Гайд на червените устни

За мен червеното е целогодишен нюанс червило за устни. Обаче сякаш всяка година преди Коледните празници хората започват повече да уважават цвета и да се червят с него.
Тази година събирам на едно място една част от червените червила в колекцията ми, за да ви направя малък гайд относно тях. Разделила съм ги на категории, за да ви ориентирам и помогна максимално в избора на вашия червен продукт за устни.

Започвам с лесното за нанасяне и дълготрайно матово червено-Sephora Matte cream 01. Напоследък доста се обсъждат тези червила, а аз мога да потвърдя, че има защо, като изключим странният цветови подбор. Линията стана известна с червения нюанс, така че нека продължа с него. Удивително е колко бързо се поставя, защото е тип гланц  с традиционен апликатор, но понеже изсъхва с матов финиш, не е нужен молив под него. Ако много бързам и трябва да освежа дневния  си грим и да го превърна във вечерен ползвам това червило.
Искам да вметна, че е добре да не го напластявате, защото може да не ви допадне  усещането сякаш ще се намазали с нещо лепкаво и ронливо. Един пласт издържа дълго и е достатъчен. И нали е ярко червило всички се питата дали изчезва равномерно.. Да, и не изсушава устните, като повечето матови червила. Мицеларната вода лесно го сваля, както и всички останли по-долу ;)

Следва лесното за носене и хидратиращо червено-Soap and glory Raplumzel. Ако тепърва започвате да експерементирате с ярките червила, препоръчвам да се насочите към някое балсаместо, което ще оцвети устните ви в цвета съвсем леко, но ако го напластите ще може да изкара още по-плътен цвят. Харесвам тези червила за през деня, защото не ми дават ударната доза яркост, но пак съм с ярко червило ;) Също така се грижат за мекотата на моите устни.  Боржуа е марката у нас, която предлага близки продукти, като качество на този, който имам аз и ви показвам :)

Комбинацията от молива за устни на Arissa и Rimmel Kate Moss #10 много ми харесва, ако ми се иска да съм направила перфектната червено червило визия, като съм спазила всички правила от А до Я. Самостоятелно на червилото сякаш нещо му липсва, главно трайност, а с молива всичко е наред и наистина комбинацията е уникална. Конкретно това червено червило е спрягано за класическото червено, но спрямо моят цвят кожа не е моят тип класика ;)

Моята класика си остава MAC Ruby woo, чиято формула миналата година бе подобрена и чувам само положителни отзиви :) Някой ден ще си го купя отново да я опитам и нея. За сега си пазя моето първо и уникално червено червило, благодарение на което не малко пъти съм оставал незабелязана по улиците и получила многобройни комплименти. Наистина изсушава зверски и ако не сложа балсам нанасянето също е трудоемко, обаче винаги си заслужава. Супер трайно е, а ако нямам балсам под него, не оставя и отпечатък по чаши, което е плюс за моментите, когато сте с роднини и пада едно голямо целуване по бузите.. сещате се какво имам в предвид ;д

11 коментара

  1. И мен сега ме е обхванала мания по червени устни. Нямам нито едно от твоите червила. Сега ми трябва молив, за момента прилагам съвета ти и ползвам моливчето си на Maybelline вместо молив!

    ОтговорИзтриване
  2. Sephora Matte cream веднага ме грабна :)) Изглежда супер.

    ОтговорИзтриване
  3. Знам, че Ruby Woo е много красив цвят, но на твоите снимки изглежда още по-красиво :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо аз много искам да си взема още от тях, но не си харесвам цветове и обичам да пробвам нови и нови видове ;) Аз от една седмица постоянно червено нося :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ако още си в София.. Купи си от тях ;))

    ОтговорИзтриване
  6. Невероятно е. Точно моето червено. Аз се харесвам с него и околните също ;)

    ОтговорИзтриване
  7. В такива моменти съжалявам, че няма Sephora във Варна ...

    ОтговорИзтриване
  8. Тези на L'OREAL червените са много хубави, скъпи са за дрогерийни, но си заслужават. Днес купих цвета на Фрида, но малко се разтича, на Блейк е със страхотна формула. Обаче искам и на Джулиан! Офф..

    ОтговорИзтриване
  9. Още не съм твърдо убедена, че трябва да инвестирам пак в Лореал, като марка. Последните години много ме разочароват и цените им са наистина уау пред другите в същия клас :/

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей,
    Уникално ревю, много добре се е получило, бих искала да те попитам, къде мога да намеря Sexy Mother Pucker Gloss? ^^

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!