Моят опит с HydraFacial | Процедура за почистване на кожата

Процедурата HydraFacial определено набира голяма популярност у нас. Знам за нея от доста време и винаги съм проявявала интерес, но главно цената и ме спираше и това, че имам още време да порасна, което не означава, че не желая да си излекувам лицето от досадните черни точки възможно най-рано. Страдам от тях от началото на тинейджърството ми и за момента живея в лек баланс с тях, ако ме разбирате, въпреки това те са си там, макар че полагам постоянни грижи за тях. Честно казано често си мечтая да съществува процедура, чрез която да ми сменят кожата и за нея веднага ще се навия щом събера парички ;дд

Шегата на страна, аз силно се се бях ентусиазирала за терапията, която ми предстоеше да изпитам най-накрая на собственото си лице и от вторник 9 декември, още обмислям как да Ви споделя опита си.

Първо искам да благодаря за милото посрещане в салон Medea. Винаги съм чувала добри мнения за него, а сега се уверих и сама в професионализма на хората, които работят там. Без тяхната помощ снимките, които ще видите в публикацията, нямаше да ги има.
Дамата, която извърши процедурата на лицето ми бе много внимателна и при всяка стъпка ме информираше какво ще прави, макар че аз предварително бях изчела доста блогове и материали за метода Hydrafacial.

Hydrafacial се състои от няколко стъпки: почистване и ексфолиация, химичен пилинг, екстракция и хидратация. Предварително се задават въпроси на клиента за неговата кожа, в моя случай: млада с акнетични проблеми и както казах по-рано-главно черни точки. Бях предупредена, че в моя случай големи резултати мога да очаквам след още няколко процедури. За които не съм готова в момента да инвестирам.

Какво обаче се случи на първата и забелязвам ли разлика в кожата си?
Всичко ще обясня стъпка по стъпка:
Лицето ми бе почистено и подготвено за първата стъпка- почистване и екфолиация, чрез която кожата се почиства от мъртвите клетки и основно се премахват нечистотиите на повърхностният слой на кожата. Забравих в началото да разясня, че върху лицето се работи с HydroPeel дюзи или накрайници с абразивни връхчета и различни серуми. Дюзите ексфолират кожата няколко пъти, като при всяка ексфолиация се предполага, че се постигат все по-добри и по-добри резултати. Също така те завихрят самите серуми и им помагат да проникнат по-надълбоко в кожата.


При втората стъпка- химичен пилинг за дълбочинно въздействие се прониква по-надълбоко в кожата и чрез специална дюза едновременно се нанася течността по кожата и в същото време се изсмуква, което не позволява да се задържа течност дълго върху кожата, така тя остава защитена от изгаряне.
Следващата стъпка я усетих малко по-силно от останалите две. Зачервяването, което се забелязва на лицето ми и е уловено на снимката се задържа за много кратко време. Споменах усетих, по-силно, но като цяло процедурата е много приятна и не се изпитва дискомфорт, както например сте на механично почистване на кожата. Много е отпускаща и няма възстановителен период освен, ако не броим, че е възможно след нея да Ви излязат няколко пъпчици, което поне при мен се случва и при механичното почистване.
Стъпка три-екстракция почиства на най-дълбоките замърсявания и се грижи себума да бъде регулиран. Изчистват се затворените подкожни комедони, които не могат да бъдат изчистени с нито една от познатите ни процедури за лице. Благодарение на серум Beta-HD, който има противовъзпалително и антибактериално действие, се прониква дълбоко в кожата и се разтварят замърсяванията, благодарение на вортекс технология, тоест завихрянето на самите серуми.
При мен стъпка четири бе хидратация, но момичето, което работи върху лицето ми сподели, че по принцип това е момента, в който се нанася серума, който се грижи за бръчките, като ги изглажда. Понеже аз нямам такива с различна дюза ми се вкара серума Antiox-6 и бе извършена антиоксидантна и витаминна терапия. Комплексът от Витамин А и Е, както и екстракт от бял чай, съживяват епидермиса, стимулират растежа на нови клетки и придават еластичност на кожата. Екстрактът от камелия предпазва от появата на петна и лунички. Допълнителен плюс в съставките са рициново масло и екстракт от див кестен, който укрепва капилярите. 
И след всички стъпки кожата ми не ме болеше и не издаваше по никакъв начин, че върху нея бе работено в последните 45 минути. Доколкото ми бе обяснено целта на тази терапия е да обединява няколко важни процедури в едно, така че на клиента да не му се налага  няколко пъти да идва и посещава салона за различна процедура. Няма и нужда кожата да бъде по-силно предпазвана от слънчевите лъчи освен ежедневната доза защита.
На вторият ден след процедурата.
На мен ми се искаше да изчакам,  да погледна лицето си у нас и сутринта на светло. Да премина периода на изчистване и сам да с еуверя, че кожата ми няма да се обели. Обикновено така ми се случва след процедури на лицето, понякога и у дома, когато ползвам по-силни продукти. За мое щастие не смених кожата си този път, но и самата промяна във вида на порите бе минимална. Кожата ми стана гладка и приятна на допир, но без грим и фон дьо тен  с просто око се забелязва, че порите ми са все още пълни с мръсотия. От друга страна определено виждам, че част от пигментните ми петна са напълно елиминирани. Имах едни доста грозни и неприятни по носа, които за мое щастие не ги виждам в дните след процедурата.
Два дена след процедурата. Без грим. Единствено имам малки остатъци от упорита спирала под очите.

Оставам със смесено мнение относно Hydrafacial. На момичетата с моя тип кожа определено им препоръчвам да се ориентират към по-продължителен курс. Не казвам, че не видях разлика в лицето си, а че имах доста по-големи и в случая неоправдани очаквания. Интересно бе за мен да науча, че отстрани на апарата има контейнер, в който събира мръсотията извлечена от лицето. По този начин човек сам може да се увери в действието на апарата.

Една процедура Hydrafacial струва 140лв и може да се прилага, като на мъже така и на жени без ограничение във възрастта.


*Благодаря на Булмед за предоставената възможност да тествам една процедура и на персонала в Medea Варна! 

Мнението отностно процедурата е базирано на резултатите, които получих аз на моето лице и кожа. Не съм получавала парична компенсация за да изразя мнението си в блога.

6 коментара

  1. Звучи добре,но 140 лв ми се виждат доста,тук съм си правила подобни,почти винаги на промоция и цената е била около 100 лв. Бих пробвала и аз :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много си е Гале. Особено пък за българския джоб :/ Гледах, правили са промоции през октомври и ноември.

    ОтговорИзтриване
  3. Сестра ми се подложи и беше доволна :)) доколкото разбрах процедурите са в три ценови класа 140. 160. 180 лв :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз честно казано малко се плаша от такива козметични процедури, хич не обичам някой да ме пипа ако ми няма нищо и ми звучат малко като зъболекар. То си е до човек! 140 лева бих дала за козметика, но не и за процедура.

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля, че и аз съм така. Бих си купила продукти за тези пари вместо да се надявам само на една процедура. А, иначе аз през два месеца се старая да ходя на механично почистване, защото наистина ми помага :) Но и там трябва да попаднеш на специалист. И аз винаги изтръпвам, когато трябва нещо подобно да ми правят и не съм спокойна някак ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Много се радвам за сестра ти ;) Предполагам е така, но аз пробвах веднъж и това единствено мога да споделя :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!