълго плануваната покупка на бадемово мляко ;) Всъщност си взех смесено с оризово и вкуса е приятен. Ще докладвам следващата сряда ;)
 За закуска преди обед избрах банан.
 Обяда бе в голяма купа и доста ме наяде. Не преядох, но добре ме засити. Направих си салата от краставици, домати, плочка сирене и един кренвирш. Кренвирша е пилешки, с чийто вкус вече свикнах и не ме дразни. преди направо ми се повдигаше, като го вкусех :дд
 За вечеря избрах да оползотворя остатъците от предишната вечеря. Между другото много обичам да доизяждам остатъци. Често се случва. Просто мразя да се хвърля храна и обикновено вместо да отворя нещо ново предпочитам да разчистя старите неща и тогава да се захвана  с него ;) Не обичам да връщам и пълна чиния. Рядко се случва и е когато храната наистина не става или не ми се яде, но второто се случва още по-рядко. Пак се повтарям ненавиждам да се изхвърля храна :)
Сьомгата бе с гарнитура от картофи. Традиционна комбинация ;)


Можете да погледнете

4 коментара:

 1. Сьомга с картофи?Основна ПРАВИЛО при здравословното балансирано хранене -Мазнини с въглехидрати не се комбинират.Трябвало е картофите да ги хапнеш с кренвирша(лош избор ) и сиренето за обяд и сьомгата и салатата за вечеря .

  ОтговорИзтриване
 2. Последното изречение малко не го разбирам. Но по въпроса със здравословното хранене аз следвам мои правила до някъде. Щом не мие повлияло зле и комбинацията макар и неправилна в малки количества. Не считам, че е голяма грешка.
  Ако се хранех разделно, както преди, нямаше да направя комбинацията, но аз тук показвам менюто си и не следвам някакви правила. Само правя малки подобрения в продуктите, които консумирам.
  Благодаря за изразеното мнение!

  ОтговорИзтриване
 3. Много обичам особено некомпетентни хора да налагат погрешното си мнение. Ако Михаела не се беше ограничила с литература, обхващаща само т.нар. "разделно хранене", щеше да знае, че ОСНОВНОТО правило всъщност гласи, че на всяко хранене трябва да приемаш МАЗНИНИ, ВЪГЛЕХИДРАТИ И ПРОТЕИНИ (вече и научно доказано). Така че няма нищо лошо в сьомгата с картофи, даже напротив много добра комбинация е и като цяло хапваш много добре. Хубаво е, че консумираш плодовете до обяд, защото съдържат все пак захар и не е много желателно да се консумират вечер. От менюто единствено бих махнала кренвирша и въпреки, че и аз го консумирам всички знаем какво съдържа той за съжаление :D Браво за публикацията, харесвам този тип рубрики :))

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря и на теб, че писа по темата!
  Да, аз за плодовете го знам и гледам наистина да го спазвам, защото мисля, че наистина се чувствам зле след като хапна след основното ядене на обяд или за вечеря.
  В разделното хранене плодовете си бяха дори отделна група и можеха да правят много малко комбинации. Поне това си спомням и тогава съвсем ги отделях.
  Съгласна съм с теб за мазнините, протеините и въглехидратите ;))

  ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!