Първи и продукти впечатления от Lush

Изненадана съм от самата себе си, че чак сега се докосвам до тази марка, но в такъв смисъл, че до преди месец не виждах Lush, като мой тип марка и колкото и много похвали и добри неща да знам за продуктите им от години. Честно да ви призная най-много съм се изкушавала да ги купя от някой техен магазин в чужбина, защото там са още по-големи от нашенските и от далеч те лъхва миризмата на продуктите им. Надявам се скоро да отворят у нас магазин с такива размери, каквито съм срещала извън страната, а още повече стискам палци за един техен магазин във Варна ;)
Това е поредният пост от серията "Една марка, два продукта" и директно ще ви запозная с днешните герои :)

Единствено искам да вмъкна, че много ми допадна обслужването в магазините им в София. Аз каквато съм шматка не си пазарих от единия всичко, което харесах, ами си размишлявах ден, докато не влязох във втория. Силно ме впечатлиха продавачките им, защото те съветват без да настояват да продадат стоката по рафтовете. Най-много обичам, когато питам и получа отговор с не "ама всички неща са ни супер или прекрасни", ами с "това би ви харесало, но това определено не е вашият продукт".
На всичко отгоре аз се възползвах от това, че продават малки разфасовки, защото всички знаем, че е добре да избираме "малкото зло" ;дд
Lush Mask of Magnaminty, 100гр, 10.40лв - Меко казано обожавам! И ако пак се върна в магазина, отново бих купила малкия вариант, защото е супер икономична тази маска. Определено плаши и шокира  с зеленият си цвят, но това е за десет минути, защото да, само толкова  е нужно да постои и да се види ефект от нея. Специално за времето, от магазина ми казаха, че мога да си стоя  с нея, колкото искам и не е проблем. 10 минути е минимума. Лично аз най-дълго съм престоявала с нея половин час, като забелязах, че след толкова дълго време просто я отмивам малко по-трудно.
Води се почистваща маска. Не забелязвам да изсушава кожата и тя да се усеща опъната след нея. Дори след процедурата оставям лицето си да почива и не бързам да добавя останалата ми грижа.

Понеже е маска без консерванти, което се отнася  и за остналите Лъшовски продукти.. Мисълта ми е, съхранявам си я в хладилника, за да не се развали бързо. Така бях посъветвана и в магазина.
Много изкушаващо мирише и няма да ви лъжа заради това я избрах. На мента и въобще свежест :)
Действително много добре почиства кожата и лекува пъпките. Сега аз не се надявам само на една маска, защото най-добре е гадините  да не се пипат, а лекуват със специални продукти и малко търпение :))
Lush Tea tree Oil spray, 11.90лв, 100гр -  Първия ми допир с масло от чаено дърво не бе сполучлив. За тоника на Лъш се навих поради два фактора: моята приятелка Ива го похвали и самата продавачка ми сподели, че това е най-добрият им тоник и не бива да се притеснявам, че ще ми изсуши кожата. Освен това е антибактериален и антисептичен. Би трябвало да служи за успокояване на кожата. Аз напълно потвърждавам горе изброените суперлативи, единствено и до ден днешен не мога да превъзмогна факта, че помпичката на тоника не става за директно впръскване върху лицето,  а на мен този метод много ми харесва. Не е болка за умиране, пръскам на памучни дискове и така поставям на лицето след измиване  с гел, обаче защо ми е такава помпа, като не върши работа. Бутилката е сладурска и отново страшно икономичен продукт и пак съм доволна, че се спрях на малкия вариант, защото наистина продуктите без консерванти не издържат дълго и трябва да се ползват максимално по-бързо.
Съдържание директно от българският сайт:
Забелязах и по-малко себум на лицето си, откакто ползвам тоника сутрин и вечер. Чела съм само хубави мнения за този спрей и не предполагах колко е добър, но наистина си заслужава славата.

Кожата ми напоследък е сякаш по-чиста с тези два продукта и това може само да ме радва. Добре се справих с избора ми на първи продукти от LUSH. Аз доволна!.. както се казва :) Сега ви призовавам да споделите вашите любими продукти на марката :)

15 коментара

  1. Много ме нави да пробвам тази маска, съвсем скоро ще изпразня 5 бурканчета и ще ги върна за рециклиране, за да си я взема.
    Спрея аз много харесвам, ползвам го за много неща, понякога пръскам четките си с него така лекичко отдалеч, ако не съм ги ползвала от едно известно време, подходящ е за почистване на телефона, ако усещаш екрана леко замърсен. Забелязала съм, че като ми се появят пъпки и започна да го слагам по-редовно, сякаш ми помага да не се зачервяват и разрастват прекалено много. Моята кожа не е мазна и не мога много да кажа до каква степен регулира себума, лятото съм го ползвала и до някъде има ефект, но не е нещо супер драстично поне при мен.
    За съжаление съдържа парабен, което си е консервант всъщност и както знаем не особено скъп.
    Само за помпичката да кажа, че тази е в пъти по-сполучлива от тази на Breath of Fresh Air, който ми се налага да изхвърля наполовина пълен, тъй като се подлъгах да купя голямата опаковка и е супер непрактичен.

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо и аз ще пазя всичко за тази им възможност с опаковките ;) Даа наистина продуктите им имат парабени, но на мен, като цяло ми е вече все тая за тях. Има ги в естествената среда. Факт! Намерили са ги в ракови образования, което е плашещо, но нека ми докажат всичко напълно и тогава д аги набутват, като лоша съставка, което важи и за всички останали. Както и да е това е обширна тема. :)
    Мен все пак ме дразни, че са ръчно направени, с природни съставки и накря, като им прочетеш етикетите виждаш парабени ;/
    Съгласна съм за спрея. Ще го пробвам и за четките, и телефона. Добра идея!

    ОтговорИзтриване
  3. чудно ми е как маска против пъпки с мента ги лекува или премахва, след като ментата (както и лавандулата) са едни от най-дразнещите кожата съставки, ако и да са естествени; освен още повече да изтормозят кожа със съществуващ проблем не знам. Може би на напълно здрава и нечувствителна кожа да има положителен ефект, но иначе..Подлото е, че ментата съзадава усещане за свежест и чистота, но то си е само това: "усещане". Иначе за чаеното дърво спор няма, то си точно антисептик. Малко инфо за ментата: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/peppermint

    ОтговорИзтриване
  4. Само да уточня, че лавандулата е само за снимката. Ментата си е примесено и с други съставки. Просто тя е едно от водачите. На съм химик, но с моите основни знания съм си наясно, че отделно съставните действащ по един начин и вече смесени по друг.
    Забави мен маската върши чудесна работата от първият момент, в който я ползвам и никакво дразнене не е имало. Точно обратното... И съм го споделила в ревюто. Любопитно е това, което си споделила, наистина, обаче мисли трябва повече търсене по темата :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ей, как исках някой да сподели мнение за тоника с чаено дърво! Имам много добро мнение за чаеното дърво от години, може ли да споделиш колко им е "живота" и на двата продукта?

    ОтговорИзтриване
  6. Надписа self-preserving означава именно, че маската няма нужда да се съхранява в хладилник.

    ОтговорИзтриване
  7. Не ми бе направил впечатление надписа, въпреки че точно на капака и голям :) За хладилника ми казаха продавачките им. Иначе аз по принцип го знам, че така се прави с техните маски. Развалят се по-бързо иначе.
    Моя позната си е купувала техни неща от чужбина и там за маските съветват същото. Аз предпочитам да се придържам към това, което с ами казали консултантките. Тези си личеше, че са посветени на работата си :) Благодаря все пак, че писа ;)

    ОтговорИзтриване
  8. Погледнах годността.. на спрея пише до октомври, а на маската едва до февруари. Трябва да не я щадя от ползване, за да свърша на време :) Нямаше от типа годност след отваряне. Странно, така че предполагам тази си важи :) Но аз мисля със спрея ще се справя. Маската, обаче не бих я купила в по-голям размер. Трябва всички да се мажем вкъщи щедро, за да можем да го изхабим.. хахаха

    ОтговорИзтриване
  9. Ами трябва да се разберат едно нещо да казват на клиентите. Все пак нищо няма да стане и да си я държа, нали така ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Аз продължавам да се влюбвам в марката все повече и повече! И аз се дърпах до последно и през последните няколко месеца само си харесвам нови и нови продукти, които да пробвам. Това са ми придобивките от последното пазаруване:
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/2014/12/lush-haul.html

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотни снимки, много ми хареса маската :)

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотни нещица си си взела. С коледните прпдукти сякаш нямат грешка в миризмите :))

    ОтговорИзтриване
  13. Оо, това за лавандулата нарочно го сложих в скобки, то е по принцип, не че в тази маска това е основна съставка :) Аз самата много обичам мента, но внимавам с нея много, когато става въпрос за продукти за лице. Номерът е също, е много марки рекламират даден продукт като с мента, портокали и банани (примерно), пък като се зачетеш, се оказва, че въпросните съставки са една миниатюрна част от състава и всъщност ти го маркетират като едно, пък то било съвсем друго - затова и маската с мента може да действа добре, но съвсем не заради ментата, даже почти сигурно е, че не е заради нея :)
    Иначе, ако ти е интересно, ето малко ревюта за Lush на база какво съдържат/ползи: http://www.paulaschoice.com/beautypedia-skin-care-reviews/by-brand/lush?sort=product&direction=asc&pageNumber=1&pageSize=25&brand=lush , Както и няколко статии за beauty митовете (като например насадената истерия за парабените, сулфатите и други подобни, с които ни облъчват отвсякъде) http://www.paulaschoice.com/expert-advice/myths/

    ОтговорИзтриване
  14. и аз съм на същото мнение.. това за търговските трикове и харесването на някои продукти, въпреки всичко :)
    за парабените специално, досега доказателство, че вредят, когато се ползват в количествата, в които са в козметиката НЯМА! колкото и да искат някои да ни "психират". Сега, верно, че не е нужно да се плескаме с цялата менделеева таблица, но не всички химикали са вредни. А най-ми е смешно като прочета някъде, че нещо си не съдържало изкуствени съставки като минерални масла и силикони. Ехоо, минералното масло се прави от нефт, а силиконите от силиций в пясъка, и двете са от естествен произход?! :P Не че съм върл фен на минералните масла, даже напротив, но начина, по който ни вменяват, че едно или друго е тооолкова ужасно ми идва в повече :) Мисълта ми е, не всичко "изкуствено" е вредно, както и не всичко "естествено" е полезно. И аз се отлеснах :))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!