Био шампоан и балсам за цялото семейство от SANTE


Защо не писах за SANTE през изминалата година сама не мога да си дам отговор :) Главно въпроса е за фантастичните им продукти за коса.

Био продуктите получиха своята доста голяма слава напоследък. Аз лично си позволих да обновя грижата си за косата с повече такива. Точно лятото бях решила на възможно по-щадяща грижа за нея. Тогава е моя сезон, в който я изпускам от релси и после цяла есен ближа рани.
Много хора ме питат: "Как ти порасна косата тоолкова бързо?''- и аз на всеки отговарям: "С помощта на био кокосово масло и био козметика за коса :)". 
Експеримента бе успешен и ме запозна малко повече с био марката SANTE. Първо закупих шампоана с кокос и портокал заедно с балсама за блясък. Шампоана бързо свърши и аз се зачудих какво да си купя. Нямам спомен с какво се излъгах, но то ми донесе пърхот и раздразнен скалп веднага. За протокола шампоана "х" бе от супермаркета и да, не изключвам да е лощо съвпадение. Затова пак си купих шампоан, но този път варианта с гинко билоба и маслина, който се оказа повече моя шампоан от първия ми техен.
Главната им разлика е в предназначението. Сегашния ми е за подхранване.. Наистина много добре се чувствах и с двата. Пенят се малко по-трудно от всеобщото възприятие, но пък с малко повече вода и усилие успяват да постигнат една сравнително добра пяна.
Мириса на комбинацията гинко билоба и маслина също ми допада повече на този, а продуктите на марката си миришат малко особено. Само предупреждавам ;)
Много харесвам и опаковката с механизма на капачката тип кликване и после си отливам самия продукт.
Състав:
Aqua (Water), Sodium Coco Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco Glucoside, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citric Acid, Betaine, Maris Sal (Sea Salt), Glyceryl Oleate, PCA Glyceryl Oleate, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Arginine, Glycerin, Potassium Sorbate, Phytic Acid, Parfum (Essential Oils), PCA Ethyl Cocoyl Arginate

С био шампоаните, обаче за сега съм забелязала, че малко по-трудно отмиват масла. Например, когато си правя маска с най-обикновено масло, ми е нужно да натъркам два пъти косата, за да го отмия напълно. Това го намирам за минус.

Цена: 13.99лв
Количество: 200мл
Можете да намерите в: био магазините, които продават марката, като "Килерь" във Варна


Балсама се оказа, че 'няма свършване' :) Много малко количество е нужно за вече дългата ми коса, по-малко от големината на орех. Има консистенцията на крем. Аз съм повече от доволна, че не трябва да вися цял час в банята, за да е подействал. Трябват му 2-3 минути. Наистина придава блясък и леко разплита косата.

Състав:
Aqua (Water), Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Betula Alba Leaf Extract, Arctium Lappa Root Extract, Panthenol, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Parfum (Essential Oils)

Не знам какво мога да добавя още за балсама :)

Цена: 12.99лв
Количество: 150мл
Можете да намерите в: био магазините, които продават марката, като "Килерь" във Варна

Обобщено много съм доволна и ми харесва как тези два продукта се отразяват на косата ми. Бих ги купила определено отново, като забелязах, че шампоаните се продават в по-големи разфасовки от по 500мл  :)

9 коментара

  1. Напълно споделям мнението ти за шампоана, а и за балсама. И за мен този с гинко е по-добър от гланц шампоана :) единствено балсама при мен не е толкова икономичен, защото косата ми е много суха и за да я подхрани добре, "гълта" много продукт. И много се дразня колко са по-скъпи в България. В Германия половинлитровите опаковки са 6 евро, което е под 12 лева, а малките опаковки са по 3.50. Супер тъпня, но опрделено си заслужават :)

    ОтговорИзтриване
  2. Поръчай си от еко верде,има и 950 мл. за 10 евро,аз такива си взимам. Радвам се,че си останала така доволна. АА аз пък нямам проблем с отмиването на маслата,два пъти слагам винаги шампоан,дори когато нямам маслена маска. Пробвай и индийските билки и ще видиш тогава :)

    ОтговорИзтриване
  3. От много време им се каня на тези шампоан и балсам и трябва да ги взема :))

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Гале, за инфото :))

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, сега ми напомни. Бях забрвила, но иначе имам кой да ми ги носи и от Германия. Може и да се помоля, но това не променя цените тук ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Пробвай ги и после да споделиш :))

    ОтговорИзтриване
  7. Май и аз съм в списъка желаещи този шампоан :) и балсам! Кокос, мммммммм :) супер ревю

    ОтговорИзтриване
  8. Мале напомни ми колко обичах да си душкам кокосовото масло :)) Благодаря! А, ти отново редовна в коментарите <33

    ОтговорИзтриване
  9. Даже никак! Тази нова работа и живеенето с мъжа ми гълтат всичкото свободно време, чета публикациите от тел, но от там не мога да коментирам и когато остане малко време, сядам като човек на лап топа и чета и коментирам на воля :)) но за кокос не се сдържах :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!