SNB

Октомври е един различен месец, защото...

петък, октомври 24, 2014 *murfeishun* 5 Comments

Този месец с част от блогърите сме предприели мисията, която от SNB ни повериха, а именно да ви информираме, че октомври е месецът посветен на борбата срещу рак на гърдата и точно месецът, в който можете безплатно да се изследвате за заболяването.

Цвят: Анелия
Един предварителен преглед винаги е за добро решение и всяка дама  във възрастовата категория след 20 години трябва да е наясно, че може да започне редовно да се изследва чрез ехографско изследване (безвреден, безопасен и бърз метод), последвано от консултация със специалист. За жените след тази възраст съветът е да се осъществяват периодични мамографски прегледи. Те са златен стандарт за ранно откриване на рак на млечната жлеза. Ехографията и мамографията са взаимно допълващи се методи, които трябва да се използват във всички случаи за отхвърляне или доказване на заболяването.

Розовото е цветът, който носи нежното послание за топлата прегръдка и всеотдайната женска любов. Розовото е цветът, с който искаме да напомним, че открит навреме, ракът на гърдата е лечим в над 97% от случаите.

Искам да ви споделя, че аз самата още не съм навършила двайсет години (след половин година живот и здраве ;))  и до преди две седмици нямах представа за тази кампания, която се провежда от около 28 години и е наистина успешна. Според мен каузата  "Напомням ти, защото е важно" е едно добро средство, важността на този месец да се популяризира. За всеки е важно да се изследва навреме и обръща внимание на здравето си. Призовавам ви и вас да го направите този месец!

Можете да погледнете

5 коментара:

 1. Цвета, който си избрала е много красив и поста ти е прекрасен! А дано кампанията става все по-успешна :)

  ОтговорИзтриване
 2. Дано! Лично аз ще отида още другата година на такова изследване. :)
  Иначе лака е страхотен наистина! Сега обаче не пасва на сезона. Добре, че бе слънчаво тези дни ;) Като за последно хвана хубаво време. Ще си го нося много пролетта :))

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря ти, че се включи в кампанията ни! Роовото не е избрано случайно - извън сезона е и веднага се забелязва, сигнално е и привлича внимание и интерес - това е целта и на кампанията.

  Дано тя става все по-успешна и да се намали броят на страдащите от коварното заболяване. Ние искаме да даряваме усмивки и красота, а страдащите хора не са красиви.

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ви и вас и моите адмирации за идеята! Идеята за розовото съвсем ми се изясни, а иначе наистина се забелязва.

  ОтговорИзтриване
 5. Много е грозно малко момиче като теб, Мариета, да дава съвети за рака на гърдата.
  Още по-грозно е дърт мъж като Димитър Цонев да бъде толкова безотговорен , че да принуждава малки момиченца да се занимават с теми като ракът на гърдата.
  Господин Цонев , извинете , но май не сте добре с акъла.
  А и сте неморален, което особено личи от просташкото ви изявление, че страдащите хора не са красиви. Какво означава това?Че всички болни хора са и грозни, така ли?Че инвалидите са грозни по подразбиране, защото те са страдащи хора.
  Че слепите хора също са грозни, защото и те страдат?
  Че влюбените нещастно също са грозни поради това , че обичат несподелено и страдат?
  Ще ви посъветвам господин Цонев много да се замислите какви ги говорите и пишете, защото това , каоето досега четох от вас е смехотворно, абсурдно и малоумно.
  Бъдете здрави.

  ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!