Разочаровахте ме.. #3

Пак съм тук с малко разочарования от последните месеци. Този път съм се настроила и за клип с "Продукти, които не харесах, искам да се разделя или не ми паснаха". За него обаче не давам гаранция, че ще го пусна тази седмица. Ето линкове към предишните два поста: първи и втори.


Околоочен крем на Alverde
Супер набързо го взех без много да мисля, а май трябваше повече да се огледам за един по-хвален на Balea. Търсех си ново кремче за под очите, защото бях запиляла някъде любимия ми на Биодерма и си мислех, че съм го изгубила. Е, ще си изкарам тубичката до край или поне до края на септември още ще му давам шанс, но не мога да не се оплача от куп неща, които не ми допадат в продукта. На първо място неудобната консистенция. Малко са моментите, в които успявам да изкарам нужното количество без да се омазвам цялата. Дори след доста пъти ползване и с отвора нагоре, все още ми създава ядове, като се разлее в ръцете ми. Като втори минус му определям наличието на алкохол в състава. Малко ме плаши да го има в точно този ми крем. Попива сравнително бързо, но е супер странно усещането. Не забелязвам да прави нещо невероятно с действието си.

Сега следват две неща, които си взех заради Кристин и Меги. Имам ви пълно доверие, момичета, но този път не успях да харесам тези две неща:

Балсама за устни на Nivea
Когато тези масла за устни се сдобиха с бърза популярност аз не ги харесах поради факта, че имат парафин в състава, а за незапознатите той е вреден, защото стои на повъхноста на устните или кожата и създава една бариера, която не позволява на тъканта да диша, което означава, че щом продукта е на вас и уж действа, всичко изглежда добре, но изчезне ли веднага усещате нужда да се намажете пак. Сега знаете, че не съм много стриктна със съставките, но конкретно от тази съм си патила. Преди ползвах основно балсами на Nivea и периодично ми се появяваха едни сухи участъци, които не знаех как да лекувам. Спрях да се доверявам на марката и наблегнах на балсами  с по-чист състав и проблема бе неутрализиран до миналите две седмици, когато отворих новото балсамче взето прибързано на намаление. Наистина, когато ги направиха на половин цена в ДМ веднага изтичах, а и бе изминало време достатъчно, за да забравя защо точно ги отбягвах. Е, с право съм се пазела от тази инвестиция. Жалко за хубавата миризма.

Червило номер 16 Kate Moss за Rimmel
Този нюанс бе супер популярен сред всички блогърки миналото лято. Аз самата дълго време си мислех, че е номер 6 ;дд и все не го намирах уж ;д Ами тази серия няма такъв номер червило. Като го пробвах в магазина ми се стори добре, а като излязох на дневна светлина пак долу горе се възприех и почти се бях наканила да го взема, когато лятото свърши. Става въпрос за миналото. През това имах успешна покупка с червения нюанс от същите червила и понеже всички са доволни и всички прехвалват 16-ката, хайде и нея. Голямо не е за мен този цвят. Не е съвсем не пасващ ми, но реално ме кара да изглеждам още по-бледа. По някаква ирония на съдбата бях с него на снимките ми за студентска книжка ;д Ще го подаря. Не ми пасва цвета, а консистенцията става. В червеното има нещо много различно, като започнем с миризмата, която е на черешки, а не редовната ужасна миризма на червилата на Rimmel. Аз не я харесвам въобще, но да.. в бъдещ пост ще ви попиша по-надълго за три нюанса от серията.

Палитра сенки Smokey fame NYX
Малко ми е жал да напиша негативно мнение за нея, защото ми е подарък от скъпа приятелка, но както при предходния продукт цветовете не са мои. Лично аз имам и следния проблем.. На фона на шоколадовата ми палитра и палитрата на Stila тази просто бледнее и нямам желание да си играя с нея, защото доста се разпрашват не само матовите цветове и с базата на NYX , дори не биват подсилени. Сравнението с по-висок клас палитри не бе добро, но те са основните, които ползвам. На фона на останалите ми сенките от дрогерията и палитрата на INGLOT отново не могат да изпъкнат с нищо. Много са ми твърди, сухи и да отново ще повторя прашливи. Може би, ако цветовете ми бяха паснали бих и дала доста по-голям шанс, но сега направо ще се разделя  с нея. Нямам нужда от излишъци.

Скраб за тяло Hollywood star
Пак се подлъгах заради ниската цена и не знам дали случайната прилика с опаковките на Soup and Glory. Нищо не прави този ексфолиант. Ситни са му частичките, но усещането е все едно се мажа  с душ гел. Сложила съм го на мивката в банята да го изразходвам, като сапун.

19 коментара

  1. Днес съм в едно кофти настроение и наистина ми се четеше нещо такова :D
    За балсамите на Нивеа и аз съм на същото мнение. Жалко, че 16 не ти харесва :(

    ОтговорИзтриване
  2. Но червеното е бомба ;дд Ще подаря, разменя... нямам идея още, но доволно съм подготвила една торбичка с ненужна козметика ;) Пращам ти положителна енергия да ти се оправя настроението. То покрай това време е нормално да си малко sad ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз имам трето, номер 20 :)) За него съм също малко несигурна, но просто не съм го носила достатъчно.
    "Плоска" е добро определение за ефекта на червилото и върху мен. Ти също си така супер бяла, като мен, мисля се разбираме прекрасно за този цвят. В 16ката има и коралова нотка, а аз имам малко специфично отношение към коралите.. отиват ми по-тъмните.
    Нямам идея защо червеното е с друга миризма. Поне на всички останали цветове също да бяха махнали онази досадна миризма на марката. Помня от първите ми две на бранда, с които заради това набързо се разделих. Беше кошмар за мен особено през лятото. Сега обаче знам на кого да го подаря. Имам приятелка, на която такива нюанси много и ходят :)

    ОтговорИзтриване
  4. Според мен този цвят е много жълтеещ и затова така ни измива. Ако беше с по-студен подтон щеше да е друго бира. Имам корал съвсем близък до този, но стои в пъти по-добре.

    ОтговорИзтриване
  5. Постът ти ми беше много полезен! ♥

    ОтговорИзтриване
  6. Знаеш ли.. Права си! На снимката в студентската ми книжка, където съм с него, точно жълтее някак. Всички червила със студен подтон са идеални за толкова бели, като нас ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Всички продукти на практика ме интересуват - палитрата на Никс /жалко!/ и скраба най-вече /той е на Рубела, ако помня правилно? май за това се поколебах независимо от сладките опаковки/, балсамът на нивея и кремът на алверде 100% ще ги пропусна; №16 мисля, че го имам, не мога да се сетя в момента за верния номер, но цветът е въпрос на пасване /харесвам римелските червила/.

    ОтговорИзтриване
  8. Да на Рубела е, а аз бях останала с впечатление, че са чужди. Но няма нищо в него подобно на скраб ;дд За палитрата и аз съм разочарована :( Пък червило - не е моя цвят аз и затова все избягвах да го купя, но накрая да няма празно :) И аз харесвам римелските червила, но миризмата не :/

    ОтговорИзтриване
  9. Ивелина Ивановасряда, септември 10, 2014

    Серията Холивуд на Рубела доста дълго я очаквах, именно заради сладурските опаковки, но явно са доста несполучливи... четох няколко негативни коментари за различните продукти, но нито един от тях не беше похвален... А за балсамчетата на Нивея, не съм купувала тази серия, заради факта че трябва да се бърка в кутийката, но и стиковете, при мен имат същия ефект на сухота след преминаването на ефекта :)))

    ОтговорИзтриване
  10. Полезна публикация.
    Аз имам номер 6 от серията на Kate Moss за Rimmel. На скоро писах за него. Ако искаш можеш да погледнеш :))

    http://beglamorous93.blogspot.com/2014/08/rimmel-kate-moss-lipstick.html

    ОтговорИзтриване
  11. Аз все още съм заблудена значи, но важното е, че открих 16 :дд

    ОтговорИзтриване
  12. Аз нищо не бях чувала.. Само при едни покупки на Нинка ги бях видяла и бяха пуснали промоция, та някъде само с 3-4лв се минах за него :(Не е трагично, но не е и приятно :))

    ОтговорИзтриване
  13. Хахах да :D Сенките на Nyx изглеждат чисто нови - можеш да ги размениш с някой или да направиш гивъуей или разпродажба в блога :)

    ОтговорИзтриване
  14. Да, мислела съм за размяна и разпродажба, но гивауей едва ли :)) Ще помисля още какво ще ги правя.

    ОтговорИзтриване
  15. Много жалко, че не ти е допаднал крема :(

    Наистина е неудобно изкарването на не прекалено много количество, но аз натискам съвсем лееко и му посвикнах, та нямам проблеми вече.

    Аз не ползвам и толкова кремове под очите, та може и за това да ми харесва толкова, че ми е лекичък.

    Ноо, разни хора, разни предпочитания :))

    Girl's Temptations

    ОтговорИзтриване
  16. Да, така е :) И аз не съм много навътре с тези кремове, но в сравнение с предишния ми.. Нищо не прави и не е проблема, че е лек. Няма някакъв супер ефект, какъвто виждах с този на Биодерма.

    ОтговорИзтриване
  17. Аз много се чудих на ексфолианта , наистина опаковката прилича на тази на Soup & Glory. А балсама на Nivea честно казано много ми харесва. Моите устни са обаче супер сухи и не знам по каква причина, но обичат парафин.

    ОтговорИзтриване
  18. Ето, че отново всичко се свежда до човешки предпочитания и какво ти понася наистина:)) И алкохола в бялата козметика го хулят, но при мен те винаги работят доста добре и да не каже даже най-добрите тоници за моята с кожа са с алкохол ;)
    Спести си ексфолианта ;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!