На път с L'Occitane [мини ревюта]



Обожавам миниатюрни шампоанчета, балсами, сапунчета и тем подобни козметични нещица в малък размер. Мисля, че добре го знаете от първия ми пост в блога на тема минита.
Добре да започна с това как се сдобих с малките шишета от серията с върбинка на L'Occitane и техния сапун с ший. Вярвате или не (защото аз в началото хич не повярвах) в България има хотели, които се стараят да вдигнат нивото си. Да, знам аз съм луда по козметиката и точно заради това веднага подскочих от радост щом мама се завърна от почивка не с редовните скучни шампоани и балсами от хотела, които в повечето случаи според мен се различават единствено с емблемата на дадения хотел и стават да си ги ползваш по време на престоя, но до там... ами с нещо 'по така', като продукти на L'Occitane. Това едно от нещата, които въпросния хотел е променил от миналата година, а аз мога само да съжалявам, че отказах да посетя родния Балкан ;)

L'Occitane имат магазин в България, но се предлагат и онлайн в сайтове, като feelunique и lookfantastic. Бранда е френски и доста популярен на запад. Съдейки по изхабени няколко миниатюри, има шансове да се нареди сред любимите ми ;)






















Ето какво успях да изпробвам на морето от тях, защото аз лично винаги си пазя малките разфасовки или тестери за такива моменти, когато ще е практично багажа ми да не прелива от козметика в предвид колко безгранична е манията ми ;Р

Ако сте фен на вампирски поредици, сто процента сте чували за билката върбинката. Всъщност преди немалко години именно заради този си интерес с любопитство опитах чай от върбинка и доста ми хареса. Не си бях представял, че е възможно и козметика да се прави с това растение.
L'Occitane имат цяла такава серия, а аз опитах шампоана, млякото за тяло и душ гела. Естествено, като ги ползва човек заедно веднага миризмата на върбинка се засилва. Аромата на върбинка е доста успокояващ, леко цитрусов бих добавила и лично аз го асоциирам с есен, която идва скоро :(. Душ гела и лосиона доста добре се отразиха на кожата ми. Лосиона беше лек и попиваше бързо, но доставяше нужната хидратация на кожата ми. Сутрин можех да усетя аромата му все още върху кожата си. Относно шампоана, който май се очертава да е най-любимия продукт на почти цялото семейство, защото е супер икономичен. Още повече, че не е агресивен, я всички вкъщи сме с чувствителни скалпове,  и идеално измива косата. Наистина се пени много добре и е нужно много малко количество за цялата коса.

Относно малкото сапунче. На този тип продукти не съм фен, предпочитам течния формат :д, но няма как да не отбележа, че е един от приятните, защото не изсушава кожата и сякаш се плъзга и разтапя при ползване.

Доста от нещата намерих в онлайн магазините, но най желаното - шампоана не.  Най-изгодни цените им ми се сториха в enzo.bg. Нямам опит със сайта, но много го препоръчват.

13 коментара

  1. L'Occitane имат един прекрасен парфюм с мирис на череша, който един ден ще притежавам, но да видим кога ще му дойде времето. Магазинчето им е супер приятно, никога не пропускаме да влезем с приятелките ми и да се намажем хубаво с всичко. :D


    Verveine (върбинка) е много странно растение, дори не го бях чувала в началото, а тук е супер популярно. Има го в много видове чай и се чудех коя е тази съставка. Ако и козметиката има мирис, подобен на чая едва ли ще ми допадне.

    ОтговорИзтриване
  2. L'Occitane правят интересни коледни сетове всяка година, като миналата купих сет от шест душ гела от Feelunique за майка ми, остана очарована от всички. Тази година - за мен! Между другото, наскоро поръчах от enzo други неща, доволна съм от обслужването, опаковката и доставката; продуктите са каквото поръчах и очаквах.

    ОтговорИзтриване
  3. Сега съм в месечна почивка от покупки на козметика.. Тъкмо да изразходя доста неща и след това мсятам да поръчам от enzo :) Благодаря, че сподели отзиви! Аз силно се надявам да намеря и шампоана и зарадвам моята майка, че тя трудно се впечатлява от козметика и като се случи, аз много се радвам и силно искам да и подаря продукта :)

    ОтговорИзтриване
  4. Да, такъв подобен мирис на чая има. Аз малко избягвам плодовите миризми, че бързо ми омръзват и почват да ме дразнят. И тях си обичам, но нещо билково по-дълго го търпя.
    Не съм си представяла, че е толкова популярна тази върбинка :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз съм огромен почитател на марката :)) в момента използвам същите продукти и съм супер доволна и и наистина имат страхотни сетове :))

    ОтговорИзтриване
  6. Знам, Майче.. ти ми събуди интереса към тях още повече :))

    ОтговорИзтриване
  7. Сега съвсем нямам търпение да ми дойде комплекта от ФЮ :))

    ОтговорИзтриване
  8. Ооо... Страхотен избор :)) И аз със теб нямам търпение ;)

    ОтговорИзтриване
  9. Обожавам ароматът на тази серия. Мнохо е свеж, а малките шишенца са много сладурски :)))

    ОтговорИзтриване
  10. И аз харесвам L'Occitane, а най-любим ми е класическия им крем за ръце :) Само цената ми е леко неприятна- 15 лв за 30 мл.
    По-интересно ми стана кой е хотела?

    ОтговорИзтриване
  11. Да, доста скъпичък излиза на фона на други :) Него много искам да го пробвам.
    Хотела е "Lucky Bansko" :)

    ОтговорИзтриване
  12. Супер :) Добавям в списъка за скорошно посещение, без това ходя в Банско сравнително често :) Само няма да казвам защо него съм избрала, че ще ме обявят за луда с тая козметика вече :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!