Bourjois Silk Edition компктна пудра [ревю]

Пудрената тема ми е много далечна, доста досадна.. Не се влюбвам в пудри, не ги нося освен в някои ситуации и не си харесвам лесно. Но като чуя за някоя нова и ми се стори интересна я искам и после обикновено оставам с отекващото в главата ми : "Излишна покупка..".

Наистина хем ми се иска да съм им фен на пудрите, хем винаги не виждам съществена функция на пудрата, като продукт на моето лице освен... Едно дебело "освен" за моментите, в които заставам пред камерата си за поредния клип, защото светлината макар и дневна е безпощадна и може да работи много срещу мен, ако не нанеса пудра. За тези моменти си имам и една много любима плюс ми е фаворит и по-принцип, но е доста мърлява, заради факта, че е насипна, затова не мога да я нося със себе си. Съществува компактен вариант на тази пудра, на който се каня от дълго време, а междувременно съзрях на щанда на  Bourjois новия им продукт Silk Edition, после го докоснах и се влюбих в копринената консистенция. Тежест дадоха и няколко положителни ревюта за пудрата и уж бях с ясна представа за какво иде реч, ала май не останах под влиянието на само добри впечатления.
Когато нося пудрата със себе си доста хора предполагат, че нося нещо много скъпо и от високия клас заради интересната опаковка с въртелив механизъм. На мен тя също много ми харесва и обожавам да си я вадя от чантата. Някои ще кажат прилича  на опаковките на двойните сенки на Hourglass*, аз ще кажа в защита на Bourjois, че те и преди са правили продукти с въртеливо огледало и даже опаковките бяха много неудобни заради големината. За тази вероятно са взели старите отзиви под внимание и са поставили гъбичката за нанасяне отгоре над самия рефил с пудрата.
Не я ползвам тази гъбичка. Опитах веднъж и не ми допадна, като приспособление за нанасяне на продукта върху лицето. Държа я, за да отделя огледалото и то да не се зацапва с прашинки от пудрата.

*Кратка справка ми покажа, че тази марка се е появила за пръв път през не чак толкова далечната 2004 :) Информативно споменавам.
Консистенцията само при допир с пръст се усеща много мека и поне на мен ми вдъхваше доверие, като лека и лесна за нанасяне пудра, която седи естествено, което е почти така в действителност.
С доста четки я пробвах, но съществен ефкт от нея не забелязах. За мен това е пудра само за фиксиране и нищо повече. Не матира, а уж претендира да го прави за осем часа. Лека е и лесно се нанася. Сякаш нанесена е като невидим воал и не дава покривност. Не се забелязва на лицето и не го кара да се усеща тежко. Има някакъв странен аромат и мен лично ме дразни. напомня ми за матовите течни червила на марката, които упорито не купувах заради това. Иначе не е дълготраен аромата на лицето.
Щом взех Bourjois Silk Edition на намалението правено през март от Лили, веднага извадих гъбката и пробвах на лицето. Спомням си, че бях с чиста кожа, защото бе от дните, в които съм у нас и нямам намерение да се глася. Въпреки това най-малкото за самия цвят си я нанесох на лицето и се сещам как нищо не видях. Изчезна някъде там върху кожата ми.
Цвета бих казала, че ми е добре. По-скоро залагам на факта, че е супер лека и не дава допълнителна плътност, за да изкара много цвят на лицето. Моя цвят е 52 и е най-светлият от четирите предлагани у нас.

Да се върнем на ефекта, защото останалото го описах. Фактически след няколко проби да я нося нанесена веднага след фон дьо тена ми, накрая просто я прибрах в чантата и почнах да си освежавам грима  с нея. Така до някъде и намерих приложение. Сутрин си излизам с фиксиран грим обикновено със спрея на Urban Decay и по средата на деня попивам излезлия себум на лицето, а после слагам от пудра. Така постъпих и за снимките, на които съм се снимала в средата на деня, когато L'oreal True Match се изпарява от лицето ми, а на втората снимка съм подобрила състоянието му с пудрата.

Опитах я на най-важния за мен тест, тоест пред камера. Не ми хареса и така. Не преви кожата красива, като NARS Light reflecting, даже сякаш играе против мен.
Главно харесвам и пазя пудрата заради красивата излъчваща лукс опаковка и идеята  да я имам :) Последната седмица се усещам как само огледалото и ползвам на тази пудра ;дд
Като цяло лично аз я оценявам, като една от несполучливите ми покупки от много време насам, но вероятно ще продължа да я ползвам по описания начин ;)

Цена: 22 лв.
Количество: 9 гр.
Можете да намерите в: Лили, Дъглас и Бюти зоун

7 коментара

  1. Мен ароматът пък точно ми харесва! Няма много ефект от нея, виждам леко блърване, но ми е приятно да я ползвам.

    ОтговорИзтриване
  2. Мен ме дразни още от самото начало :Д Но този лек ефект не ми е достатъчен на мен. По същия начин почти чувствах и Healthy Balance, като тя доста повече даваше покритие, но пак нищо съществено не правеше. То е и до кожа все пак ;)

    ОтговорИзтриване
  3. На мен ми се стори доста брашняна като я пробвах, но явно съм останала с грешно впечатление.Добре, че не я взех все пак, щом изобщо не матира :)

    ОтговорИзтриване
  4. Няма да ти допадне на теб специално, мисля ;)) Хммм.. интересно. Зависи и от тестера вероятно, не знам. Аз, като заровя пръст и е като крем почти. Много нежна и фино смляна, но не ми върши работа ;/

    ОтговорИзтриване
  5. Много й се чудих на тази пудра пред щанда,но добре,че не съм я взела,мисля да пробвам Healthy balance.Не знам дали знаеш,но скоро бях чела някъде,че Bourjois е под ''шапката'' на Chanel :) Много хубав пост :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много са ми сходни на мен с Healthy balance, като втората има по-допбра покривност, но и тя не ми харесва. Да, Bourjois е под шапката на Шанел. Имат много подобни продукти. Загледай се в ружовете им най-малкото. Много си приличат. Не знам дали си приличат и като качество обаче.

    Хората често оприличават Bourjois Healthy balance на Chanel Les Beiges :)

    ОтговорИзтриване
  7. Хм, на мен пък на снимките ми изглежда доста голяма разлика - лицето ти изглежда по-смекчено и някак си по-фотошопнато? :D Може от светлината да е, но ще ти се доверя. От известно време съм си решила да купя MAC MineralizeSkinfinish Natural и не съм си купувала никакви други пудри, за да не ме разколебаят :D

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!