Мицеларната вода на Avene с обновена формула

Пак се гмурнах в морето от мицеларни води, но този път шанс бе даден на мицеларна вода, която преди време бях ползвала и сега е с обновена формула. Това е мицеларния разтвор на Avene, за който преди време бях писала и споделих, че водата страшно много ми допада, но имах един единствен проблем... щипеше на очите ми. Както съм споменавала не малко пъти, най-често ползвам мицеларна вода, ако искам да отстраня остатъци от грим по очите си или преди да измия цялото лице. Всъщност и това се промени в рутината ми на сваляне на грим. Сега преминавам директно на пластмасовото шише, което ми бе любезно предоставено за проба от Авен ;)
Първото нещо, което ме накара да си помисля, че водата наистина е променена бе външния вид на шишето. То все още е пластмасово, но липсва матирания ефект на повърхността. Лично на мен ми допада бутилката да е така изчистена и издължена. Доста е компактна.

 Големия тест предстоеше :)  Споменах за промяната в режима ми на махане на грим. Общо взето след навлизането на дегримьорите на маслена основа в рутината ми, преместих стъпката мицеларна вода за накрая. Сега тя е в ролята на допълнителна грижа след цялостното сваляне на грима и чистя с нея цялото лице включително очите си за по-добра сигурност, че всичкия грим вече не е на лицето ми. Вечер след мицеларната вода понякога пропускам и тоник. Директно след нея се мажа с крем.

Както казах почна едно тестване и като цяло мога отново да потвърдя добрите почистващи свойства на тази мицеларна вода. Главно за лицето я харесвам специално аз, което го установих преди години. Не дразни кожата, не я изсушава и чисти невероятно добре.

Промяната във формулата я усещам. Все пак понякога пак изпитвам дискомфорт при ползването и в очната зона, но доста по-малък от преди. Ако сравнява преди и сега, има наистина огромна разлика и сега бих преглътнала лекото парене за една/две секунди. Както обаче знаете, аз съм човек носещ редовно лещи и хигиената заедно с цялостната ми грижа за очите стои на първо място, затова ще внимавам малко занапред с тази вода.
Не си спомянм преди дали имаше мехурчета в течността, като се разклати. Това ми направи впечатление.  Също така капачката се затваря добре и отвора не изпуска повече от необходимото количесво. Въобще на опаковката мога само да се възхищавам ;)
Съдържание
Обобщено водата ми харесва и я класирам сред любимите ми. Специално заради добрите и почистващи качества за лицето, затова и не е на първо място в личната ми класация. Радвам се също, че вече не ми дразни толкова много очите, както преди вероятно заради новата формула. Не бих я купила отново обаче.

А, за любопитните марката предлага мини размер на мицеларните си води. Добра идея да платите за малко количество и да тествате преди покупка или също удобен вариант за пътуване ;)

*Сега мицеларните води на Авен, както и други техни продукти са на едни много приятни промоции :)

Количество: 200мл
Цена: 25лв
Можете да намерите в: повечето аптеки предлагащи марката

*Продукта на Авен ми е изпратен за проба от ПР. Мнението ми за него е изцяло базирано единствено и само на опита ми с него.

3 коментара

  1. Очаквах с нетърпение твоето ревю :) съжалявам, че все още имаш този проблем. По-добре я използвай само за лице :) и аз забелязах малките балончета, които ги нямаше в предишната :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мая, много по-малко е, но не желая да си правя експерименти застрашаващи очите ми. Чувствителни са и това е. Имам други любими мицеларни води, с които нямам този проблем. Иначе новата формула е по-добра. Миналата ме караше да рева чак :( Сега за две три секунди отшумява паренето.
    О, балончетата бързо изчезват, ама са ми странни :дд

    ОтговорИзтриване
  3. Да, не експериментирай :) снимките са страхотни :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!